Moniz: Hazugság, amit Szelid doktor állít

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.03. 07:49
null
Moniz szerint Szelid Zsolt hazudott (Fotó: Fuszek Gábor)
Ricardo Moniz, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvárostól elküldött tréner szerint Szelid Zsolt állításai nem igazak: az orvos szerint a holland tréner tudott Akeem Adams leigazolásakor a játékos apjának kardiovaszkuláris betegségéről, halálának okáról, de nem osztotta meg a ferencvárosi orvosi stábbal.

 

– Meglehetősen súlyos váddal illetik, nevezetesen, hogy Akeem Adams leigazolásakor tudott a játékos apjának kardiovaszkuláris betegségéről, halálának okáról, de nem osztotta meg a ferencvárosi orvosi stábbal.
– Sajnos, ez az a szint, amelyre nem szeretnék lesüllyedni. Igazából kommentálnom sem kellene az információt – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Ricardo Moniz.

SZAVAZÁS

Ön magyar vagy külföldi edzőt látna szívesen a Ferencváros kispadján?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

– Pedig a becsülete forog kockán.
– Rendben. Amit Szelid doktor állít, egyszerűen hazugság. Aki ismer, tudja, nálam a játékos az első. Mindig. Ő a legfontosabb, a sikernél is lényegesebb, hogy megvédjük a futballistákat. Gondolják, ha csak fél százalék esélyt látok arra, hogy baj lehet, bármit is erőltetek?! Akeem esetéről szólva, fogalmam sem volt arról, hogy a játékos családjában előfordult volna bármilyen egészségügyi gond. Akeem egy hetet volt nálunk tesztelésen, azt láttam, hogy jól illeszkedik a csapatba, ambiciózus, jó a bal lába, szorgalmaztam, hogy leigazoljuk. Az orvosi vizsgálatokat eközben elvégezte a klub, én azt a tájékoztatást kaptam, hogy ugyanaz a baja, mint Leonardónak. Aki ugyebár a lábtöréséből lábadozott.

– Tessék...?
– Én sem nagyon értettem. Alighanem félrediagnosztizálták. De mert nem úgy tűnt, hogy Akeem lába el lenne törve, szerződtettük. Óvatosságból egy plusz egy évre. Hogy az édesapja agyvérzésben halt meg – és nem infarktusban, amit Akeem kapott –, arról csak azután értesültem, hogy megtörtént a szörnyűség. Nem akarok orvosokat kárhoztatni, de azt tudomásul kell venni, a jelenlegi tesztek nem tökéletesek. Az UEFA-protokoll sem az. Mindenkin el kell végezni a legmagasabb szintű terheléses vizsgálatokat azért, hogy hasonló tragédiák ne fordulhassanak elő. De legalábbis a minimálisra szorítsuk az esélyét. Ezért kritizáltam a vizsgálatokat, de ha valakinek túl nagy az egója, képtelen az arroganciáját levetkőzni, nem viseli el az építő kritikákat. Akkor pedig nem utoljára történt meg az, ami Akeem Adamsszel.

HÁTTÉR, REAKCIÓK
Az FTC szerződést bontott Ricardo Monizzal
A Fradi érdekeit tartottuk szem előtt – Kubatov
FTC: forró a kispad, húsz év alatt huszonegy váltás
A „kabátos edző” nagyot álmodott, nagyot bukott – Moniz 15 hónapja

FTC: Lothar Matthäus lehet az egyik jelölt a kispadra

EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I-BEN A 2013–2014-ES SZEZONBAN
2013. december 1.: Ricardo Moniz helyett Máté Csaba megbízottként – Ferencváros
2013. október 20.: Marc Leliévre és Kozma István helyett Nebojsa Vignjevics – Újpest

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik