FTC: „Mindenképpen külföldi edzőben gondolkodunk"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.03. 08:55
Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető FTC Zrt. vezérigazgatója az m1 kedd reggeli műsorában elmondta: a távozó Ricardo Moniz helyére mindenképpen külföldi edzőt szeretne igazolni a klub.

„Mindenképpen külföldi edzőben gondolkodunk. Hogy ki lesz az, természetesen még nem tudom, több opcióban gondolkodunk – jelentette ki Orosz Pál, aki arra kérdésre, tud-e az FTC csábító ajánlatot tenni egy neves külföldi trénernek, így válaszolt: – Úgy gondolom, a Ferencváros önmagában csábító, ezt tapasztaltam külföldi tárgyalásaim során, és a klub rendelkezésére álló anyagi, infrastrukturális háttérrel, valamint a játékoskeretével is az.”Orosz Pál, aki arra kérdésre, tud-e az FTC csábító ajánlatot tenni egy neves külföldi trénernek, így válaszolt: – Úgy gondolom, a Ferencváros önmagában csábító, ezt tapasztaltam külföldi tárgyalásaim során, és a klub rendelkezésére álló anyagi, infrastrukturális háttérrel, valamint a játékoskeretével is az.”

Elhangzott a kérdés, miért most, a két utolsó őszi tétmeccs előtt döntöttek az edzőváltásról, holott az eredménytelenség már jó ideje, Akeem Adams szeptemberi tragédiája óta tart.

„Úgy érzem, türelmesek voltunk, az utolsó három mérkőzésen azonban olyan kilátástalan volt a csapat játéka, hogy úgy láttuk, valamiféle impulzusra van szükség a kupamérkőzés előtt” – mondta Orosz, akit a csapat egyik légiósának, Leonardónak az egyik közösségi oldalon tett kijelentésével (miszerint a klubnál fizetési elmaradások vannak) is szembesítettek.

„A klubnál mindenki ki lett fizetve, a fizetések és a prémiumok is ki lettek fizetve” – érkezett a rövid, lényegre törő válasz Orosz Páltól.

A beszélgetés során szóba került, mi lesz azokkal a futballistákkal, akiket Ricardo Moniz hozott a csapathoz, és akik számára a holland vezetőedző személye kulcsfontosságú lehetett az ideigazoláskor.

„Ezeknek a futballistáknak szerződésük van, a klub alkalmazottai, így a klubnak kell majd döntenie arról, hogy ez a továbbiakban is így marad-e” – reagált a vezérigazgató, néhány játékos (Jenner, Besic, Leonardo) eddig nyújtott teljesítményét pozitívan kiemelve.

SZAVAZÁS

Ön magyar vagy külföldi edzőt látna szívesen a Ferencváros kispadján?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Orosz Pál elmondta azt is: bár az új Üllői úti stadionnak a tervek szerint csak a jövő év szeptemberére, októberére kellene elkészülnie, az építkezés jelenlegi állása alapján minden remény megvan arra, hogy júliusban már ott kezdje a csapat az új bajnoki szezont.

Mint arról beszámoltunk, az FTC vasárnap este jelentette be Ricardo Moniz leváltását, továbbá azt, hogy a hátralévő két őszi tétmérkőzésen (az Újpest elleni MK-találkozón, valamint a Videoton elleni bajnokin) a holland szakember eddigi segítője, Máté Csaba irányítja a csapatot.

Az utódlást illető találgatásokkal kapcsolatban beszámoltunk arról, hogy akár a német legenda, Lothar Matthäus, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya is lehet a zöld-fehérek új szakvezetője. A megszólaló korábbi ferencvárosi labdarúgók közül Telek András volt fradistát ültetne a kispadra, szívesen látná ott például László Csabát vagy Horváth Ferencet.

HÁTTÉR, REAKCIÓK
Az FTC szerződést bontott Ricardo Monizzal
A Fradi érdekeit tartottuk szem előtt – Kubatov
FTC: forró a kispad, húsz év alatt huszonegy váltás
FTC: Lothar Matthäus lehet az egyik jelölt a kispadra

Moniz: Hazugság, amit Szelid doktor állít

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik