A Leicesterhez hasonlította a Honvédot – Van der Meer utolsó értékelése

Vágólapra másolva!
2017.12.10. 10:00
null
Erik van der Meer a Paks ellen irányította utoljára a Honvédot
A labdarúgó NB I 19. fordulóját követően két mérkőzés mestermérlegével már jelentkeztünk – most jöjjön a többi edzői értékelés, köztük az utolsó olyan Erik van der Meer-nyilatkozat, melyet a Bp. Honvéd vezetőedzőjeként adott a holland szakember...

 

BP. HONVÉD–PAKSI FC 1–0

ERIK VAN DER MEER, a Bp. Honvéd vezetőedzője (akit, azóta menesztettek): –Igazából egy csapat volt a pályán, amely nyerni akart, a Paks kizárólag védekezett és kontrázni próbált, ám szerencsére Gazdag Dániel gólt szerzett – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Erik van der Meer, még mielőtt értesült volna a menesztéséről. – Nehéz idényt zártunk. Az ősszel nem a Honvéd, hanem a bajnok ellen játszottak ellenfeleink, nagyobb erőbedobással küzdöttek ellenünk. A szurkolókkal kapcsolatban viccesen azt is mondhatnám, hamar dalba foglalták a nevem… Igazából egy ember dönt abban a kérdésben, maradok-e vagy sem, mégpedig George F. Hemingway tulajdonos. Rendszeresen beszélünk egymással, igaz, a héten ez idáig nem került sor rá… Azért ne feledjük, a kispesti bajnokcsapatból többen is távoztak, míg, mondjuk, a korábbi angol bajnoktól, a Leicester Citytől csak egy játékos, mégis óriásit zuhant. A futballban bármi megtörténhet.

CSERTŐI AURÉL, a Paksi FC vezetőedzője: – A Honvéd lendületesen kezdett, mi viszont gyengén futballoztunk, igaz, volt több olyan szituáció, amikor három a kettőben vezettük a kapura a labdát, mégsem tudtuk befejezni az akciót, pedig az NB I-ben illene… Miután hátrányba kerültünk, biztosan az is benne volt a fejünkben, hogy minden mindegy alapon támadjunk, hátha sikerül egyenlítenünk, de ez sajnos nem jött össze, pedig legalább négy helyzetet puskáztunk el. Amúgy is gondot jelent mostanában, hogy nem vagyunk kellően eredményesek. Az őszi idényben többet vártam a csapattól, több pontot és időnként jobb játékot is. Sajnos közel vagyunk a kiesőzónához, a tavasszal eredményesebben kell játszanunk.

DIÓSGYŐRI VTK–DEBRECENI VSC 3–2

BÓDOG TAMÁS, a DVTK vezetőedzője: – Jó mérkőzést játszottunk, az első félidőben mutatott játék alapján megérdemeltük a győzelmet. A második játékrész azonban bizonyította, milyen erős a Debrecen, hiszen lehetőségeket teremtett, és nem sok hiányzott az egyenlítéshez sem. Játékosaim remekül álltak a feladathoz, dicséret illeti őket. Nyerni akartak, ez most sikerült. Ilyen időjárási körülmények között és ilyen nehéz talajú pályán nem lehet bennem hiányérzet. Izgalmas találkozót játszottunk, élvezetes, kiélezett harc zajlott a pályán. Futballistáim mindent megtettek, és az erőfeszítésüket siker koronázta. A DVTK őszi teljesítménye okán sem lehet bennem hiányérzet, hiszen a tavasszal éppen csak bent maradt a csapat az első osztályban, s azóta elég sokat fejlődtünk. Minden mérkőzésen reális esélyünk volt a győzelemre, lépéseket tettünk előre, persze az lenne az igazi, ha ezt a most mutatott produkciót tartósítani tudnánk.

HERCZEG ANDRÁS, a DVSC vezetőedzője: – Az első húsz percben gyakorlatilag mattolt minket a Diósgyőr. Két gólt kaptunk, szinte mindegyik párharcot elveszítettük, és jelentős hátrányba kerültünk. A folytatásban rendeztük a sorainkat, a kiállítás azonban sok mindent megváltoztatott. Sohasem tudjuk meg, hogy teljes létszámban mire lettünk volna képesek. Valamennyi játékosomnak tudomásul kell vennie, hogy mindig higgadtnak kell maradnia. A szépítés után is igyekeztünk támadó szellemben futballozni, két ékkel játszottunk, és végig nyílttá tudtuk tenni a találkozót. A meccs elején minden párharcot elveszítettünk, és csak a szünet után vettük fel folyamatosan a szükséges ritmust. Voltak lehetőségeink, de ezt elmondhatja magáról a DVTK is.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ÚJPEST FC 2–1

PINTÉR ATTILA, a Puskás Akadémia vezetőedzője:
– Jó mérkőzést játszottunk, szép gólokat szereztünk, érvényesült az akaratunk. Aztán a hibánkat megbüntette az ellenfél, és bár az Újpestnek volt kapufája, nekünk is volt lehetőségünk a mérkőzés lezárására. Igazságtalan lett volna, ha nem nyerünk. Nem éreztem, hogy veszélyes lenne az Újpest. Tudtam, hogy gondban van, ha felállt védelem ellen kell játszania. Boldog vagyok, hiszen a játékosok megértették, küzdeniük kell. Elégedett vagyok, mert az edzéseken jól dolgoztak, akarják a sikert, és így előre lehet lépni. Persze maximalista emberként azt mondom, lehetne több pontunk is.

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest vezetőedzője: – Az első játékrészben nem játszottunk jól, megint azt az arcát mutatta a csapat, amelyiket nagyon nem szeretek. Két könnyű gólt kaptunk, nem sokat mutattunk, és bár a fordulás után szépítettünk, nem érdemeltünk egy pontot sem. Az első játékrészben a pályán sem voltunk, mintha meg sem érkezett volna a buszunk a felcsúti stadionba. Nemcsak hibáztunk, rossz felfogásban is játszottunk. Egyelőre az a biztos, hogy az ötödik helyen állunk. Nagyjából egyébként hatvan-hetven százalékosak lehetünk, de van egy jó hírem: tudom, mi a megoldás. Dolgozni kell, hogy stabilabbá váljunk.

BALMAZÚJVÁROS–MEZŐKÖVESD 0–0

HORVÁTH FERENC, a Balmazújváros vezetőedzője: – Szakmailag szinte lehetetlen értékelni a mérkőzést, ugyanis az időjárás és a pálya talaja nem engedte, hogy bármi futballra emlékeztető történjen. Miért kell december kilencedikén játszani? Aki ezt kitalálta, esett már bele a pocsolyába egy futballmeccs első percében, hogy aztán nyolcvankilenc percen át játsszon a teljesen sáros, átázott dresszben? Szívesen ül ilyenkor bárki két órát ebben a hidegben egy széken? Azt sem értem, hogy miért kell tizenkilenc meccset játszani az ősszel, tavasszal meg csak tizennégyet… Érthetetlen. Mindkét csapat arra törekedett, hogy minél hamarabb eljusson az ellenfél tizenhatosához, hátha ott elkövet valaki egy akkora hibát, amelyből gólhelyzet lehet. A második félidőben voltak lehetőségeink, de ez a fölény meddő volt, mert játékkal képtelenség lett volna veszélyes helyzetet kialakítani. Őszre az volt a célunk, hogy a téli szünetben „lőtávolon belül" legyünk a bennmaradást illetően. Ezt sikerült megvalósítani, még ha az utolsó pillanatban kieső helyre is csúsztunk vissza.

KUTTOR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Teljes mértékben igazságos a döntetlen. Úgy éreztem, az első félidőben nekünk voltak nagyobb lehetőségeink, ám a szünetet követően a Balmazújváros is szerezhetett volna gólt. A mély talajon mindkét csapat megpróbálta egyszerűsíteni a játékát, ezért a szünetben azt kértem, próbáljuk úgy folytatni, ahogy addig játszottunk, de a második félidőben már nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, mint az elsőben. Az érkezésemkor természetesen sok részleten változtatni akartunk, hiszen nehéz helyzetben vettük át a csapatot, s az látszik, hogy most már nehezebb legyőzni bennünket, de a bravúrok egyelőre hiányoznak. De meg kell becsülnünk ezt az egy pontot, hiszen a Balmazújvárosnak is voltak lehetőségei.

A HALADÁS–VIDEOTON (1–0) mérkőzés mestermérlegeit itt olvashatja!

A VASAS–FTC (0–2) mérkőzés edzői értékelései itt olvashatók!

NB I, 2017–2018, 19. FORDULÓ
DECEMBER 9., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Haladás–Videoton FC 1–0
Szombathely, Haladás StadionKassai Viktor
Bp. Honvéd–Paksi FC 1–0
Budapest, Bozsik József Stadion Berke Balázs
Balmazújváros–Mezőkövesd 0–0
Balmazújváros, Városi StadionAndó-Szabó Sándor
Puskás Akadémia–Újpest FC 2–1
Felcsút, Pancho ArénaIványi Zoltán
Diósgyőri VTK–Debreceni VSC 3–2
Mezőkövesd, Városi StadionBognár Tamás
Vasas–Ferencváros 0–2
Budapest, Szusza Ferenc StadionPintér Csaba
TABELLA •NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK

 

AZ ÁLLÁS AZ ŐSZI SZEZON VÉGÉN
1. Ferencvárosi TC 19 12 5 2 38–17 +21 41
2. Videoton FC 19 11 5 3 41–22 +19 38
3. Debreceni VSC 19 9 4 6 34–23 +11 31
4. Budapest Honvéd 19 8 4 7 31–30 +1 28
5. Újpest FC 19 6 8 5 26–25 +1 26
6. Diósgyőri VTK 19 7 4 8 32–30 +2 25
7. Paksi FC 19 6 6 7 27–30 –3 24
8. Puskás Akadémia FC 19 6 5 8 26–31 –5 23
9. Vasas FC 19 6 3 10 24–37 –13 21
10. Szombathelyi Haladás 19 6 2 11 19–33 –14 20
11. Balmazújváros 19 4 7 8 24–28 –4 19
12. Mezőkövesd Zsóry FC 19 3 7 9 20–36 –16 16

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik