K. Hazard betalált, az Újpest 2–0-ról ikszelt – az összes felkészülési meccs eredménye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.04. 13:53
A Honvéd vereségével kezdődött a labdarúgó NB I-ben szereplő csapatok szombati felkészülésimeccs-dömpingje, a kispestiek a második összecsapásukat megnyerték Szlovákiában, így harmadik helyezéssel távoztak. A Király-kupán a Haladás és a Vasas is tizenegyesekkel jutott a döntőbe, és az angyalföldiek Novák Csanád góljával megnyerték a trófeát. A DVTK utolsó lett. A Paks ikszelt, a Békéscsaba kikapott. Cikkünkben az összes mai találkozóról beszámolunk. Az Újpest 2–0-s előnyt herdált el, s 2–2-es dönteltent ért el a belga Sint-Truiden vendégeként.

A VASAS NYERTE MEG A KIRÁLY-KUPÁT A VASAS NYERTE MEG A KIRÁLY-KUPÁT

A Vasas nyerte meg a szombathelyi Király-kupát, miután Novák Csanád góljával 1–0-ra megverte a Haladást a döntőben. A Kecskemétről szerződtetett Novák Csanád Bori Gábor beadása után volt eredményes.

KIRÁLY-KUPA, SZOMBATHELY (2x30 perces meccsek)
DÖNTŐ
Haladás–Vasas 0–1
(0–1)
Haladás: Rózsa – Gaál B., Czingráber (Schimmer, a szünetben), Markovics, Jánvári – Nagy P., T. Wils – Németh L., Radó, Martínez – Vouho (Tihanyi, a szünetben)
Vasas: Nagy (Hermány, a félidőben) – Bori, T. Pajovics (Görgényi, a szünetben), Grúz, Hangya – Vass P., Czvitkovics, Lázok (Gál M., 48.), Vida – Novák (Kenesei, 48.), Berecz
Gólszerző: Novák (12.)
Forrás: nyugat.hu

A Diósgyőr második meccsét is elveszítette, így utolsó lett a szombathelyi Király-kupán. A miskolciak 1–0-ra kikaptak a horvát NK Osijektől. A DVTK nyári szerzeménye, Kitl Miklós kezdő volt a kétszer harmincperces találkozón, és egy félidőt játszott.

A 3. HELYÉRT
DVTK–
NK Osijek (Eszék; horvát) 0–1 (0–1)
DVTK: Rados – Eperjesi, Csicsvári, Németh M., Nemes – Halmai – Barczi, Bognár I., Kitl (Icsó, a szünetben) – Grumics, Takács T. (Balogh A., 53.)
Gólszerző: Arsenic
Forrás: dvtk.eu

A Haladás győzelemmel kezdett a szombathelyi Király-kupán: gól nélküli rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 5–4-re diadalmaskodott a Diósgyőr ellen.

A kétszer harmincperces meccsen Király Gábor több bravúros védést is bemutatott. A találkozó hajrájában dulakodás után Drazen Okuka piros lapot kapott.

A rendes játékidő után rögtön következtek a tizenegyesek, és a sorsdöntő lövésnél a hazatérő Király Gábor kivédte Bognár István próbálkozását, így a hazaiak jutottak a döntőbe.

A Haladásban három, próbajátékon szereplő labdarúgó is pályára lépett: Ante Batarelo, Pavel Fort és a paksi Tamási Zsolt is kezdő volt.

ELŐDÖNTŐ
Haladás–DVTK 0–0 – 11-esekkel 5–4

Haladás: Király G. – Angyal, Jagodics M., S. Wils, Bosnjak (Török, 41.) – Batarelo (Jancsó), Tamási Zs. (Grabant, 52.) – Gosztonyi, Németh M., Halmosi (Czingráber, 57.) – Fort
DVTK:
Antal – Okuka, Kovács G., Lipták, Husic – Egerszegi – Nikházi, Koman, Barczi (Bognár I., 41.), Bacsa (Takács T., a szünetben) – Boros (Eperjesi, 57.)
A tizenegyesek alakulása: Gosztonyi (1–0), Egerszegi (1–1), Jancsó (2–1), Koman (2–2), S. Wils (3–2), Takács (3–3), Czingráber (4–3), Kovács G. (4–4), Török (5–4), Bognár (–)
Kiállítva: Okuka (55.)
Forrás: dvtk.eu

Vasas–NK Osijek 1–1 – 11-esekkel 4–3
Vasas: Póser – Preklet, T. Pajovics (Osváth, 42.), Grúz, Görgényi (Vass P., 42.) – Ádám (Hangya, a szünetben), Adamovics (Vida, 42.), Szivacski (Lázok, 42.), Gál (Berecz, 42.) – Kenesei (Novák, 45.), Murka (Czvitkovics, 48.)
Gólszerző: Murka (5.), ill. Strkalj (10.)
Forrás: nyugat.hu

HONVÉD-BRONZ A STEFAN HRONEC-EMLÉKTORNÁN

A Honvéd 2–1-re kikapott a szlovák másodosztályú MFK Lokomotíva Zvolentől a Stefan Hronec-emléktorna elődöntőjében.

A magyar csapat szerzett vezetést a meccs elején: Prosser Dániel talált be, miután Ayub Dauddal kényszerítőzött.

A folytatásban Vernes Richárd és Hidi Patrik előtt is adódott egy-egy nagy lehetőség, de nem tudtak betalálni.

A második félidő borzasztóan indult a kispestiek számára: előbb kontrából egyenlítettek a zólyomiak, majd egy perccel később Horváth Andrásnak a szemébe sütött a nap egy távoli lövésnél, és a kapuba pattant róla a labda.

A Honvéd honlapjának beszámolója szerint nem volt szerencséje a magyar csapatnak, hiába dolgozott ki a folytatásban számos helyzetet, nem tudott eredményes lenni.

STEFAN HRONEC-EMLÉKTORNA, RIMAKOKOVA (KOKAVA NAD RIMAVICOU)
ELŐDÖNTŐ

Budapest Honvéd–MFK Lokomotíva Zvolen (Zólyom; szlovák II.) 1–2 (1–0)
Honvéd: Horváth A. – Csábi (Ikenne-King, 71.), Erdős (Baráth, 71.), Lovric (Bobál D., 71.), Fejes J. (Botka, 71.) – Hidi (Kamber, 71.), Vécsei (Nagy G., 71.), Göblyös (Ihrig-Farkas, 71.) – Daud (Youla, 71.), Vernes (Erdélyi, 71.), Prosser.
Gólszerző: Prosser
A MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Tatran Presov (Eperjes; szlovák II.)–Rimavská Sobota (Rimaszombat; szlovák II.) 3–1
Forrás: honvedfc.hu

A Honvéd a harmadik helyen zárta a tornát, miután 3–1-re legyőzte a szlovák másodosztályú Rimavská Sobotát.

A kispestiek gyorsan vezetést szereztek: Botka Endre vitte el a labdát a bal szélen, majd középre adott, ahol Souleymane Youla közelről a kapuba lőtt.

Youla a második félidő elején is betalált, ekkor Hiditől kapott jó labdát. A 70. percben Nagy Gergő 25 méterről lőtt nagy gólt. A meccs hajrájában szépítettek a szlovákok.

Erdélyi László megsérült a meccsen, miután lekönyökölték.

BRONZMÉRKŐZÉS
Rimavská Sobota (Rimaszombat; szlovák II.)–Budapest Honvéd 1–3 (0–1)
Honvéd: Kemenes (Vajda, a szünetben) – Ikenne-King (Lovric, 70.), Baráth (Fejes, 70.) Bobál D., Botka (Erdős, 62.) – Kamber (Vécsei, 70.), Nagy G., Göblyös (Hidi, a szünetben), Ihrig-Farkas (Daud 70.) – Youla (Prosser, 70.), Erdélyi (Vernes).
A Honvéd gólszerzői: Youla (9., 50.), Nagy G. (70.)

DÖNTŐ
Tatran Presov (Eperjes; szlovák II.)–MFK Lokomotíva Zvolen (Zólyom; szlovák II.) 2–0

AZ NB I-ES CSAPATOK SZOMBATI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI

ACS POLI TIMISOARA–BÉKÉSCSABA 2–0

A Békéscsaba 2–0-s vereséget szenvedett a román Poli Timisoarától felkészülési mérkőzésen. Az NB I-be feljutó csabaiak a 17. percben kerültek hátrányba, amikor Paul Curtean volt eredményes, majd a hosszabbításban Ianis Zicu is betalált tizenegyesből.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ACS Poli Timisoara (román)–Békéscsaba 2–0
(1–0)
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Koszó, Fehér Zs., Fábio Guarú – Bagi, Borbély – Birtalan, Spitzmüller, Laczkó – Viczián. Csere: Ilizi, Berki P., Damjanovics, Juhász Gy., Király P., Holdampf, Oláh L., Prasler, Balázs R., Punosevac.
Gólszerző: Curtean (17.), Zicu (92. – 11-esből)

SLAVEN BELUPO–PAKS 0–0

A Paks gól nélküli döntetlent játszott a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő NK Slaven Belupóval felkészülési mérkőzésen.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NK Slaven Belupo (horvát)–Paksi FC 0–0
Kapronca.
Paks: Molnár P. – Kulcsár D. (Vági A., 61.), Lenzsér (Rodenbücher, 61.), Gévay (Kocsis G., a szünetben), Báló (Szabó J., a szünetben) – Kesztyűs (Papp K., a szünetben) – Hahn (Bor, 61.), Bertus, Szakály D. (Kecskés T., a szünetben), Bartha (Kővári, a szünetben) – Balázs Zs. (Fröhlich, 61.)

SINT-TRUIDEN–ÚJPEST 2–2

Az Újpest FC 2–2-es döntetlent játszott a Sint-Truidennel Belgiumban. A lila-fehérek Kylian Hazard és Sallói Dániel góljával 2–0-ra vezettek a szünetben. A lila-fehérek beszámolója szerint a nyári szerzemény, Kylian Hazard szabadrúgásból, az amatőr szerződést kötő Sallói Dániel remek kiugratás után volt eredményes.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Sint-Truiden (belga)–Újpest FC 2–2 (0–2)

Újpest: Kovács Z. – Heris, Kálnoki Kis, Mohl, Balogh B. – Szankovics, Pávkovics – Suljic, Tóth P., Sallói D. – K. Hazard. Csereként játszott: Banai, Forró, Perovics, Nagy G. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Da Silva (59.), Dompé (77.), ill. K. Hazard (35.), Sallói D. (39.)
Forrás: ujpestfc.hu

MTK-VERESÉG HREPKÁÉKKAL A BUDAÖRSTŐL – NB II-ES FELKÉSZÜLÉSI MECCSEK

A kék-fehérek honlapjának beszámolója szerint az MTK NB III-ra készülő együttese lépett pályára a másodosztályú Budaörs ellen, megerősítve az első csapatnál is számításba vett labdarúgókkal, például Hrepka Ádámmal, aki az általa kiharcolt büntetőből szerezte meg a vezetést az első félidő hajrájában. A vendégek Papp Máté közeli lövésével egyenlítettek, majd Pleván Ádám hajrábeli fejesével kiharcolták a győzelmet is.

NB II-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
MTK II–BUDAÖRSI SC 1–2 (1–0)
Lantos Mihály Sporttelep
MTK, I. félidő:
Groppioni – Sági, Baki, Tóth F., Deutsch – Vogyicska, Hajdú – Szatmári, Hrepka, Schrammel – M. Ramos. II. félidő: Demjén – Szalai, Talabér, Ikonomou, Széles – Katona, Szabó, Fehér – Hujber, Gera D., Bartos
Gólszerző: Hrepka (43. – 11-esből), ill. Papp M. (47.), Pleván (85.)

Soroksár–Dunaharaszti (NB III) 3–1 (Lovrencsics B. 2 – az elsőt 11-esből, Gárdos, ill. Mészáros D.)
Szolnok–Balmazújváros 0–2 (Kormos 53., Pintér N. 57.)
Cigánd (NB III)–Kisvárda 2–1 (Popescu, Kovács G., ill. Kornutjak)
Mosonmagyaróvár (NB III)–Gyirmót 1–2 (Mundi R. 32., ill. Völgyi 7., Paku 81. – 11-esből)
Mezőkövesd Zsóry–Kisvárda 1–0
(Csirmaz 80.)

NB III-AS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Nyíregyháza Spartacus–Nyírbátor 3–3
(2–0)
Nyíregyháza: Ovszijenko (Perger, a szünetben) – Rubus, Szokol, Ötvös, Törtei – Zofcák (Lengyel, 60.), Abdouraman (Ramos, a szünetben) – Tóth, Kapacina (Kosztics, a szünetben) – Pálinkás (Ács, 60.), Rezes (Vámos, a szünetben)
Gólszerző: Rezes (2), Vámos, ill. Pálvölgyi, Baglyos, Soós

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik