FTC-Újpest: „Erre a párharcra mindenhol felkapják a fejüket”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.22. 09:38
A labdarúgó NB I nyolcadik fordulójának rangadóján a Ferencváros az ősi rivális Újpestet fogadja. A két csapat legutóbbi összecsapásának hőse, a meccs hosszabbításában győztes gólt szerző Vladan Csukics szerint erre a találkozóra mindenhol felkapják a fejüket. A szerb játékossal klubja hivatalos honlapja, a fradi.hu készített interjút.

„Nagyon kemény meccs lesz. Akárkivel találkozom, azt mondja nekem, hogy simán győzünk. Kettő nullra, három nullra, gólokkal verjük meg az Újpestet. Erre mindig azt felelem, hogy nyugi, legyen mindenkinek tiszta a feje. Egy derbin teljesen mindegy, hogy ki hol foglal helyet a tabellán, ki milyen formában van. Itt bármi megtörténhet. Ha egy nullra nyerünk, akkor én azt most előre aláírnám” – csillapította a kedélyeket a szerb középpályás, majd kifejtette, hogy mi jut eszébe a Ferencváros–Újpest párosítás hallatán.

„Az, hogy ez egy teljesen különleges összecsapás, más, mint a többi. A legnagyobb párharc Magyarországon, amire a világon mindenhol felkapják a fejüket” – szögezte le.

Csukics természetesen visszaemlékezett a márciusi bombagóljára is, amellyel eldöntötte a három pont sorsát.

„Persze, egy picit máshogy készülök, hiszen akkor az utolsó másodpercekben tudtam eldönteni a derbit. A meccs közeledtével szinte most is az akkor történtek hatása alá kerülök. Gyönyörű pillanat volt, amikor ellőttem a labdát, és az a hálóban kötött ki. Az év legszebb momentuma volt a számomra” – elevenítette fel emlékeit a 33 esztendős játékos, aki – elmondása szerint – a legutóbbi napokban nem tudott úgy sétálni az utcán, hogy a szurkolók ne állították volna meg sok sikert kívánva.

Csukics véleményt formált a vasárnapi ellenfélről, az Újpestről is.

„Tisztelem az Újpestet, mert nagy klub, nagy tradíciókkal. Ugyanakkor természetesen az FTC a szívem közepe. Még egyszer mondom: borzalmasan kemény meccs vár ránk, nagyon meg kell majd szenvednünk a győzelemért. Ugyanakkor ha mindenki kiadja magából a száz százalékot, akkor nem lehet más eredmény, csakis ferencvárosi győzelem. Mindenki nagyon koncentrál, az egész csapat az Újpest elleni találkozóra fókuszál. Mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük a találkozót. Tudjuk, hogy sokan lesznek a Puskás-stadionban, nagy lesz rajtunk a nyomás, de ez jó. Az ilyen meccsekért lettünk focisták!” – zárta mondandóját a korábbi kecskeméti játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik