FTC: Lothar Matthäus lehet az egyik jelölt a kispadra

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2013.12.02. 13:08
null
Lothar Matthäus ismét Magyarországon vállalhat munkát (Fotó: Reuters, archív)
A Nemzeti Sport Online információi szerint Lothar Matthäus lehet az egyik jelölt a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzői posztjára. Mint ismert, a PMFC elleni vereséget követően vasárnap menesztették Ricardo Monizt a zöld-fehér klubnál.

Vasárnap este a Ferencváros hivatalos honlapján tudatta: a gyenge eredmények miatt szerződést bontott a klub Ricardo Moniz vezetőedzővel. A holland tréner összetört kirúgása után, és köszönetet mondott a szurkolóknak, akik végig kitartottak mellette. A következő két tétmérkőzésen Máté Csaba látja el a vezetőedzői teendőket.

SZAVAZÁS

Ön szerint jó döntést hozott az FTC vezetősége Ricardo Moniz elküldésével?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Nemzeti Sport Online információi szerint a Ferencváros klubvezetői máris megkezdték az új vezetőedző felkutatását, az egyik jelölt pedig a korábbi magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus lehet.

Az 52 éves német tréner (aki játékosként válogatottsági rekorder és világbajnok volt a nationalelffel) 2004 és 2006 között irányította a magyar válogatottat, majd dolgozott a Red Bull Salzburgnál, a Maccabi Netanyánál és a bolgár válogatottnál is.

Telek András a ferencvárosi kötődésben hisz; Lisztes Krisztián Thomas Schaafot is el tudná képzelni Ricardo Moniz utódjának

Matthäus jelenleg is Magyarországon él, és a Digi Sport Reggeli start című műsorában sokat sejtetően nyilatkozott az újbóli magyarországi munkavállalásról: „Nem mondok kategorikusan igent, és nem mondok kategorikusan nemet sem” – felelte a német szakvezető arra, hogy elfogadná-e az MLSZ hívását a magyar válogatott kispadjára.

Információink szerint Matthäus nem a válogatottnál, hanem a Ferencvárosnál vállalhat munkát.

Mint arról beszámoltunk, Telek András, a Ferencváros korábbi válogatott labdarúgója inkább magyar edzőt látna volt klubja kispadján, példaként Horváth Ferencet és László Csabát hozta fel.

HÁTTÉR, REAKCIÓK
Az FTC szerződést bontott Ricardo Monizzal
A Fradi érdekeit tartottuk szem előtt – Kubatov
FTC: forró a kispad, húsz év alatt huszonegy váltás

EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I-BEN A 2013–2014-ES SZEZONBAN
2013. december 1.: Ricardo Moniz helyett Máté Csaba megbízottként – Ferencváros
2013. október 20.: Marc Leliévre és Kozma István helyett Nebojsa Vignjevics – Újpest
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik