Felkészülés: a Békéscsaba megverte az Újpestet

Vágólapra másolva!
2015.06.27. 15:46
null
Heris góljával szerzett vezetést az Újpest, de a Békéscsaba fordított (Fotó: Újpest FC/Facebook)
A Békéscsaba 2–1-re legyőzte az Újpestet szombat kora délután a Megyeri úti felkészülési mérkőzésen. A Vasas az NK Osijek ellen diadalmaskodott 2–0-ra. A Honvéd ikszelt a Pakssal. A Videoton is játszott ma, a román Astra Giurgiut megverte 3–0-ra Szlovéniában.

ÚJPEST–BÉKÉSCSABA

Mint beszámoltunk róla, Filkor Attila – aki a hét eleje óta a Megyeri útiakkal tréningezik – nem került be a hazai lila-fehérek keretébe, a szintén az újpestiekkel készülő Mohl Dávid azonban igen, a legutóbb Pécsen szereplő játékost Nebojsa Vignjevics vezetőedző a kezdőcsapatba nevezte. Az Újpest nyári szerzeményei közül Kálnoki Kis Dávid is az együttes tagja volt a Békéscsaba ellen.

Utóbbi fontos szerepet vállalt abban, hogy a hazaiak a tizedik percben megszerezték a vezetést: az MTK-tól érkező játékos adta középre a labdát, amelyből Jonathan Heris gólt szerzett.

A 24. percben egyenlítettek a vendégek: Borbély Bálint szögletet követően volt eredményes. A 74. percben Prasler Thomas győztes gólt szerzett, miután becsapta Vida Balázst.

A békéscsabaiaknál a próbajátékosok közül Szlavko Damjanovicsot, Calin Florin Fildant és Georgi Korudzsievet is nevezték a meccsre. A nyári átigazolási időszakban szerződtetett Fábio, Laczkó Zsolt, Bratiszlav Punosevac trió azonban nem kapott szerepet.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Újpest–Békéscsaba 1–2
(1–1)
Újpest: Balajcza – Nego, Heris, Kálnoki Kis, Forró – Nagy G., Szankovics, Balogh B. – Suljic, Perovics, Mohl. Cserék: Vida (kapus), Tóth P., Gubacsi, Farkas. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Békéscsaba: Mursits – Koszó, Damjanovics, Balogh Zs., Bényei, Borbély, Spitzmüller, Bagi,
Király, Birtalan, Viczián. Cserék: Fildan, Nagy J., Fehér, Balogh Miklós, Juhász, Korudzsiev, Tölgyesi, Berki, Balogh Milán, Balázs, Prasler. Vezetőedző:Zoran Szpisljak
Gólszerző: Heris, ill. Borbély, Prasler
Forrás: ujpestfc.hu

Békéscsaba – az újakat fel kell építeni; célpont a Fradi támadója

VASAS–NK OSIJEK

A Vasas 2–0-ra győzött a horvát NK Osijek ellen felkészülési mérkőzésen.

A magyar csapat Remili Mohamed góljával szerzett vezetést a 36. percben a tizenhatos vonaláról Lázok János passza után.

A 66. percben Czvitkovics kapott jó labdát középen, és közelről a kapuba passzolt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Vasas–NK Osijek (horvát) 2–0
(1–0)
Vasas FC, 1. félidő: Hermány B. – Bori, Pajovics, Tamás L., Hangya – Vida, Adamovics – Vass P., Lázok J., Remili (Ádám M., 36.) – Novák. 2. félidő: Nagy G. – Osváth, Preklet, Grúz, Görgényi – Gál M., Berecz Zs. – Ádám M., Czvitkovics, Murka – Kenesei
Gólszerző: Remili, Czvitkovics
Forrás: onlajnok.com

HONVÉD–PAKS

A Honvéd 1–1-es döntetlent játszott a Pakssal felkészülési mérkőzésen.

A vendégek szereztek vezetést az első félidőben Bartha László góljával, aki szabadrúgásból lőtt szép gólt.

A folytatásban Ayub Daud büntetőt hibázott, de a második félidőben így is egyenlítettek a kispestiek. Ihrig-Farkas Sebestyén fejelt a paksiak kapujába szögletet követően.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Bp. Honvéd–Paksi FC 1–1
(0–1)
Honvéd, 1. félidő:
Kemenes – Botka, Ignjatovics, Bobál D., Baráth – Nagy G., Kamber, Hidi – Vécsei, Youla, Holender. 2. félidő: Horváth A. – King, Baráth (Erdős, 60.), Kristi, Fejes – Csábi (Ihrig-Farkas, 75.), Gazdag, Hidi (Göblyös, 60.) – Prosser (Vernes, 75.), Bobál G. (Erdélyi, 75.), Daud (Pantovics, 75.) Gólszerző: Ihrig-Farkas, ill. Bartha L.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik