Diósgyőrben verte meg három góllal a Honvéd a széteső hazaiakat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.06. 17:56
null
Eppel duplázott a DVTK ellen (Fotó: Móricz-Sabján Simon)
Három góllal, 3–0-ra nyert a Honvéd Diósgyőrben, de még ennél is sokkal több helyzetet dolgozott ki a hazaiaknál, és teljesen megérdemelten vitte haza a három pontot. A DVTK gyengén játszott, a Honvéd tudatosabb futballja ellen nem tudott mit kezdeni.

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Diósgyőr–Budapest Honvéd 0–3 (Eppel 3., 45. – mindkettőt 11-esből, Koszta 93.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI!

A meccs előtt az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy az özönvízszerű eső után játékra alkalmassá lehet-e hozni a diósgyőri pályát, a másik pedig az, hogy a Diósgyőr képes lesz-e felállni a Fradi elleni 6–2-es vereség okozta mélyütésből. A pályát helyrehozták, a hazai csapat viszont elbukott.

Nem könnyítette meg a hazaiak sorsát, hogy rengeteg sérült mellett hiányzott a csapatból Elek Ákos, aki a hírek szerint izraeli szerződés előtt állt. A Honvéd nyugodtan készült a találkozóra, Marco Rossi derűlátóan tekintett a találkozó elé.

Rémálomszerűen indult a meccs a hazaiak számára, mert már a 3. percben vezetést szerzett a Honvéd. Egy rossz becsúszás után tizenegyeshez jutott a kispesti csapat, amelyet Eppel biztosan váltott gólra. 0–1

A Diósgyőrnek volt gyakorlata abban, hogyan kell hátrányban játszani, hiszen eddig mind a négy NB I-es fordulóban az ellenfele szerzett vezetést. A gól után nagy lendülettel rontott rá ellenfelére a hazai csapat, de a Honvéd a rá jellemző szoros védekezéssel nem sok helyzetet engedélyezett. Úgy tűnt, mintha a vendégek feladták volna a támadás lehetőségét, de ez nem így volt, inkább a kontrákra rendezkedtek be. A hazaiak igazán nagy helyzetet nem is tudtak kialakítani, távoli lövésekkel ijesztgették Horváth Andrást. A Honvéd ellenakcióiban több veszély rejlett, és ez gólt is hozott.

A 45. percben a saját tizenhatosára visszafutó Vela rossz ütemű becsúszása után újabb tizenegyest lőhetett a Honvéd. Megint Eppel állt a labda mögé, és megint belőtte. 0–2

Ezzel nagyon nehéz helyzetbe került a DVTK, mert a Honvéd így a kedvenc játékát játszhatta, és sok tér nyílt a második félidőben az ellentámadásokra.

Gyengén játszott a borsodi gárda, jöttek a cserék, de ettől sem változott meg a játék képe. Sőt a végén a Honvéd akár kiütéses győzelmet is arathatott volna, de Koszta lövése a lécről jött le, Eppel pedig kétszer is alig lőtt mellé.

Az utolsó percek kínlódása ellenére nem szűnt meg a hazai szurkolók biztatása, énekkel, tapssal igyekeztek felrázni kedvenceiket. Ez most nem sikerült, de ahogy ezt a meccset elnéztük, a jövőben nagy szükség lesz rá... Főleg azért, mert a végén még Koszta parádés szabadrúgásgólt szerzett, így elég kínosan zárult a találkozó a DVTK számára. 0–3

Előbb a Fradi, most pedig a Honvéd ellen futott bele nagy pofonba a Diósgyőr. Nem lesz sok idő a sebek nyalogatására, mert a Haladás ellen is kevés lesz ez a teljesítmény.

„Sok egyéni hiba volt, már a második percben például kettő: egy védő elcsúszott, egy összerúgott. Ilyen hibákat nem lehet véteni, ezekből nehéz felállni. A második gól is hatalmas egyéni hiba volt. Annyira nem vagyunk még erős csapat, hogy ezeket ki tudjuk javítani, arra kell figyelni, hogy ne kövessük el őket. Elek sérüléssel bajlódik, de ez nem érv, mert amikor a csapat kikap, akkor mindig az hiányzik, aki épp nincs a pályán. Szemmel láthatóan minden szempontból még szükség van időre” – mondta Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője az M4 Sportnak.



AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 4 3 1 10–3 +7 10
2. Vasas FC 4 3 1 6–3 +3 9
3. Budapest Honvéd 4 2 1 1 6–2 +4 7
4. DVSC-Teva 4 2 1 1 7–4 +3 7
5. Újpest FC 4 2 2 3–4 –1 6
6. Diósgyőri VTK 4 2 2 6–11 –5 6
7. Szombathelyi Haladás 4 1 2 1 5–5 0 5
8. Mezőkövesd Zsóry FC 4 1 2 1 4–4 0 5
9. Videoton FC 4 1 1 2 7–5 +2 4
10. Paksi FC 4 3 1 2–3 –1 3
11. Gyirmót FC Győr 4 2 2 2–10 –8 2
12. MTK Budapest 4 1 3 0–4 –4 1

NB I 2016–2017, 4. FORDULÓ
AUGUSZTUS 6., SZOMBAT HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Paks–Ferencváros 0–0 Paks, Paksi StadionAndó-Szabó Sándor
DVTK–Honvéd 0–3 Miskolc, DVTK-stadion Szabó Zsolt
Vasas–Újpest 0–1 Budapest, Illovszky-stadionSolymosi Péter
AUGUSZTUS 7., VASÁRNAP
Mezőkövesd–DVSC 0–1
Mezőkövesd, Városi StadionSzőts Gergely
Gyirmót FC Győr–Videoton 0–4
Győr-Gyirmót, Alcufer StadionKarakó Ferenc
MTK–Haladás 0–2 Dunaújváros, Dunaújvárosi StadionIványi Zoltán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik