Brkovics a 94. percben egyenlítette ki Antal hatalmas hibáját

Vágólapra másolva!
2018.03.17. 16:50
null
A nagy csatában nem bírtak egymással a felek (Fotó: Micheller Szilvia)
Sokáig azt hittük, hogy a volt diósgyőri Berecz Zsombor gólja dönti el a Vasas–Diósgyőr találkozót a labdarúgó NB I 23. fordulójában Antal Botond kapus hatalmas hibája után, de a 94. percben Dusan Brkovics szép fejes góllal egyenlített.

LABDARÚGÓ NB I
23. FORDULÓ

VASAS–DVTK 1–1 (Berecz 71., ill. Brkovics 94.)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1000 néző. Vezette: Bognár T.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A vigasztalanul ömlő esőben arra gondoltak a szurkolók: más volt az élet tavaly nyáron, amikor a két csapat ugyanitt, Újpesten a nyitó fordulóban találkozott – harminc Celsius-foknál is melegebb volt aznap délután… Akárhogy is: a két csapat játékosai mit sem törődve a körülményekkel, hatalmas elánnal vetették bele magukat a küzdelembe. Még az a Kocsis Gergő is ott volt a pályán, aki a hétközi kupameccsen összefejelt a felcsúti Molnár Gáborral, a sebét pedig hat öltéssel varrták össze, így a fedezet hajpántra emlékeztető kötéssel vállalta a játékot.

Az angyalföldiek kényszerűségből átalakított csapattal léptek pályára, pedig hosszú idő után egy hete, a Honvéd ellen győzelemnek örülhettek. Felix Burmeister, Kire Risztevszki és Ádám Martin ezúttal nem lehetett a mérkőzésre nevezettek között, így Vaskó Tamás, Egerszegi Tamás és Jevhen Pavlov került be a kezdőcsapatba, míg bent maradt a kapuban Nagy Gergely, aki a Honvéd ellen került vissza a csapatba.

Mindezek ellenére a Diósgyőr kezdett élénkebben, a vendégek birtokolták többet a labdát, a Vasas valamennyi játékosa a saját térfelén tartózkodott, hogy megakadályozza a borsodi helyzetek kialakulását. Mégis háromszor is Nagy Gergely közbeavatkozására volt szükség, hogy ne szerezzen előnyt rögtön a meccs elején a Bódog Tamás edzette csapat. A félidő derekán aztán feljavult a Vasas.

Remili Mohamed ismét a jobbhátvéd pozíciójából indult, de így is részt vett a támadásokban, a másik oldalon Hangya Szilveszter próbálkozott beadásokkal, ezekből rendre szöglethez jutott a Vasas, így a játék szép lassan átterelődött a DVTK térfelére. A színvonal nem volt magas, de az iramra egyetlen szavunk sem lehetett, mind a két csapat próbált lendületesen megindulni, ha labdát szerzett, ám ha ez nem sikerült, kevésbé lehetett élvezetes a játék, mert érezni lehetett, a felek láthatóan tisztelték egymást, a másikat, így azonnal, zártan visszaálltak, megelőzendő a gyors kontraakciók kialakulását.

A félidő végén aztán lecsaphatott volna a Diósgyőr: Ugrai Roland indította Bacsa Patrikot, aki egyedül indulhatott meg, ám mivel hosszan tolta meg a labdát a legfontosabb pillanatban, Nagy Gergely ismét menteni tudott. Már az első félidőben is azt lehetett érezni, a korábbi diósgyőri Barczi Dávid lehet a Vasas nyerőembere, hiszen a felázott talajon a mozgékonysága, fordulékonysága révén rendre veszélyesen tudott ráfordulni a vendégek védelmére.

Bacsa Patriknak mindenesetre sokba került a kihagyott helyzet… Maradhatott az öltözőben, miután lecserélte őt Bódog Tamás.

Talán ezért, talán másért, kimondottan jó tempóban folytatódott a mérkőzés a szünet után. Alig telt el tíz perc, mindkét csapat gólt szerezhetett volna. Úgy tűnt, mintha mind a két öltözőben az hangzott volna el, nem elegendő a döntetlenért járó egy pont, még többet kell futni, még többet kell kockáztatni a győzelem megszerzése érdekében. Támadás itt, helyzet ott, a nézők nem unatkoztak ekkor – bár kétségkívül nagyon fáztak… Ahogy nőtt a tempó, úgy emelkedett a feszültség szintje is, ezt jelezték a játékvezető által kiosztott sárga lapok. A mérkőzés legfontosabb pillanatai a második félidő közepén jöttek el.

Előbb a görög Nikolaosz Joannidisz fejelhetett volna gólt, ám a földre vitték, mi úgy láttuk, ezért tizenegyes járt volna a DVTK-nak. Annak a DVTK-nak, amely a mérkőzés ezen periódusában egyre inkább fizikai fölénybe került, úgy tűnt, többet futnak a vendégek, így a játék inkább a hazai térfélen folyt – de nem először látunk ilyet futballmeccsen: a vezetést a Vasas szerezte meg. Ehhez pedig az kellett, hogy James Manjrekart nem tudták leszerelni a hazaiak, a múlt héten is eredményes Berecz Zsombor laposan, nem túl erősen lőtt, ám Antal Botond meghökkentő módon lábbal próbált védeni, de luftot rúgott: hatalmas örömöt szerezve a piros-kékeknek.

Ezt követően a DVTK mindent egy lapra feltéve rohamozni kezdett, míg a Vasas próbált megfontoltabb futballal az előnye megőrzésével eljutni a mérkőzés végéig. A DVTK próbálkozott, a Vasas nagy szívvel küzdött, de nem tudta megtartani az előnyét, a lefújás előtti pillanatokban ugyanis Dusan Brkovics fejesével egyenlítettek a vendégek. 1–1

Michael Oenning a mérkőzés után

Bódog Tamás a mérkőzés után


AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 23 15 5 3 52–22 +30 50
2. Videoton FC 22 14 5 3 48–24 +24 47
3. Újpest FC 23 8 9 6 31–29 +2 33
4. Debreceni VSC 23 9 5 9 37–30 +7 32
5. Paksi FC 23 8 8 7 32–32 0 32
6. Budapest Honvéd 22 9 4 9 36–38 –2 31
7. Diósgyőri VTK 23 8 5 10 37–38 –1 29
8. Mezőkövesd Zsóry FC 23 6 8 9 28–41 –13 26
9. Vasas FC 23 7 4 12 28–44 –16 25
10. Puskás Akadémia FC 23 6 7 10 28–37 –9 25
11. Szombathelyi Haladás 23 7 2 14 24–38 –14 23
12. Balmazújváros 23 5 8 10 26–34 –8 23
NB I, 2017–2018, 23. FORDULÓ
MÁRCIUS 17., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Debreceni VSC–Mezőkövesd 2–3
Debrecen, Nagyerdei StadionSzőts Gergely
Vasas–Diósgyőri VTK 1–1 Budapest, Szusza Ferenc StadionBognár Tamás
Paks–Újpest FC 0–0
Paks, Városi Stadion
Kassai Viktor
Videoton–Balmazújváros 1–0
Felcsút, Pancho ArénaFarkas Ádám
Bp. Honvéd–Haladás 2–1
Budapest, Bozsik József StadionIványi Zoltán
Ferencváros–Puskás Akadémia 3–1
Budapest, Groupama ArénaPintér Csaba
TABELLA •TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik