FTC: Kubatov elárulta, a focisták lemondtak fizetésük 20 százalékáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.19. 18:25
null
Kubatov Gábor elmondta, a labdarúgók maguk álltak elő javaslattal (Fotó: Koncz György)
Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke egy interjúban elmondta, a labdarúgócsapat játékosai a koronavírus-járványra tekintettel maguk tettek felajánlást, és lemondtak fizetésük 20 százalékáról.

 

„Azt remélem, hogy a többi klubhoz képest mi erősebben fogunk kikerülni a mostani helyzetből” – kezdte az M4 Sportnak adott interjút Kubatov Gábor, az FTC elnöke, hozzátéve, a koronavírus-járvány alatt is folyamatosan azon gondolkodnak a klubnál, hogyan fejlesszenek.

Ezután beszélt a több sportágban és több magyar csapatnál már életbe léptetett fizetéscsökkentésekről: Talán egy játékos kivételével szolidáris volt a csapat, a játékosok maguk tettek felajánlást, és a fizetésük húsz százalékát elengedték. Ilyen mértékű vagy még nagyobb csökkentés várható a vízilabdában és a kézilabdában is, ahol már biztosan nem játszanak mérkőzéseket” – árulta el Kubatov, majd kitért a félbeszakított labdarúgó NB I-re.

„Úgy látom, hogy az MLSZ-ben is van hajlandóság a bajnokság folytatására. Az tűnik nekem racionálisnak, hogy az NB I-et a pályán kellene befejezni. A játékosok és a nézők egészsége a legfontosabb, mégis az lenne a jó, ha a pályán dőlne el a bajnoki cím sorsa, még ha zárt kapuk mögött is” – fogalmazott a sportvezető, aki szerint a szponzorok miatt is fontos lenne a folytatás.

Nagyobb a bizonytalanság a jövőt illetően, hogy ősztől milyen lesz az idény, lesznek-e olyan klubok, amelyek nem élik túl a mostani leállást. Az már most valószínűsíthető, hogy a játékosok piaci értéke csökkenni fog, Hajnal Tamás pedig folyamatosan értékeli a kínálkozó lehetőségeket.

Mint ismert, a labdarúgók kis csoportokban folytatták a felkészülést az NB I lehetséges újraindulására, és Kubatov szerint kézilabdában és vízilabdában is keresik azokat a megoldásokat, hogyan lehetne edzéseket végezni jelen körülmények között. A fiataloknak Prukner László vezetésével dolgozták ki az otthoni edzés rendszerét, a gyerekek heti terveket kapnak, és videós formában kell beszámolniuk az edzőiknek, akik egyszerűbb mérésekkel is ellenőrzik őket.

Örömmel számolt be arról, hogy a Fradi család nem csupán kiüresedett frázis, hiszen most a bajban újfent kiderült, hogy a zöld-fehérek valódi közösséget alkotnak. Mint korábban mi is írtunk róla, volt, hogy a játékosok ételt osztottak a rászorulóknak, illetve a népes szurkolótábort igyekeznek egyben tartani. Egyébként is folyamatosan kikérik a drukkerek véleményét, a napokban például a labdarúgók telefonon felhívták a bérleteseket, előre véve a 65 év felettieket, és jót beszélgettek velük.

„Ajándékcsomagokat is küldtünk nekik, amelyekben nem csupán étel vagy ital, hanem Fradi témájú könyv is van, ezekben a hetekben több idő van olvasni, művelődni – folytatta Kubatov Gábor. – Igyekszünk gondoskodni róluk, visszaadni nekik valamit abból a bizalomból, amelyet ők fektettek belénk, amikor bérletet vásároltak mérkőzéseinkre.”

A Népligetbe tervezett Fradivárosról elhangzott: két koncepció viaskodik még egymással, az egyik szerint egy nagyobb sportcsarnokot építenének, a másik variációban csak egy kisebbet, és mellette egy másikat pedig használatba vennének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik