Felkészülés: az Újpest legyőzte a belga bajnok Gentet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.01. 20:55
null
Az Újpest legyőzte a Gentet (Fotó: ujpestfc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest felkészülési mérkőzésen Loic Nego 93. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte a belga élvonal bajnokát, a Gentet. A Honvéd felülmúlta a Békéscsabát, a DVTK kikapott orosz ellenfelétől, míg a Paks horvát csapattól kapott ki – az összes szerdai felkészülési találkozó egy helyen!

GENT–ÚJPEST

Az Újpest szerdán két új játékos érkezését is bejelentette, Cseke Benjámin kölcsönbe érkezett, valamint szerződtették Filkor Attilát is. Ők azonban még nincsenek Belgiumban a társakkal.

Az első félidőben nem alakult ki ziccer egyik oldalon sem, ez talán a nagy melegnek is volt köszönhető, a játékvezető ivószünetet rendelt el a hőség miatt, gól azonban ezt követően sem született az első félidőben – számolt be az ujpestfc.hu.

A második játékrészre beállt a Chelsea-sztár Eden Hazard öccse, Kylian Hazard, valamint Sallói Dániel is – kettejük közül utóbbi a hajrában fontos szerepet játszott. A 93. percben egy beadást követően fejelt, a kísérletet követően a labda még a kapufáról lepattant, második próbálkozásra azonban nem ő, hanem – a klub honlapjának javítása alapján – Loic Nego fejelt a kapuba

Az Újpest így 1–0-s győzelmet aratott a belga bajnok felett.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Gent (belga)–Újpest 0–1
Újpest:
Balajcza – Forró, Heris, Kálnoki Kis, Mohl (Hazard, a szünetben) – Windecker, Balogh – Nego Nagy G., Suljic – Perovics (Sallói)
G: Nego
(93.)

BUDAPEST HONVÉD–BÉKÉSCSABA

A Honvédban a nyári szerzemények közül a Kecskemétről visszatérő horvát védő, Ivan Lovric kapott a kezdőcsapatban kapott helyett, míg a másik új szerzemény, Djordje Kamber a kispadon, a második félidőre állt be. A vendégeknél az újak közül a bolgár középpályás, Georgi Korudzsiev kezdő volt (délután jeleztük, a klub szóban már megegyezett vele), ahogy a Kispestről érkezett csatár, Bratiszlav Punosevac is, a kapus Lubos Ilizi, a brazil védő, Fábio és a montenegrói hátvéd, Szlavko Damjanovics csere volt, a szünetben álltak be.

A meccsen a hazaiak gyorsan mezőnyfölénybe kerültek, és bár a vendégek kapujára nem sok veszélyt jelentettek, a 23. percben megszerezték a vezetést. Holender Filip egy legurított labdából 17 méterről középről lőtt a léc alá.

A Honvéd a folytatásban is jobban játszott, Erdélyi László révén a szünet előtt még volt egy nagy helyzete, de a támadó a kapu mellé lőtt. Ezután, nem sokkal később az utolsó emberként szabálytalankodó Balog Zsolt piros lapot kapott a vendégektől, de a megítélt szabadrúgást Holender a kapu fölé lőtte.

A második félidőben mindkét csapat sort cserélt. A Honvédnál jött Kamber és jöttek a nagy bedobásai, de az újabb gól nem. Az emberelőnyben játszó Honvéd ettől függetlenül nagy fölényben futballozott, ráadásul a 63. percben könyöklésért Szilágyi Pétert is kiállította a játékvezető a vendégektől.

Az eredmény már nem változott. A kispestiek 1–0-ra győztek a csaknem fél órát kettős emberhátrányban játszó Békéscsaba ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BP. Honvéd–Békéscsaba 1–0
Bozsik-stadion, 300
néző.
Honvéd 1. félidő:
Kemenes – King, Lovric, Baráth, Fejes – Göblyös, Gazdag, Csábi – Youla, Erdélyi, Holender.
2. félidő:
Horváth – Botka, Ignjatovics (Kristi, 62.), Bobál D., Erdős – Kamber, Hidi, Vécsei – Prosser (Vernes 74'), Bobál G. (Pantovics, 83.), Daud.
Békéscsaba, 1. félidő: Mursits – Bényei, Koszó, Balogh Zs., Juhász – Borbély, Korudzsiev, Berki, Király – Birtalan, Punosevac. 2. félidő: Ilizi – Bényei (Balázs), Fehér Zs., Damjanovics, Fábio –Spitzmüller, Bagi, Viczián, Prasler – Szilágyi P..
Kiállítva: Balogh Zs. (45.), Szilágyi P. (61.)
G.:
Holender (23.)

DVTK–FK GAZOVIK ORENBURG

A Diósgyőr kezdő tizenegyében kapott helyet az új igazolások közül Halmai Ramon, Lipták Zoltán azonban nem lépett pályára. Az utánpótlásból felkerültek közül Balogh Alex és Icsó Zsolt is esélyhez jutott.

A nyári felkészülés során a DVTK még nem tudott mérkőzést nyerni, a szlovák Rimavská Sobotával és az osztrák Admira Wackerrel is döntetlent játszott, most pedig elszenvedte első vereségét is.

A szünetre már kétgólos előnybe került a csapat, a jól védő Ivan Radosnak a 10. és a 18. percben is a hálójából kellett kivennie a labdát. A Diósgyőr a 75. percben szépített, a Takács Tamással szemben elkövetett szabálytalanságot követően Egerszegi Tamás lőtt tizenegyesből gólt.

A 81. percben azonban újra betaláltak az oroszok, a 90. percben pedig Takács szépített, így kialakult a 3–2-es végeredmény.

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy nagyon erős csapat ellen – mondta Bekő Balázs vezetőedző a dvtk.eu-nak. – A fiatalok többsége pályára lépett. Az elején egy picit meg voltunk illetődve, nem éreztük annyira a játék ritmusát. Később rájöttünk, hogy itt is lehet futballozni és meg lehet mutatni, mire vagyunk képesek. A második félidőben már gólokat is rúgtunk, összességében úgy érzem, hogy egy nagyon hasznos találkozón vagyunk túl.”

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

DVTK–FK Gazovik Orenburg (orosz II.) 2–3 (0–2)
DVTK:
Rados – Eperjesi, Csicsvári, Németh, Husic – Halmai (Egerszegi, 61.) – Balogh A. (Bognár I., a szünetben), Barczi, Boros, Icsó (Bacsa, 54.) – Takács
A DVTK gólszerzői: Egerszegi (75.), Takács (90.)

NK OSIJEK–PAKS

A felkészülést június 22-én kezdő paksiak a nyáron két mérkőzést játszottak, győzelmük azonban még nincs. Első meccsükön a ciprusi Apollon Limassollal, a másodikon pedig a Honvéddal ikszeltek a zöld-fehérek.

Az Eszéken rendezett, NK Osijek elleni találkozó sem indult jól a Paksnak. A nagy melegben jobban kezdett a horvát élvonal legutóbbi nyolcadik helyezettje és a nyolcadik percben egy jogos tizenegyesből meg is szerezte a vezetést. Lenzsér buktatta a tizenhatosra belépő Grgicet, a büntetőt Spoljaric lőtte a bal alsóba. Székely György a Honvéd elleni edzőmeccsen kivédte Daud tizenegyesét, ezúttal nem volt esélye.

A folytatásban is inkább az eszékiek akarata érvényesült, több lehetőségük is adódott, de újabb gólt már nem tudtak szerezni az első játékrészben.

A szünetben sort cserélt Csertői Aurél, de ettől sem javult fel a paksiak játéka. Kiss Tamás egy-egy villanása ugyan hozott némi színt a Paks futballjába, de továbbra is az történt, amit a horvátok akartak.

Az 56. percben egy szép jobboldali akciót követően Tomislav Sorsa növelte kétgólosra az eszékiek előnyét, a 3–0-s végeredményt pedig a 90. percben betaláló Tomislav Strikalj állította be.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NK Osijek (horvát, I.)–Paks 3–0 (1–0).
Paks, I. félidő: Székely – Vági, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kecskés T., Papp K., Bertus – Kővári, Balázs Zs., Bartha.
Paks, II. félidő: Molnár P. – Bagó, Rodenbücher, Tamási Zs., Báló – Kesztyűs B., Kiss T., Szakály D. – Hahn, Bor, Fröhlich.
G: Spoljaric (8. – 11-esből), Sorsa (56.), Strikalj (90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik