Az NSO-olvasók Loki-Videoton versenyre, ZTE-búcsúra számítanak

Vágólapra másolva!
2012.03.02. 16:28
null
A Loki akár végleg leszakíthatja a Videotont (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Címkék
Ma a Vasas–Honvéd mérkőzéssel kezdetét veszi a labdarúgó NB I tavaszi szezonja. A Nemzeti Sport Online a rajtot négyrészes sorozattal vezette fel, amely során azt is megkérdeztük olvasóinktól, melyik csapatot hányadik helyre várják az idény végén. Most összegezzük a szavazatokat, és idézünk néhány sommás véleményt is az önök várakozásaiból, a beharangozó cikkekhez fűződő kommentjeikből.

 

Az alsóházban a bennmaradásért harcoló csapatok közül (péntek kora délutáni állás szerint) a voksoló olvasóink 64 százaléka gondolja úgy, hogy a ZTE helyzete menthetetlen és a 17 forduló után nyeretlenül sereghajtó zalai csapat nem tud előrelépni a tavasszal, így a 16. helyen búcsúzik majd az NB I-től. A bennmaradás kiharcolásában a szavazók 29 százaléka bízott.

Abban ugyanakkor már nagyon megoszlanak a vélemények, hogy melyik csapat lehet a másik kieső, ugyanis az erre esélyes többi gárda mindegyikénél az az opció kapta a legtöbb szavazatot, amely szerint az adott klub bennmarad. Ezzel együtt a legnagyobb arányban (37 százalék) a Siófok elköszönésére tippeltek, de a Vasast is sokan (33 százalék) a másodosztályban sejtik a nyártól.

A Ferencvárost és az Újpestet a döntő többség, több mint 70 százalék a legjobb tízbe várja, ezzel párhuzamosan a középmezőny csapatai közül hasonló százalékban a 7. helyen telelő Kecskemét és a jelenleg 8. Paks visszaesésére számítanak a voksolók.

Olvasóink az élbolyban nem számítanak jelentős változásra. A Diósgyőrt a szavazók 44 százaléka ugyan dobogóra kalkulálja, 53 százalék szerint viszont csak a 4–10. hely valamelyikén végez a DVTK. Ugyanakkor a Honvéd esetében a szavazók 63 százaléka úgy véli, a kispestiek nem tudják megtartani a mostani 4. pozíciójukat (19 százalék szerint megőrzik, 17 százalék szerint dobogósok lesznek).

Az első három helyezett közül a most második Győri ETO-t 66 százalék várja a harmadik vagy annál rosszabb helyre (18 százalék szerint második, 14 százalék szerint első lesz). A Videoton a voksolók 38 százalékánál második, 36 százalékánál aranyérmes lesz (25 százalék szerint harmadik vagy annál rosszabb). A legtöbben arra számítanak, hogy a listavezető DVSC megtartja az első helyét (67 százalék szerint bajnokként, 26 százalék szerint másodikként végez, míg 5 százalék szerint harmadik vagy annál rosszabb helyen zár a Loki).

OLVASÓINK VÁRAKOZÁSA
1. DVSC-Teva
2. Videoton
3–10. Győr, DVTK, Honvéd, Pécs, Ferencváros, Újpest, Kecskemét, Paks
11–15.: Haladás, Kaposvár, Lombard, Siófok, Vasas
16. ZTE
(Azon helyezések esetében, amelyeknél nem volt szignifikáns eltérés, nem tettünk különbséget, ezért szerepel több csapat is a 3–10., illetve a 11–15. helyeken)
ÖNÖK MONDTÁK...

Az alábbiakban néhány sommás véleményt idézünk olvasóink kommentjei közül – a tavaszi szezon, ahogy önök várják...

 

lostboy
Véleményem szerint a Siófok és a Kaposvár fog a kiesés ellen küzdeni. A ZTE csapatáról szerintem az első néhány forduló után kiderül, hogy fog-e küzdeni vagy biztos kieső. A Vasasnál meg sok függ az új szponzortól, bár én szponzor ide vagy oda, elképzelhetetlennek tartok egy Urbán edzette csapatot nem küzdeni. A Lombard sorsa meg Bene és a vezetők kezében van. Ritkán lehet olyan mélyrepülést produkálni úgy, hogy az edző a helyén marad, mint amit Benével sikerült összehozni.

 

Diniyar Rinatovich Bilyaletdinov
Így szavaztam:
Ön szerint hányadik helyen zárja a szezont a Diósgyőr?
4–10.
A dobogóra nincs esély sajnos, de egy negyedikre igen! És ha a sors is úgy akarja, akkor az is feljogosíthatja a Diósgyőrt az EL-selejtezőre.
Feljutás után hatalmas tett lenne.

 

HajráETO
Mindenki leírja az ETO-t, aztán majd rájönnek, hogy tévedtek.
Hajrá ETO!!

 

Rannon
Nem mindenki, csak a legtöbben. Hozzáteszem, nem ok nélkül.. Nem mondom, hogy rosszak, de a DVSC és a Videoton is egységesebbnek tűnik. Azt hiszem, hogy a Videoton nagyon erős tavaszt fog produkálni, a DVSC-nél pedig fontos lesz az első, a Fradi elleni meccs. Egyébként a lényeg, hogy szoros legyen a vége, és emellett remélem, a Diósgyőr is fog még kellemes perceket szerezni.

 

deportivo73
Remélem, a Honvéd legalább 4. lesz. A Győr vissza fog esni, a Vidi meg megnyeri ezt a bajnokságot. A Loki 2. lesz.

 

Jola10

Szerintem ha a Debrecen nem nyer a hétvégén, akkor ez lesz a vége: 1. Vidi, 2. Honvéd, 3. Debrecen, 4. Győr.

 

Oldradio

Így szavaztam: Hányadik helyen zárja a szezont a Győr? 3. vagy annál rosszabb helyen
1. Vidi, 2. Debrecen, 3. Diósgyőr. A Győr semmit nem fejlődött, ez látható volt
a Vidi ellen is. Ilyen kényelmesen, motiválatlanul nem lehet jó eredmény elérni.

 

Oldradio
Így szavaztam:
Hányadik helyen zárja a szezont a DVSC-Teva? 2. lesz. Jó csapat a DVSC, de bajnok nem lesz.


laccmond

1. LOKI
2. Videoton
3. ETO
4. Diósgyőr
5. Kispest
Nehéz az idegenbeli sorsolásunk tavasszal, de a hazai könnyen lehet 100%-os, mert nem igazán lesz komoly rivális itthon, míg a vetélytársaknak hazai pályán is meg kell majd küzdeni a 3 pontért. És nem biztos, hogy meg is szerzik majd valamennyi győzelmet.
A Fradi elleni hétvégi meccs sorsdöntő ugyan nem lesz, de a jó folytatáshoz mindenképpen kellene a 3 pont. A védelmünk egyben van, ezt mutatta a két idei tétmeccsünk, most már csak az a kérdés: betalálunk-e az Üllőin? Ha igen, akkor könnyen lehet ez is 0–1, mint a Paks és a Kaposvár ellen.
Hajrá LOKI!


baldani
Győri szurkolóként mondom, jó esetben a 4. helyen végzünk. Mondom ezt azért, mert az átigazolások során csak többen lettünk, minőségi változás nem történt. A három érkezőre fordított pénzt inkább Kinkre fordítottam volna, ő valódi erősítést jelentett volna.

NB I, 18. FORDULÓ
JÁTÉKVEZETŐK
Vasas–Bp. Honvéd péntek, 18.00 (Tv: SportM) Takács János
Zalaegerszegi TE–Pécsi MFC szombat, 15.00 Németh Ádám
Videoton–Kaposvár szombat, 15.00 (Tv: Sport1) Berger József
Újpest–Siófok szombat, 16.00 Böcskei Balázs
Lombard Pápa–Paks szombat, 17.00 Becséri Dániel
FTC–DVSC-Teva szombat, 17.30 (Tv: Sport1) Bognár Tamás
Kecskeméti TE–DVTK vasárnap, 16.00 (Tv: m1) Kassai Viktor
Haladás–Győri ETO vasárnap, 18.00 (Tv: Sport2)Andó-Szabó Sándor
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2011/17,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik