Csertői: Ezúttal nem szabad számonkérni a színvonalat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.18. 11:21
null
Vignjevics szerint időnként egymásra is vigyáztak a játékosok az embert próbáló időben megrendezett Paks–Újpest meccsen, amiért dicséretet érdemelnek (Fotó: Molnár Gyula)
A labdarúgó NB I 23. fordulójából három meccs mestermérlegével már jelentkeztünk, most pedig jöjjenek a további szakvezetői értékelések. Csertői Aurél a mostoha időjárásról, a színvonal hiányáról és a megújult paksi talajról is beszélt. Herczeg András azt hangsúlyozta, hogy senki se írja le a Debrecent, a mezőkövesdi Tóth László pedig annak örült, hogy az újabb győzelemmel eltűnt a csapata neve elől a sereghajtó jelző.

 

PAKS–ÚJPEST 0–0

CSERTŐI AURÉL, a Paks vezetőedzője: – Szögezzük le, az eső, de leginkább a szél nagyban meghatározta a játékot. Viszont az is tény, hogy óvatosan futballoztunk, és csak a végén mertünk kockáztatni – nyilván ez volt a feltűnőbb a mérkőzés hajrájához érve. Embert próbáló időben zajlott a mérkőzés. Le a kalappal a játékosok előtt, hogy ilyen körülmények között is helyt tudtak állni. Még egyszer hangsúlyozom, ezúttal nem szabad számonkérni a színvonalat egyik csapaton sem. Az jut eszembe, hogy másfél évvel ezelőtt ezt a meccset nem lehetett volna lejátszani. Rengeteg csapadék zúdult Paksra, a kivitelezők munkáját dicséri, hogy a pálya talaját nem tette tönkre a víz.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – A hazaiak fegyelmezetten és okosan futballoztak, mi pedig kicsit fáradtan, hiszen kedden is meccsünk volt – leginkább Nagy Dánielen, Obinna Nwobodón látszottak a fáradtság jelei. No meg a hazaiak is jobban figyeltek a gyors embereinkre. Mindkét csapat megérdemelte az egy pontot. Időnként egymásra is vigyázva futballoztak a játékosok, minden dicséretet megérdemelnek.

DEBRECEN–MEZŐKÖVESD 2–3

HERCZEG ANDRÁS, a Debrecen vezetőedzője: – Ha most kezdődne a bajnokság, ellenfelünk jóval előkelőbb helyezést foglalna el, nem véletlen a veretlenségi sorozata sem. Ezúttal is igazolta, hogy jó csapat, jól is futballozik, igaz, két egyéni hibát elkövetve hozzásegítettük a fordításhoz az ellenfelet. Barna Szabolcs esetét inkább hagyjuk, nem akarom sem minősíteni, sem pedig megbántani fiatal játékosunkat. Az első félidőben hiányoltam a tüzet a játékunkból, a másodikban már mentünk előre, de túl nagy hátrányba kerültünk.Tőzsér Dánielt, Aleksandar Jovanovicot és Takács Tamást is lecseréltem. Nincs az sehol megírva, hogy ezt vagy azt a játékost nem lehet lehívni a pályáról idő előtt. Kevés labdaszerzésünk volt a középpályán, ezért döntöttem így. Kikaptunk, ami után még inkább igaz, hogy hátrafelé kell figyelnünk, de azért arra is megkérek mindenkit, hogy ne írja le a Debrecent.

TÓTH LÁSZLÓ, a Mezőkövesd szakmai igazgatója: – Már az első húsz percben is jól futballoztunk, de a Debrecen egy átlövést követően nagyon szép gólt szerzett. Bíztunk benne, hogy ez nem veti vissza a csapatot, és miként Kispesten vagy Újpesten, újabb patinás helyszínen is képes lesz vesztett helyzetből talpra állnia. Úgy tűnik, felborult a futballvilág rendje, de örülünk neki, hogy ennek mi is részesei vagyunk. Az elmúlt húsz évben még nem írták le annyiszor azt a szót, hogy sereghajtó, mint velünk kapcsolatban az utóbbi hónapokban. Bízom benne, már rászolgáltunk arra, hogy ne csak kiesőjelöltként emlegessenek bennünket. Nagyot léptünk előre az őszi szezonhoz képest, ez Kuttor Attila és az egész stáb érdeme. Bognár István nagyon kevés klubnál tudna ilyen teljesítményt nyújtani, mert kiváló képességű futballista, de kell hozzá egy olyan stílusú csapat, amilyen most a miénk. Kulcsszerepe van az utolsó passzokban, megtalálta őt a Kövesd, de ő is megtalálta a Kövesdet.

BP. HONVÉD–HALADÁS 2–1

SUPKA ATTILA, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Nagyon nehéz héten vagyunk túl, szerdán, a Debrecen elleni Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén nem pihentettük a játékosokat, megpróbáltunk előnyt szerezni. Már azon a meccsen is jól futballoztunk, és a Haladás ellen is megfelelően teljesítettünk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, a széleken meg tudtuk bontani a szombathelyiek védelmét, de nem szereztük meg a második gólunkat. A fordulás után mintha bent maradtunk volna az öltözőben. Továbbra is problémát jelent, hogy szabad- és szögletrúgásból gólt kapunk. Bobál Dávid megérdemelte a szereplést a kezdőcsapatban. Korábban sokat bajlódott az Achilles-inával. Remekül helytállt hátul, ráadásul gólt szerzett. Bízom benne, hogy azok a futballisták, akik régebb óta kötődnek a Honvédhoz, minél több szerephez jutnak.

MICHAL HIPP, a Haladás vezetőedzője: Két teljesen különböző félidőt láthattunk, az elsőben a Honvéd volt jobb, a másodikban mi. Elkerülhető gólokat kaptunk, ez rendkívül bosszantó. A meccs fordulópontját jelenthette volna, amikor kétszer is a tizenhatos vonala környékéről rúghattunk szabadrúgást, ám egyszer a kapufát találtuk el, egyszer pedig kapu fölé lőttünk. A sorsolásunk nem kedvező, mindhárom vereséget idegenben szenvedtük el. De nem szabad elfelejtenünk, az Újpesttől és a Mezőkövesdtől is úgy kaptunk ki, hogy voltak helyzeteink döntetlen állásnál. Hatékonyabb helyzetkihasználás kell. Halmosi Péter kiállításával kapcsolatban (lecserélték és már a kispadon ült, amikor megkapta a második sárga lapját – a szerk.) nehéz állást foglalni. Nem is a játékvezető, hanem az asszisztens jelzett. Ez van. Ha már bírók: a kispadról azt is nehéz volt megítélni, hogy a Rácz Barnabással szemben elkövetett szabálytalanság miért nem ért piros lapot.

TOVÁBBI MESTERMÉRLEGEK (Kattintson a címre!)

„Ez nem hollywoodi film volt” – VIDEOTON–BALMAZÚJVÁROS 1–0

„Mindig vicces, ha az erőnléti edző csereként beáll” – VASAS–DIÓSGYŐR 1–1

Ez az ára Paintsil kiállításának – Doll elárulta – FERENCVÁROS–PUSKÁS AKADÉMIA 3–1

 

NB I, 2017–2018, 23. FORDULÓ
MÁRCIUS 17., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Debreceni VSC–Mezőkövesd 2–3
Debrecen, Nagyerdei StadionSzőts Gergely
Vasas–Diósgyőri VTK 1–1Budapest, Szusza Ferenc StadionBognár Tamás
Paks–Újpest FC 0–0
Paks, Városi Stadion
Kassai Viktor
Videoton–Balmazújváros 1–0
Felcsút, Pancho ArénaFarkas Ádám
Bp. Honvéd–Haladás 2–1
Budapest, Bozsik József StadionIványi Zoltán
Ferencváros–Puskás Akadémia 3–1
Budapest, Groupama ArénaPintér Csaba
TABELLA •TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 23 15 5 3 52–22 +30 50
2. Videoton FC 22 14 5 3 48–24 +24 47
3. Újpest FC 23 8 9 6 31–29 +2 33
4. Debreceni VSC 23 9 5 9 37–30 +7 32
5. Paksi FC 23 8 8 7 32–32 0 32
6. Budapest Honvéd 22 9 4 9 36–38 –2 31
7. Diósgyőri VTK 23 8 5 10 37–38 –1 29
8. Mezőkövesd Zsóry FC 23 6 8 9 28–41 –13 26
9. Vasas FC 23 7 4 12 28–44 –16 25
10. Puskás Akadémia FC 23 6 7 10 28–37 –9 25
11. Szombathelyi Haladás 23 7 2 14 24–38 –14 23
12. Balmazújváros 23 5 8 10 26–34 –8 23

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik