nemzetisport.hu 2016.08.08 11:58 Frissítve: 2016.08.08 13:33

„Azt mondtam, ennyi van ebben a Videotonban. Tévedtem”

A labdarúgó NB I 4. fordulójának vasárnapi meccseit követően a vezetőedzők értékelték a látottakat.

 

Több volt a Videotonban, mint azt Urbányi gondolta volna (Fotó: Földi D. Attila)

GYIRMÓT FC GYŐR–VIDEOTON 0–4 (Juhász R. 46., Lazovics 59., Pátkai 75., Feczesin 89.)

URBÁNYI ISTVÁN, a Gyirmót vezetőedzője: – Még meg kell néznem a felvételt, miért nem adták meg a gólunkat. Látni kell, hogy nehezen találunk be a kapuba, különösen, ha erősebb ellenféllel játszunk. Egy ilyen gólnak megvan a lélektana, miként sajnos a kapottnak is. Nem mindegy ugyanis, kitől kapjuk – és elhisszük-e, hogy tudunk-e rá válaszolni. Én is így éreztem, ezért – nem megbántva a fehérváriakat – a szünetben azt mondtam: ebben a Videotonban ennyi van. Tévedtem. Ez is a tanulási folyamat része. Abban azért mi is benne voltunk, hogy a fehérváriak négy gólt szerezhettek. Ide tartozik viszont: a helyzetünket nehezíti, hogy sérülések miatt állandóan hat-hét alapemberem hiányzik, és ez kétségkívül kihat a játékunkra.

 
A legfrissebb magyar vonatkozású átigazolási hírekről itt olvashat!
Az NB I-es csapatok összes átigazolását itt találja meg!
Az NB I-es csapatok felkészülési meccsei
MLSZ-pénzek, légiósok, tévé, kupaindulók – top 10 NB I-es tudnivaló
Melyik csapat hol játszik? Mennyiért mehetünk Fradi- vagy Újpest-meccsre? – futballtérkép

HENNING BERG, a Videoton vezetőedzője: – Juhász Rolandot azért szerepeltettem egy sorral előrébb, mert úgy ítéltem meg, hogy nagy segítségünkre lehet a középpályán, mivel erős a párharcokban, rutinos labdarúgó, aki ráadásul remekül irányítja a többieket. Nem sok ideje maradt az Európa-bajnokság után a pihenésre, ezért néhány mérkőzést kihagyott, a legutóbbi két találkozóján azonban bizonyította, hogy érdemes neki helyet szorítani a kezdőben. Labdarúgóim remek erőnlétről adtak tanúbizonyságot a csütörtöki Európa-liga-mérkőzést követően, amellett kiváló hozzáállással és nagy odaadással futballoztak. Százhúsz percet játszottunk Dániában, ráadásul ebből csaknem egy órát emberhátrányban, ám ez nem látszott meg a csapatomon és az eredményességen. Legutóbb, a Vasas elleni bajnokin több, nagy helyzetet kihagytunk. Most nem volt gond a hatékonysággal. Örülök, hogy megszakadt a nyeretlenségi sorozatunk, és megszereztük az első három pontunkat a bajnokságban. Itt volt már az ideje.

MTK–HALADÁS 0–2 (Hegedűs J. 38., D. Williams 58.)

TEODORU VASZILISZ, az MTK vezetőedzője: – Jó lett volna győzni, úgy is készültünk. Éppen ezért próbáltuk megnyomni a mérkőzés elejét, fontos lett volna, hogy mi rúgjuk az első gólt. Egy találat felszabadította volna a gátakat, sajnos, nem így történt, és a szünet előtt a Haladás szerezte meg a vezetést. Készültünk a nagy bedobásokra, mindenkinek megvolt a maga feladata, erre ilyenből kaptunk gólt. Egész héten szajkóztam, hogy ezeknél a szituációknál nagyon oda kell figyelnünk. Összességében mégsem tudom bántani a srácokat. A kispadnál nem adtuk fel. A helyzetek meg is voltak a végén. Sajnos sok a hiányzónk, a védelemben Bese Barnabás, elöl Torghelle Sándor hiányát éreztük meg nagyon. A fiatalok igyekeznek, de melléjük kellenek a rutinos játékosok.

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Fontos győzelmen vagyunk túl. Nehéz első fél órára számítottunk, ám szerencsére ezt szervezetten, jól átvészeltük. Döntő volt, hogy vezetéssel vonulhattunk a szünetre, hiszen ez a játékosok lelkének is nagyon jót tett. A szünetben azt mondtam a futballistáknak, hogy gólra gólt kell lőni! Nem engedhetjük meg magunknak ismét, hogy kiénekeljék a sajtot a szánkból. A második találatunkat kifejezetten szép támadás előzte meg, nekem igencsak tetszett a kispad előtt álldogálva. Tudtam, hogy előbb-utóbb beállítom Hegedűs Jánost, aki góllal hálálta meg a bizalmat. Most Jagodics Márk betegsége miatt került be, de előtte szóltam neki, készüljön, megkapja a lehetőséget. A végén Tóth Máté személyében újoncot is avattunk, szóval szép és kellemes nap volt ez a számunkra.

MEZŐKÖVESD–DVSC 0–1 (Kuti 55.)

PINTÉR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője: – A játékosok mindent megtettek a három pont megszerzéséért, az történt a pályán, amit elterveztünk. A Debrecen az élvonal legjobb csapatai közé tartozik, mondtam is a játékosoknak az öltözőben, hogy egy ilyen vereség után fel lehet emelni a fejeket. Nem kell szégyenkeznie senkinek. Megvoltak a helyzeteink, csak a gólvonalon nem tudtuk átjuttatni a labdát. Leginkább azért nem, mert kiválóan védett a DVSC kapusa. Gohér Gergő és Tarmo Kink bal oldali beadásai veszélyt jelentettek, a terveink között azonban nemcsak a bal, hanem a jobb oldali támadások is szerepeltek. Nem gondoltam volna, hogy így kezdünk, mert több pontot terveztem. Azt viszont eddig minden mérkőzésen bizonyítottuk, nem vagyunk kiscsapat.

HERCZEG ANDRÁS, a DVSC megbízott edzője: – Boldog és hálás vagyok azért a két hétért, amelyet a Loki kispadján tölthettem. Köszönettel tartozom a játékosoknak, akik között remek embereket ismerhettem meg, s köszönettel tartozom a stáb tagjainak is, akik a segítségemre voltak a munkámban. Ezúttal is az akadémián dolgozó portugál szakemberek elemezték ki előzetesen a Mezőkövesd játékát. Tudtuk, hogy zártan, fegyelmezetten futballozó Mezőkövesddel találkozunk, s ennek megfelelően állítottuk össze a heti edzésprogramot. Főleg játékosabb elemeket gyakoroltunk, amelyek közül jó néhányat visszaláttam most a meccsen is. A felkészültségünknek köszönhetjük, hogy két meccsen nem kaptunk gólt.

A szombati meccsek nyilatkozatait ide kattintva olvashatja el!

AZ ÁLLÁS
  1. Ferencvárosi TC 4 3 1 10–  3 +7  10
  2. Vasas FC 4 3 1   6–  3 +3    9
  3. Budapest Honvéd 4 2 1 1   6–  2 +4    7
  4. Debreceni VSC 4 2 1 1   7–  4 +3    7
  5. Újpest FC 4 2 2   3–  4 –1    6
  6. Diósgyőri VTK 4 2 2   6–11 –5    6
  7. Szombathelyi Haladás 4 1 2 1   5–  5 0   5
  8. Mezőkövesd Zsóry FC 4 1 2 1   4–  4 0   5
  9. Videoton FC 4 1 1 2   7–  5 +2    4
10. Paksi FC 4 3 1   2–  3 –1    3
11. Gyirmót FC Győr 4 2 2   2–10 –8    2
12. MTK Budapest 4 1 3   0–  4 –4    1
NB I 2016–2017, 4. FORDULÓ
AUGUSZTUS 6., SZOMBAT HELYSZÍN
NÉZŐSZÁMOK
Paks–Ferencváros 0–0 Paks, Paksi Stadion4217
DVTK–Honvéd 0–3 Miskolc, DVTK-stadion 3797
Vasas–Újpest 0–1 Budapest, Illovszky-stadion4629
AUGUSZTUS 7., VASÁRNAP   
Mezőkövesd–DVSC 0–1
Mezőkövesd, Városi Stadion3248
Gyirmót FC Győr–Videoton 0–4
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion2000*
MTK–Haladás 0–2 Dunaújváros, Dunaújvárosi Stadion316
*Becsült adat

 

2020.09.29 15:55:55

Labdarúgó NB I P. K.

Az Újpest hozta a legtöbb légióst. A Fehérvár becsült értéke esett vissza leginkább a nyáron.

2020.09.27 17:49:54

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A lila-fehérek 2015 után tudták ismét idegenben legyőzni a Honvédot. Ahogyan akkor, most is 2–1 lett a javukra.

2020.09.26 23:06:31

Labdarúgó NB I Sz. M.

2020.09.26 10:25:55

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A harmadik egerszegi gólt a születésnapos Koszta Márk lőtte büntetőből. A ZTE első hazai sikerét aratta.