nemzetisport.hu 2020.04.07 15:26 Frissítve: 2020.04.07 15:41

Férfi kézi: egységesen 25 százalékkal csökkentették a veszprémi játékosok bérét

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy a játékosokkal és a stábbal való tárgyalások eredményeként márciustól júniusig egységesen 25 százalékkal csökkentették a béreket.

 

A veszprémi játékosok elementek a bércsökkentésbe (Fotó: Szabó Miklós)

Az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány miatt nyilvánvalóvá vált, hogy az idény hátralévő részében nehéz helyzetbe kerülhet a lubot üzemeltető Veszprém Handball Team Zrt. a jelentős bevételkiesés miatt” – kezdődik a klub közleménye.

A probléma csökkentése érdekében a vezetőség tárgyalásokat kezdeményezett a játékosokkal és a stábbal a fizetésük átmeneti csökkentéséről. A tárgyalások eredményeként a játékosok, a stábtagok és a vezetők feltétel nélkül elfogadták, hogy a bérüket márciustól júniusig egységesen 25 százalékkal csökkentett összegben kapják meg. Szintén elfogadták azt, hogy amennyiben a szerződésben a fizetésük euróban van megállapítva, a jövedelem 330 HUF/ euró átváltási árfolyamon kerüljön kifizetésre. A jelenlegi intézkedés az irodai alkalmazottakat, a mérkőzések rendezéséért felelős munkatársakat egyelőre nem érinti.

A fizetések csökkentésén túl a játékosok és a vezetők közösen jelentős összeget ajánlottak fel jótékonysági célra, amelyről részletes tájékoztatást a hét második felében adunk” – áll a honlapon olvasható kommünikében.

A Nemzeti Sport először március végén írt arról, hogy költségracionalizálásra készülnek a Veszprémnél és a Szegednél, majd Nagy László sportigazgató a Sport Tv-ben úgy nyilatkozott, hogy bár a játékosok elfogadták a bércsökkentést, nem mindenki ment bele hasonló mértékű elvonásba. A mostani közlemény azonban egyértelművé teszi, végül egységesen 25 százalékos lett a mérték.

Szűcs Ernő Péter, a Szeged elnöke szintén arról beszélt, hogy valószínűleg 25 százalékban fognak megállapodni, bár a Tisza-partján nem tudtak megegyezni az árfolyam rögzítésében.

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.