Az Újpest nem bírt Adesanyáékkal, nagy zakót kapott a Hali

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.02. 20:56
A Belgiumban edzőtáborozó Újpest labdarúgócsapata első nyári felkészülési mérkőzésén 1–1-es döntetlenre végzett a helyi első osztályban szereplő Mechelennel. A lila-fehérek a magyar válogatott Simon Krisztián góljával szereztek vezetést, de a meccset tíz emberrel befejező hazaiak a hajrában Tim Matthys találatával egyenlítettek – a gólpasszt Jason Adesanya adta. A Haladás súlyos vereséget szenvedett a Tyerek Groznijtól, a Puskás Akadémia két góllal maradt alul a CFR Cluj ellen, míg a Lombard Pápa Nyitrán kapott ki. A Budapest Honvéd legyőzte rimaszombati riválisát, a PMFC pedig ikszelt osztrák másodosztályú ellenfelével.

ÚJPEST–MECHELEN ÚJPEST–MECHELEN

Az első bő húsz perc kiegyenlített játékot hozott, gólt nem, bár Ivan Obradovics közel állt hozzá, hogy a saját kapujába találjon. A szerb védő „próbálkozását” tehát még megúszta a Mechelen, Simon Krisztián lövése után azonban már nem volt menekvés, előnybe került az Újpest. A magyar válogatott támadó Asmir Suljic visszapasszolt labdáját lőtte a kapuba. 0–1

Az első félidő hajrájában a belgák közel kerültek az egyenlítéshez, de Benjamin Mokulu két méterről nem találta el az üres kaput.

A második játékrészben egyik csapat sem tudott fölénybe kerülni. Az Újpestben több próbajátékos is pályára lépett, Vadász Viktor és Nagy Gábor pedig ezen a mérkőzésen öltötte először magára a lila-fehér mezt.

Hogy az imént említett két nyári szerzemény nem győztes meccsen mutatkozott be, arról Tim Matthys „tehetett”, aki Jason Adesanya lekészítése után bő tíz perccel a vége előtt nagy gólt ragasztott Balajcza Szabolcs kapujába. 1–1

A lefújás előtt nem sokkal a csereként beállt Maxime Biset megütötte az újpesti Giorgi Kvilitaiát, amiért a játékvezető kiállította, de újabb gól már nem született a találkozón.

Az Újpest legközelebb szombaton lép pályára, amikor a Duchatelet család érdekeltségi körébe tartozó csapatok számára kiírt Stayen-kupán vesz részt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MECHELEN (belga)–ÚJPEST 1–1 (0–1)
ÚJPEST: Dmitrovics (Balajcza, a szünetben) – Vadász (Mboma, 33., Kvilitaia, 71.), Litauszki (Jovanovics, 60.), Heris, Andrade (Forró, a szünetben) – Nagy G. (Koszovics, 33., Serwy 77.), Vasziljevics (Sztaniszavljevics, a szünetben), Balogh B. (Vadász, 60.) – Simon K. (Ahmeti, 60.), Tshibuabua (Nagy J., 33.), Suljic (Paixao, 71.).
G: Matthys (79.), ill. Simon K. (30.)

HALADÁS–TYEREK GROZNIJ

A vaol.hu regionális oldal beszámolója szerint az oroszok kiválóan kezdték a találkozót, Kany jóvoltából már a negyedik percben megszerezték a vezetést. A fölényben, és a Haladásnál jóval frissebben futballozó Tyerek szűk fél óra után már három góllal vezetett, miután a lengyel Maciej Rybus két perc alatt duplázott.

A második félidő elején a csecsenföldi együttes nem vett vissza a tempóból, tovább ostromolta a szombathelyiek kapuját, és újabb gólokat szerzett. Az 52. percben négygólosra duzzadt a Tyerek fórja, négy perccel később pedig az Ajaxot és a PSV-t is megjáró Iszmail Aisszati növelte a két csapat közti különbséget.

A hátralévő bő harminc percben nem esett újabb gól, a Haladás súlyos vereséget szenvedett.

„Óriási munka vár ránk, újjá kell építeni a csapatot, ami nem lesz egyszerű, de megpróbáljuk” – mondta a mérkőzést követően Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője.

HALADÁS–TYEREK GROZNIJ (orosz) 0–5 (0–3)

Alsólövő (Unterschützen), 50 néző. V: Braumschwiel
HALADÁS:
Rózsa (Gyurján M.) – Schimmer (Angyal), Dvorschak (Jancsó), Fehér Z. (Füredi), Jagodics M. (Farkas M.) – Simon Á. (Zsirai), Iszlai (Szakály A.), Halmosi (Kalász) – Városi (Nagy O.), Zamostny (Rácz B.), Radó (Tihanyi)
G:
Rybus (2), Kadiev, Kany, Aisszati

BUDAPEST HONVÉD–MSK RIMAVSKÁ SOBOTA

A Honvéd hivatalos honlapjának beszámolója szerint érzékelni lehetett a játékosokon, hogy a felkészülés kellős közepén járnak, sok helyzetet nem tudtak kidolgozni, a kapusoknak alig akadt dolga.

Az immáron Pietro Vierchowod irányította kispestiek azonban így is begyötörtek egy gólt a rimaszombatiaknak. Az első negyedóra végén Souleymane Youla lőtte ki a jobb alsó sarkot – a 33-szoros guineai válogatott támadó idén nyáron igazolt a Honvédhoz.

BUDAPEST HONVÉD–MSK RIMAVSKÁ SOBOTA (szlovák II.) 1–0 (1–0)

Bozsik-stadion, 200 néző. V: Oláh G.
BP. HONVÉD. 1. félidő:
Czuczi – Ikenne-King, Ignjatovics, Alcibiade, Navarro – Nagy G., Hidi – Holender – Daud, Traoré, Youla. 2. félidő: Horváth A. – Ikenne-King, Alcibiade, Kristi, Kabouré – Kapacina V., Hidi – Holender – Daud, Traoré, Youla. 60. perc: Horváth A. – Sundas, Baráth, Kristi, Kabouré – Kapacina V., Vécsei – Pantovics – Prosser, Traoré, Ihring-Farkas
Gólszerző:
Youla (14.)

PUSKÁS AKADÉMIA–CFR CLUJ

A Puskás Akadémia hivatalos honlapjának beszámolója szerint – bár az első helyzetet a magyar csapat dolgozta ki – az első félidőt az erdélyi csapat uralta, amely már bő tíz perc játék után megszerezte a vezetést. Az oldalvonal mellől beívelt szabadrúgást követően Sergiu Negrut bólintott a PAFC kapujába. 0–1

A második játékrészben több fiatal, saját nevelésű játékos, valamint a DVTK-tól távozó Gohér Gergő is lehetőséget kapott, de ők sem tudták megakadályozni, hogy a Cluj megduplázza az előnyét. A lefújás előtt nem sokkal Grégory Tade váltott gólra egy tizenegyest (0–2), így a Puskás Akadémiának hiába voltak meg a lehetőségei, hogy kiegyenlítsen, végül kétgólos vereséget szenvedett.

A jó erőkből álló kolozsvári együttes július 4-én (pénteken) a Győri ETO-val, két nappal később (vasárnap) pedig a Kecskeméti TE-vel játszik felkészülési mérkőzést.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–CFR CLUJ (román) 0–2 (0–1)

Felcsút, 200 néző. V: Szilasi
PUSKÁS AKADÉMIA. 1. félidő:
Hajdúch – Szélesi, Tar, Tamás M., Fabio – Denkovics, Czvitkovics, Tóth B., Gajdos (Molnár T.) – Tischler, Lencse. 2. félidő: Hajdúch (Mikola) – Vachtler, Vaszicsku, Spandler, Gohér – Papp M., Hudák – Molnár T., Szakály D., Óvári (Sallai R.) – Németh E. (Makrai)
G:
Negrut, Tade (11-esből)

FC NITRA–LOMBARD PÁPA

Mátyus János vezetőedző a Felvidéken lejátszott mérkőzés első félidejében a Lombard Pápa első keretének tagjaiból állította össze a kezdő tizenegyet, míg a második játékrészben az utánpótláscsapatból felhozott labdarúgók és a próbajátékosok kaptak lehetőséget – számolt be róla a pápaiak hivatalos honlapja.

A magyar csapat gólját Faggyas Milán szerezte, aki korábban a Diósgyőr, a Debrecen, a Budapest Honvéd és a Szolnok csapatában szerepelt, sőt a 25 éves csatár játszott a korosztályos válogatottakban is. Faggyas idén tavasszal a Sopron együttesében az NB II-ben futballozott, ahol 13 bajnoki találkozón kétszer talált a kapuba.

A Lombard Pápa következő felkészülési mérkőzése július 5-én, szombaton délelőtt újra Felvidéken, Aranyosmaróton lesz, akkor a szlovák első osztályú FC ViOn Zlaté Moravce lesz az ellenfél.

FC NITRA (szlovák II.)–LOMBARD PÁPA 2–1

Nyitra, 300 néző. V: Pucher
PÁPA. 1. félidő:
Szűcs L. – Tóth G., Zé Francis, Csizmadia, Nagy T. – Ickmans, Jagodics B. – Király B., Frizoni, Faggyas – Kenesei K. 2. félidő: Horváth G. – Csizmadia, Jagodics B., Badics, Böröczky – Zé Francis, Nagy T., Baldauf – Horváth R., Toé, Szabó B.
G:
Paukner, Kolmonov, ill. Faggyas

LASK LINZ–PÉCSI MFC

Az Ausztriában lejátszott mérkőzésen Balogh Béla jóvoltából a pécsiek szereztek vezetést, de a hazaiak az első félidő hajrájában szűk öt perc leforgása alatt fordítottak. A mecsekaljaiak azonban ezt nem hagyták annyiban, a második játékrészben Wittrédi Dávid találatával döntetlenre mentették a meccset.

LASK LINZ (osztrák)–PÉCSI MFC 2–2 (2–1)
A pécsi gólszerzők: Balogh B. (37.), Wittrédi (67. – 11-esből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik