Felkészülés: kezdésnek hetet hintett a Videoton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.04. 19:46
null
Gyurcsó Ádám szabadrúgásgólja nyitotta meg a fehérvári gólcsapot (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu/" target="_blank">vidi.hu)</a>
Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton. Az ausztriai edzőtáborban Joan Carrillo tanítványai 7–1-re legyőzték a harmadosztályú SV Allerheiligent. Nikolics Nemanja és Haraszti Zsolt is duplázott. Az Európa-liga-selejtezőre készülő Győri ETO egygólos vereséget szenvedett a szintén El-résztvevő CFR Cluj ellen.

SV ALLERHEILIGEN–VIDEOTON

A fehérvári gólcsapot Gyurcsó Ádám egy szép szabadrúgással nyitotta meg. Őt Nikolics Nemanja követte egy gyors duplával. A magyar válogatott csatár előbb Kovács István beadását értékesítette, majd egy jó kiugratásnál kicselezte a kapust, s az üres kapuba gurított. A negyedik találat Kovács nevéhez fűződik, aki a Videoton tudósítása szerint egy pazar támadás végén volt eredményes.

Még a szünet előtt gólt kaptak a fehérváriak egy szögletet követően, a második félidőben azonban Haraszti Zsolt két góllal válaszolt. A végeredményt a fiatal Zsótér Donát állította be a 89. percben.

„Egy kiváló tréningen vagyunk túl. Természetesen örülök a győzelemnek, de ami ennél fontosabb, az a játékosok hozzáállása. Mindenki igyekezett az elejétől a végéig összpontosítani, és száz százalékot adtak ki magukból a srácok. Elégedett vagyok a mutatott játékkal, persze voltak hibáink, de azon dolgozunk, hogy mire kezdődik a bajnokság, ezeket eltüntessük. A játékosokkal együtt én is nagyon várom a jövő heti, Jablonec elleni felkészülési meccset” – mondta a vidi.hu-nak a mérkőzést követően Joan Carrillo, a Videoton vezetőedzője.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SV Allerheiligen (osztrák III.)–Videoton 1–7
(1–4)
Videoton 1. félidő: Horváth T. – Szolnoki, Vinícius, Caneira, Fejes – Nagy Zs., Trebotic – Gyurcsó, Kovács I., Zsótér – Nikolics N. Videoton 2. félidő: Pajovics – Brachi, Juhász R., Fejes (Vinícius), Stopira – U. Nikolics, Sándor Gy. – Gyurcsó (Zsótér), Haraszti Zs., Oliveira – Kleinheisler. Vezetőedző: Joan Carrillo
Gólszerző: Poster (45.), ill. Gyurcsó (10.), Nikolics N. (13., 25.), Kovács I. (29.), Haraszti Zs. (53., 60.), Zsótér (89.)
Forrás: vidi.hu

A VIDEOTON NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: június 23.
Edzőtábor: Ausztria (Leoben), június 28.–július 12.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Július 4., Oberaich: SV Allerheiligen (osztrák III.)–Videoton 1–6 (Gyurcsó, Nikolics N. (2), Kovács I., Haraszti Zs. (2), Zsótér)
Július 9., Stainach, 16.00: Jablonec (cseh)–Videoton
Július 12., Gleisdorf, 17.00: Paris Saint-Germain (francia)–Videoton

GYŐRI ETO–CFR CLUJ

Az ETO játékosai közül Koltai Tamás és Varga Roland vírusos megbetegedés, míg Lipták Zoltán vádlisérülés miatt nem játszott, ellenben bemutatkozott az új szerzemény Milos Kocics és Stieber András. A szerb kapus az első félidőben, az Aston Villától hazatérő támadó pedig a mérkőzés utolsó harmadában kapott lehetőséget.

A győri klubhonlap beszámolója szerint az első játékrészben mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, mégis a kolozsvári együttes szerezte meg a vezetést – a félidő hajrájában Ionut Larie fejelt az ETO kapujába.

A fordulás után Rudolf Gergely és Dudás Ádám is közel járt az egyenlítéshez – utóbbinak a lövése a kapufát érintve hagyta el a játékteret –, de egyikük sem járt sikerrel, így a küzdelmes, jó mérkőzés a kolozsvári egyesület győzelmét hozta.

GYŐRI ETO FC–CFR CLUJ (román) 0–1 (0–1)
Győr, ETO-park, 200 néző. Vezette: Becséri
GYŐR: Kocics (Pogacsics) – Babics (Wolfe), Lang, Had, Dinjar (Völgyi) – Kamber (Windecker) – Kronaveter, Pátkai (Trajkovics) – Strestík (Dudás), Rudolf (Stieber A.), Andrics (Illés D.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Larie

A GYŐRI ETO NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: június 18.
Edzőtábor:
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 28.: Győri ETO–Spartak Trnava II (Nagyszombat, szlovák II.) 5–0 (Pátkai, Rudolf – 11-esből, Dudás, Koltai, Strestík)
Július 4., Győri ETO–CFR Cluj (Kolozsvár, román) 0–1
*Július 17., El-sel., 2. ford.: Győri ETO–IFK Göteborg (svéd)/Fola Esch (luxemburgi)
*Július 24., El-sel., 2. ford.: IFK Göteborg (svéd)/Fola Esch (luxemburgi)–Győri ETO
*tétmérkőzés

KIRÁLY-KUPA

A kétszer 40 perces félidőkből álló mérkőzések sorozatát a Haladás Concordia elleni mérkőzése nyitotta. A találkozó egyetlen gólja a második játékrész elején született, amikor Halmosi Péter középre passzolt labdája után az Újpesttől kölcsönvett Zamostny Balázs lőtt a bal alsó sarokba. A meccs hátralévő részében a Haladásnál szerepet kapott a soproni próbajátékos, Varga Gábor is.

A másik ágon az élvonaltól búcsúzó Kaposvár egygólos vereséget szenvedett az első osztályú Puskás Akadémiától, melynek győztes gólját az első félidő derekán Lencse László szerezte.

A harmadik helyért rendezett összecsapáson a Rákóczi nem tudott javítani, tizenegyespárbajban alulmaradt a Concordiával szemben.

Következett a döntő, melyben kétszer annyi gólt láthattak a nézők, mint a korábbi három mérkőzésen összesen.

A 23. percben a vasi együttes került előnybe Nagy Olivér közeli góljával, ám a felcsútiak Czvitkovics Péter büntetőjének és Lencse sarokkal elért találatának köszönhetően fordítottak. Öt perccel a vége előtt azonban egyenlített a Haladás, Zamostny beadását Radó András váltotta gólra.

A szétlövésben a tíz rúgó közül csak Gohér Gergő hibázott, aki a kapu fölé lőtt, így a Haladás győzelmével zárult a 2014-es Király-kupa.

A torna legjobb játékosának Radó Andrást, legjobb kapusának Rózsa Dánielt, legjobb edzőjének pedig Artner Tamást választották meg, míg Lencse László a gólkirályi címmel vigasztalódhatott.

KIRÁLY-KUPA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA
ELŐDÖNTŐ

HALADÁS–CONCORDIA CHIAJNA (román) 1–0
(0–0)
Szombathely, Király-sportcentrum, 300
néző. Vezette: Kiss Norbert
HALADÁS:
Rózsa – Schimmer (Zsirai), Dvorschak (Farkas M.), Fehér Z., Jagodics M. – Szakály A., Iszlai (Zamostny, Rácz B.) – Városi (Gyurján B.), Nagy O. (Jancsó), Halmosi (Angyal) – Radó (Varga G.)
CONCORDIA:
Matache – Reijic (Draganski), Maffei, Martines, Bucurica (Rusban) – Iyugerov, Stan, Rosu (Florea), Bejenaru – Serebiuc (Raiciu), De-Silva
Gólszerző:
Zamostny

PUSKÁS AKADÉMIA–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1–0 (1–0)
Szombathely, Király-sportcentrum,
400 néző. Vezette: Kovács Gergely
PUSKÁS. 1. félidő:
Hajdúch – Szélesi, Tar, Spandler, Gohér – Polonkai, Papp M. – Denkovics, Szakály D., Sallai R. – Lencse. 2. félidő: Mikola – Vachtler, Vaszicsku, Tamás, Fabio – Tóth B., Hudák – Molnár T., Czvitkovics, Óvári (Makrai) – Tischler
KAPOSVÁR:
Somodi – Kiss M., Kovács O., Jovetic, Hadaró – Kovács T., Vadas – Karacs (Pallosi), Hempuk (Horváth Á.), Murai (Nagy K.) – Heruna
Gólszerző:
Lencse

A 3. HELYÉRT
CONCORDIA CHIAJNA–KAPOSVÁR 0–0
– tizenegyesekkel: 4–3
Vezette:
Barna Gábor
CONCORDIA:
Rimniceanu – Stan, Bagaric, Draganski, Bucurica – Rusban, Raiciu, Iyugerov, Serebiuc – Florea, Timov
KAPOSVÁR:
Rusák – Böjte, Major, Remes, Rácz L. – Albert, Thiem – Kozics, Földes, Mezer (Nagy K.) – Fejős (Pallosi)

DÖNTŐ
HALADÁS–PUSKÁS AKADÉMIA 2–2
(1–1) – tizenegyesekkel: 5–4
Vezette: Radványi Ádám
HALADÁS:
Rózsa – Angyal, Dvorschak, Zsirai, Farkas M. (Füredi) – Jancsó (Szalai Cs.), Városi (Zamostny) – Nagy O. (Iszlai), Rácz B. (Ficz), Gyurján B. (Varga G.) – Radó
PUSKÁS:
Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku (Tar), Spandler, Gohér – Papp M. (Hudák), Polonkai (Szakály D.) – Denkovics (Fabio), Czvitkovics, Sallai R. (Makrai, Molnár T.) – Tischler (Lencse)
Gólszerző:
Nagy O., Radó, ill. Czvitkovics (11-esből), Lencse

A torna végeredménye: 1. Haladás, 2. Puskás Akadémia, 3. Concordia Chiajna, 4. Kaposvár. Gólkirály: Lencse László (Puskás Akadémia) 2. A legjobb mezőnyjátékos: Radó András (Haladás). A legjobb kapus: Rózsa Dénes (Haladás). A legjobb edző: Artner Tamás (Haladás)

A HALADÁS NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: június 25.
Edzőtábor:
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 28.: Haladás–Spartak Trnava (Nagyszombat, szlovák) 2–3 (Tihanyi O., Zamostny)
Július 2., Alsólövő (Unterschützen): Haladás–Tyerek Groznij (orosz) 0–5
Július 4.: Király-kupa (Király Sportlétesítmény, 2x40 perces mérkőzések)
14.00: Haladás–Concordia Chiajna (román) 1–0 (Zamostny)
19.00 (döntő): Haladás–PAFC 2–2 – 11-esekkel: 5–4 (Nagy O., Radó)
Július 7., Óbér (Olbendorf): Haladás–FK Ural (orosz)
Július 13., Tarcsafürdő (Bad Tatzmannsdorf): Haladás–Metallurh Doneck (ukrán)
Július 16.: Haladás–Szolnok
Július 19.: Haladás–Sopron
A PUSKÁS AKADÉMIA FC NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: június 20.
Edzőtábor: Ausztria (Loipersdorf), július 4–10.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 28.: PAFC–Mezőkövesd 1–1 (Tischler)
Július 2.: PAFC–CFR Cluj (Kolozsvár, román) 0–2
Július 4., Király-kupa, Szombathely (Király Sportlétesítmény, 2x40 perces mérkőzések)
15.30: PAFC–Kaposvári Rákóczi
17.30/19.00 (bronzmérkőzés/döntő): PAFC–Haladás/Concordia Chiajna (román)
Július 6., Ausztria: Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–PAFC
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik