Carrillo: A fehérvári nézők turbó üzemmódba kapcsoltak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.10. 11:16
null
A Videoton szurkolóit dicsérte a csapat vezetőedzője (Fotó: Korponai Tamás)
Öt mérkőzést rendeztek szombaton a labdarúgó NB I 3. fordulójában. Joan Carrillo, a Videoton vezetőedzője szerint sokat számított a Győr legyőzésében, hogy amikor kellett, a szurkolók „turbó üzemmódba kapcsoltak”. Mátyus János elmondta, jó volt nézni a pápai arcokat, Pietro Vierchowod a száraz tényeknél maradt, míg Véber György nem szeretne polgári bíróságra menni. Edzői nyilatkozatok.

VIDEOTON–GYŐRI ETO 3–2

Joan Carrillo, a Videoton vezetőedzője: „Amikor az ellenfél vezetett, akkor sem beszéltünk a döntetlenről, csakis arról, hogyan tudjuk megnyerni a mérkőzést. Fontos továbbá, hogy a nézők is sokat segítettek, mert amikor úgy tűnt, nehéz helyzetben vagyunk, turbó üzemmódba kapcsoltak, végig buzdítottak bennünket, és ez rengeteget jelentett. Meg akartuk nyerni ezt a találkozót, és amikor egyenlítettünk, akkor is csatárt küldtem be. Nem arra törekedtünk, hogy megőrizzük az egy pontot. Ez még csak a harmadik forduló, helyükön kell kezelni az eddig elért eredményeket. A szezon előtt úgy kalkuláltunk, hogy öt csapat lehet a mezőny elején, a Videoton és a Győr is közéjük tartozik, így különösen értékes ez a győzelem. De nem szabad elájulni az eddigi eredményeinktől.”

A VASÁRNAPI HARMADIK FÉLIDŐ TARTALMÁBÓL
– az NB I 3. fordulójának mérkőzései közül kiemelt figyelmet kap a Videoton–Győri ETO találkozó és az MVM-Paks–MTK rangadó, illetve természetesen nagy terjedelemben foglalkoznak majd a Ferencváros–Chelsea stadionavatóval
– a kivételesen a Sport1-en, és kivételesen 22.45-kor, rögtön a Ferencváros–Chelsea után kezdődő műsor vendége lesz többek között Juhász Roland, a Videoton válogatott védője és Thúróczy Szabolcs színművész
– az események elemzésében Nyilasi Tibor és Várhidi Péter segít a nézőknek, a két műsorvezető ezúttal Takács Rita és Petur András lesz

Horváth Ferenc, a Győr vezetőedzője: „Mindkét csapat győzni akart, mentálisan nagy lendületet ad egy ilyen bajnokit megnyerni, sajnos ez most nem nekünk sikerült. Apró dolgokon múlik ilyenkor a mérkőzés sorsa, a srácok mindent megtettek, nem tudom hibáztatni őket. Nem szeretném, ha tíz emberrel védekeznénk csak azért, mert vezetünk egy fontos meccsen. Támadni akarunk, az volt a tervünk, hogy újabb gólokat szerezzünk, és ilyenkor előfordul, hogy a védekezésbe hiba csúszik, a Videoton meg jó csapat ahhoz, hogy a legkisebb esélyt is megragadja. Mi abban hiszünk, hogy támadunk, így inkább állva halunk meg, mintsem hogy minden játékos a saját kapunk előtt bekkeljen. Egy pillanatig sem éreztem, hogy veszélyben lenne a sikerünk. A második hazai gól előtt szöglet helyett kirúgást kellett volna ítélni. A győzelemre nekünk is nagy esélyünk volt, sajnos nem tudtunk pontot szerezni.”

Az NSO Tv összeállítása a mérkőzésről

BP. HONVÉD–NYÍREGYHÁZA 0–1

Pietro Vierchowod, a Honvéd vezetőedzője: „Maradjunk a száraz tényeknél, nekünk nagyjából nyolc-tíz gólszerzési lehetőségünk volt, az ellenfélnek talán kettő. A fiúk mindent megtettek. Küzdöttek-hajtottak, gólhelyzeteket dolgoztak ki. Azok a ziccerek nem maguktól lettek, sok meló kellett, hogy felérjünk ellenfelünk kapuja elé.”

Csábi József, a Nyíregyháza vezetőedzője: „Kicsikartuk a győzelmet, amelyhez kellett némi szerencse is. Tudtuk, hogy nehéz kilencven perc vár ránk, és a játékosok átérezték, mennyire fontos számunkra a siker. Kiegyenlített erők küzdelme volt, de azt mondom, tettünk annyit ezen a délutánon, hogy nem érdemtelenül távozunk győztesen a Bozsik József Stadionból. Kár lenne tagadni, hogy számomra különleges délután és mérkőzés volt. Bizonyítani akartam mindenkinek, s persze magamnak is.”

Véber György összetűzésbe került az Újpest kapusedzőjével, Pálinkás Andrással (Fotó: Grnák László)
Véber György összetűzésbe került az Újpest kapusedzőjével, Pálinkás Andrással (Fotó: Grnák László)

PÉCSI MFC–ÚJPEST FC 1–1

Véber György, a PMFC vezetőedzője: „A lelátóról is ugyanazt láttam. Az idény leggyengébb játékával szereztünk egy pontot. Másról most nem beszélnék, mert polgári bíróságra mehetnék. Én vagyok a felelős egy személyben a gyengélkedésért. De ezt az utat kell járnom, mert ha letérek róla, sok ilyen teljesítmény lesz még a szezonban.”

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője: „Kicsit bánom, hogy csak döntetlenre futotta az erőnkből. Nehéz meccs volt, különösképp az időjárás tette nehézzé. Kilencven percet kellett végigjátszani ebben a nagy melegben, próbáltuk az elején tartani a labdát. A második félidőben kétségkívül agresszívebbek lettünk, s ez is segített.”

Az MLSZ Tv összefoglalója a Pécsi MFC–Újpest találkozóról

LOMBARD PÁPA–KECSKEMÉTI TE 3–2

Mátyus János, a Lombard vezetőedzője: „Rendkívül sokat tettünk a múlt héten és ezen a mérkőzésen is azért, hogy így alakultak az eredmények, azaz nem érdemtelenül szereztünk hat pontot. Kétszer is hátrányba kerültünk, de csak azért, mert rendkívül amatőr gólokat kaptunk, úgyhogy van még mit javítani a védekezésünkön. Ugyanakkor nem roppantunk össze a kecskeméti vezetés után, láttam a játékosok arcán azt, amit magamon tapasztaltam labdarúgóként: a megalkuvás nélküli, sikerbe vetett hitet. Szasa Popin nagy hasznára van a csapatnak, nemcsak azért, mert gólokat szerez, gólpasszokat ad, hanem azért is, mert rendkívüli alázattal játszik. Ettől függetlenül a pápai futballnak nem Szasa Popin vagy Szűcs Lajos teljesítményéről kell szólnia, hanem a csapatmunkáról, és mi most jók voltunk ebben.”

Bekő Balázs, a Kecskemét vezetőedzője: „Még nem kell megkongatni a vészharangot, mert sajnos a kudarc is benne van a futballban. A Pápa elleni meccsen sem érdemeltünk vereséget, hiszen többet birtokoltuk a labdát, veszélyesebben futballoztunk, ám a helyzetek kimaradtak, a Lombard pedig élt a kínálkozó lehetőségekkel. Nincs pánik, tesszük a dolgunkat, és aztán eljön az idő, amikor a labda nem kifelé, hanem befelé pattan, fordul a kocka, és mi nyerünk, nem pedig az a csapat, amelyik ellen egyébként jobban futballozunk.”

DEBRECENI VSC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 2–0

Kondás Elemér, a DVSC-Teva vezetőedzője a Sport Tv-nek: „Selim Bouadla a Boriszov elleni mérkőzésen sem akarta magát kiállíttatni, így sikerült, rettentően zavarták a történtek. Ha leesünk a lóról, vissza kell ülnünk rá, Selim egyébként is olyan típusú labdarúgó, aki mindent megtesz a csapat érdekében. Láttam rajta, hogy még mindig bántja a dolog, ezért kellett a szünetben cserélni. Az elején ránk ijesztett az ellenfél, amikor Lencse kétszer is egyedül lépett ki, utána viszont rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Mindenkinek fájó volt a keddi mérkőzés, megfogott mindenkit, viszont sportemberek vannak az öltözőben, azon voltunk, hogy minél hamarabb el tudjuk felejteni, ami történt. A bajnokság szempontjából, lélektani szempontból is fontos mérkőzés volt.”

Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője a Sport Tv-nek: „Nem úgy terveztük, hogy Gohér kezd, véletlenül, adminisztrációs hiba miatt került a kezdő összeállításba, Spandler Csabával szerettünk volna kezdeni. A múlt héten nagyon jól szállt be, most sem játszott rosszul, nem rajta múlt, hogy nem távoztunk bravúreredménnyel. Mindengyik játékosomtól többet vártam, ami szembetűnő volt nekem, hogy olyan óvodás hibákat követtünk el labdajáratás közben, amiből a Debrecen tudott élni. A hibáinkkal adtuk a magabiztosságot a Debrecennek, nem a hazai csapat nőtt játékban fölénk.”

Az MLSZ Tv összefoglalója a Debreceni VSC–Puskás Akadémia mérkőzésről

LABDARÚGÓ NB I, 3. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés Játékvezető
Augusztus 8., péntek
19.00
MVM-Paksi FC–MTK Budapest 3–0
Solymosi Péter
Augusztus 9., szombat
16.30
Budapest Honvéd–Nyíregyháza Spartacus 0–1 Farkas Ádám
16.30Videoton FC–Győri ETO FC 3–2Iványi Zoltán
18.30
Lombard Pápa–Kecskeméti TE 3–2
Szabó Zsolt
18.30Pécsi MFC–Újpest FC 1–1
Erdős József
20.30
Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 2–0
Fábián Mihály
Augusztus 10., vasárnap
18.30
Diósgyőri VTK–Szombathelyi Haladás (Sport2) Németh Ádám
A Ferencváros–Dunaújváros PASE mérkőzést a hazai csapat Chelsea elleni, vasárnapi stadionavatója miatt későbbre halasztották, az új időpont még nem ismert.
AZ ÁLLÁS
1. MVM-Paks 3 3 8–0 +8 9
2. Videoton FC 3 3 9–2 +7 9
3. MTK Budapest 3 2 1 5–3 +2 6
4. Lombard Pápa FC 3 2 1 4–5 –1 6
5. Újpest FC 3 1 2 3–2 +1 5
6. Debreceni VSC-Teva 3 1 1 1 3–2 +1 4
Diósgyőri VTK 2 1 1 3–2 +1 4
8. Nyíregyháza Spartacus FC 3 1 1 1 2–4 –2 4
9. Ferencvárosi TC 2 1 1 3–2 +1 3
10. Budapest Honvéd 3 1 2 4–4 0 3
11. Szombathelyi Haladás 2 1 1 1–1 0 3
12. Győri ETO FC 3 1 2 5–6 –1 3
13. Pécsi MFC 3 2 1 3–7 –4 2
14. Puskás Akadémia FC 3 1 2 3–6 –3 1
15. Kecskeméti TE 3 3 3–7 –4 0
16. Dunaújváros PASE 2 2 0–6 –6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik