FTC: Jöjjön Horváth Ferenc vagy László Csaba - Telek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.02. 12:18
null
Telek Andrásnak nem tetszett, hogy a Fradi kizárólag Böde Dániel egyéni megmozdulásaira épített (Fotó: Fuszek Gábor)
Magyar és Fradi-érzelmű edzőt látna legszívesebben Ricardo Moniz utódjaként az FTC kispadján a klub korábbi válogatott labdarúgója, Telek András, aki a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: a hollandhoz foghatóan sok türelmet egyik tréner sem kapott, viszont a csapat szerkezete állandóan változott, a labdák felívelése pedig nem Fradi-stílus. Telek légiósok sorának távozását jósolja, ellenben Besichez és Diallóhoz ragaszkodna. Edzőjelöltje pedig Horváth Ferenc vagy László Csaba.

 

„Moniz utódjaként magyar és Fradi-érzelmű edzőt szeretnék: el tudnám képzelni a kispadon Horváth Ferencet, aki kreatív, támadó stílust képvisel már csak egykori csatárként is. László Csabának úgyszintén tudnék örülni, mert felkészült, jó szakember. A most helyettesítő Máté Csaba jól ismeri a társaságot, ennyi előnye lehet, de nem lesz könnyű dolga, mert meg kell találni a kupavisszavágón az Újpest gyengéit. A télen minden csapatrészbe kreatív focistákat kell igazolni, szélsőhátvédekben gyenge a helyzet. Abban biztos vagyok, hogy a Moniz által idehozott külföldiek többségétől elköszönnek. Én Besichez ragaszkodnék, Diallo játéka is tetszik, Jenner is maradhatna, ha hajlandó többet védekezni” –mondta Telek András.

„Már várható volt Moniz menesztése, hiszen hallani lehetett a pletykákat arról, hogy nem túl jó a csapat megítélése a klubon, a vezetésen belül. Ha csak az UTE elleni kupaderbit elemezzük, hát meglehetősen kényelmes, sétálós volt a teljesítmény. Aztán Moniz orvosokat illető, Akeem Adams félrekezelésével kapcsolatos kemény nyilatkozata már előre jelezte, hogy itt hárítás folyik, másokra, a klubra kezdte kenni a felelősséget, nehogy az ő munkájáról essen szó. Moniz olyan szakterületről beszélt, amihez semmi köze. Itt már szerintem inkább az elkeseredettség beszélt belőle. Közben a csapat viszont hetek óta semmi jelét nem adta, hogy képes kijönni a hullámvölgyből” – értékelte a váltást a korábbi Fradi-hátvéd.

„Moniz reggeltől-estig a Fradi szolgálatában állt, rengeteget dolgozott a klubért, de azt is látni kell, hogy nem találta meg azt a stabil csapatot, amely hétről-hétre játszhatott volna. Nagyon sokat váltogatta a posztokat, felcserélte az összeállítást, ez azért mutatta, hogy nincs minden rendben, így a csapat nem tudott karakteres játékot játszani. Nem alakult ki a Fradi-stílus, nem láttuk, mit akar az edző, mert az azért kevés, hogy íveljük előre a labdát, Böde Dani meg majd csak csinál valamit. Pedig tavaly már sokkal látványosabban játszott a társaság, de mostanában úgy tűnt, ehhez nincs meg az erő sem. Nem tudom, a csapaton belül mennyire volt klikkesedés, a pályán ilyesféle ellentéteket nem vettem észre” – jelezte Telek.

„Ha a Pécs elleni meccs meglett volna, nincs menesztés, a türelem biztosan tovább tartott volna még. A hátralévő két téli mérkőzés roppant fontos lesz, mert a győzelmek reményt adhatnának a tavaszi nemzetközi kupaszerepléses hely kiharcolására. Hogy én kitartottam volna-e Moniz mellett? Ennyi időt korábbi edzők nem kaptak, senkinek nem adtak még ennyi lehetőséget, a korábbiaknál sokszoros költségvetéssel. Mindenki látja, hogy mellényúlt igazolásokkal is, ráadásul a légiósok nem váltották be a reményeket. Nekem sokkal szimpatikusabb a Paks vagy a Haladás játéka és útja, amelyek fiatal magyar játékosokkal, kevesebb pénzből eredményesek – és így már nehezebb elfogadni a külföldiek tömeges idehozatalát. Több magyar kellene a Fradiba” – ezt vallja a korábbi válogatott söprögető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik