Felkészülés: játszott a spanyol próbajátékos, kikapott a Csaba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.11. 21:05
A labdarúgó NB I jövő hétvégi rajtjára készülő Békéscsaba nemzetközi felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett a szerbiai Szpartak Szuboticától. A lila-fehéreknél Clemente személyében egy spanyol próbajátékos is pályára lépett.

A szabadkai mérkőzésen a békéscsabaiaknál a nyári szerzemények közül Laczkó Zsolt, a bolgár Georgi Korudzsiev és a Budapest Honvédtól érkező szerb Bratiszlav Punosevac is a kezdőcsapatban kapott helyet.

A beol.hu című regionális honlap beszámolója szerint a legutóbbi szerb bajnokságban 11. helyen végző szabadkai együttes az első félidő derekán Nemanja Milics góljával vezetést szerzett, majd enyhe mezőnyfölénybe került, de a csabaiak előtt is adódtak gólszerzési lehetőségek.

A magyar csapatban a szünetben pályára lépett a spanyol próbajátékos, Clemente, aki Zoran Szpisljak vezetőedző elmondása alapján 26 éves, csatárként bevethető, a Real Betisben kezdte a pályafutását és játszott a spanyol másodosztályban, valamint Portugáliában is.

A Békéscsaba a második játékrészben bátrabban futballozott, ám a 87. percben Djordje Ivanovics jóvoltából ismét a Szpartak köszönt be. Két perccel később szépítettek a lila-fehérek, miután Birtalan Botond váltotta gólra Fábio beadását, ám az egyenlítésre nem maradt idő.

Az NB I újonca egyenrangú partnere volt a szabadkai csapatnak, de a hazaiak jobb százalékban használták ki a helyzeteiket.

„Nagyon kiegyenlített mérkőzést játszottunk, több helyzetünk volt, de azok sajnos kimaradtak, míg a Szpartak két kontrából betalált. A mutatott játékkal elégedett vagyok. A jövő hétvégén a Loki elleni bajnoki nyitányon a helyzeteket jobban kell kihasználunk” – mondta a meccs után Zoran Szpisljak.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Szpartak Szubotica (szerbiai)–Békéscsaba 2–1
(1–0)
BÉKÉSCSABA: Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Borbély, Viczián (Clemente, a szünetben), Korudzsiev (Birtalan, 80.), Laczkó (Fábio, 72.) – Punosevac (Szalai, 70.), Spitzmüller (Bagi, 75.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
A békéscsabai gólszerző: Birtalan
Forrás: beol.hu

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BÉKÉSCSABÁNÁL

Érkezők: Bényei Balázs (DVSC, kölcsön után végleg), Fábio Nascimento de Oliveira (brazil, PAFC), Lubos Ilizi (szlovák, 1. SC Znojmo – Csehország), Georgi Korudzsiev (bolgár, FK Haszkovo – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Laczkó Zsolt (KTE, szabadon igazolhatóként), Oláh László (Vasas, szabadon igazolhatóként), Bratiszlav Punosevac (szerb, Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:Szlavko Damjanovics (montenegrói, Szpartak Szubotica – Szerbia), Ugrai Roland (Ferencváros), Clemente (spanyol)
Távozók: Balázs Richárd (szabadon igazolható), Balogh Miklós (Szeged), Balogh Milán (szabadon igazolható), Király Patrik (szabadon igazolható), Póser Dániel (Vasas, szabadon igazolhatóként), Prasler Thomas (szabadon igazolható), Tölgyesi Viktor (szabadon igazolható), Vólent Roland (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kertész Tamás (DVSC, ?)
A BÉKÉSCSABA NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Felkészülés kezdete: június 17.
TERVEZETT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 27., Szusza-stadion: Újpest–Békéscsaba 1–2 (Borbély, Prasler)
Július 1., Bozsik-stadion: Bp. Honvéd–Békéscsaba 1–0
Július 4., Temesvár: Poli Timisoara (román)–Békéscsaba 2–0
Július 5.:DVSC–Békéscsaba II 5–0 (Horváth Zs. 2, Tisza 2, Sós)
Július 11., Szabadka: Szpartak Szubotica (szerbiai)–Békéscsaba 2–1 (Birtalan)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik