Doll: A Groupama Arénában is keresünk olyan öltözőt, ahol a fűnyírók szoktak állni

Vágólapra másolva!
2017.12.10. 06:52
null
Thomas Doll a győzelemnek örülhetett a Vasas ellen, amúgy elég kritikus kedvében volt (Fotó: Török Attila)
„Örülnék, ha egyszer játékost látnék a címlapon, aki mondjuk nem tudta jól lekezelni a labdát, és nem mindig az edzőket...” – Thomas Doll bosszantónak és tiszteletlenségnek nevezte, hogy a Vasas és Ferencváros egymás elleni mérkőzése előtti napokban Michael Oenning leváltása és lehetséges utódja volt a téma a sajtóban (mint ismeretes, a Nemzeti Sport írta meg, hogy már az FTC elleni meccset megelőzően elgondolkodtak a Vasasnál azon, hogy jövőre nem Oenning irányítja a csapatot, Mészöly Géza válthatja). A Fradi vezetőedzője a sajtótájékoztatón nemtetszését fejezte ki a „vendégöltözővel” kapcsolatban is, csapata Vasas elleni játékáról annyit mondott, tudnak ennél jobban futballozni. A Vasas vezetőedzője látott pozitívumokat a 2–0-ra elveszített meccsen, viszont kijelentette, hogy olyan ötlettelenül támadó Ferencvárost, mint amilyen a második félidőben a pályán volt, már rég látott.     

Még mielőtt Thomas Doll értékelte volna a mérkőzést, nemtetszését fejezte ki, hogy a Szusza Ferenc Stadionban milyen öltözőt kapott a csapata.

„Ha ez a tisztelet a magyar labdarúgásban, akkor jó éjszakát! Olyan helyen öltözködtünk, amelyről az ember már azt gondolhatta, nem is a stadion része. Százméteres alagút a folyosón… A Vasas abban az öltözőben volt, ahol általában a vendégcsapat szokott lenni, mi meg mehettünk volna akkor a hazai öltözőbe vagy fordítva. Nem tudom, ki döntött erről, de nem tartom korrektnek, ilyet nem illik tenni. Megeshet, hogy legközelebb a Groupama Arénában is keresünk olyan öltözőt, ahol egyébként a fűnyírók szoktak állni."

Ezután rátért a pályán történtekre, úgy fogalmazott, kemény, harcias mérkőzést játszottak a Vasassal.

„A második percben Lovrencsics Balázs gyönyörű fejes góljával megszereztük a vezetést, ezután azonban nehezen találtunk rést ellenfelünk kapujáig. Nagyon mélyen védekeztek, nehéz volt kreatívan játszani. A meccsnek volt olyan szakasza, amikor könnyelműen és feleslegesen vesztettük el a labdát, szükségtelennek érzem, hogy előre ívelgettünk. Ehelyett ki kellett volna várni, kicsalogatni a Vasast a védekezésből."

A második félidővel kapcsolatban elmondta, fegyelmezetten védekeztek, kevés teret engedtek az angyalföldieknek, és ahogy az ilyen mérkőzéseken lenni szokott, végül kontrából szerezték meg a második találatukat. A három ponttal elégedettek, de tudja, hogy ennél sokkal jobban is tudnak futballozni.

A sajtótájékoztató végén kritikát fogalmazott meg arról, hogy a mérkőzés előtt két-három nappal már Michael Oenning lehetséges utódja volt a téma a sajtóban (és, tegyük hozzá: a Vasas vezetőségében…).

„Német kollégám nagyszerű munkát végzett két év alatt a Vasasnál, úgyhogy nagyon bosszantott és tiszteletlenségnek tartottam, hogy ilyen cikkek jelentek meg. Örülnék, ha egyszer játékost látnék a címlapon, aki mondjuk nem tudta jól lekezelni a labdát… És nem mindig az edzőket, főleg, ha jól dolgoznak."


A Vasas nyeretlenségi sorozata október 17. óta tart, így nem meglepő, hogy Michael Oenning kissé meggyötört arccal beszélt a Ferencvárostól elszenvedett 2–0-s vereség után.

„Mostanában eléggé hadilábon állunk a szerencsével, s az eredmények nem azt tükrözik, amire képesek vagyunk. A mai mérkőzésen azonban látszott, megvan még a csapat tartása, ami a későbbiekben a hasznunkra válhat. Úgy mentünk fel a pályára, hogy támadunk, igyekszünk nyomást gyakorolni a Ferencvárosra, de miután már a második percben gólt kaptunk, ügyelnünk kellett arra, hogy ne kövessünk el újabb hibát."

Hozzátette, a 15. perc után át is vették az irányítást, igyekeztek okosan végrehajtani a taktikát, megoldani a helyzeteket, amelyekből három, négy is akadt. Ha a keresztlécen csattant lövés bemegy, akkor talán más irányt vett volna a mérkőzés…

„A második félidőben próbálkoztunk, de nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy szerettük volna. A nézők ekkor nem láthattak szép, látványos mérkőzést, a Ferencváros meg mintha pályán sem lett volna. Rég láttam, hogy ennyire ötlet nélkül szervezze a támadásait. Számunkra pozitívum, hogy látni lehetett, a játékosoknak megvan a karakterük, képesek irányítani a Ferencváros ellen is, és a hibáink ellenére is a csapat a helyén van."

Arra is válaszolt, hogy a csatár Ádám Martin miért játszott balhátvédet a Fradi ellen.

„Egészen egyszerű: tizenöt hadra fogható mezőnyjátékosom van, ezért vannak olyan pozíciók, amelyekre olyan embereket kell, hogy állítsak, akik nem szoktak ott játszani. Ádám Martin ballábas, ez így adta magát."

LABDARÚGÓ NB I
19. FORDULÓ

Vasas–Ferencváros 0–2(Lovrencsics B. 2., Gorriarán 92.)

Budapest,Szusza Ferenc Stadion,1800néző.Vezette:Pintér Csaba

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!


NB I, 2017–2018, 19. FORDULÓ
DECEMBER 9., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Haladás–Videoton FC 1–0
Szombathely, Haladás StadionKassai Viktor
Bp. Honvéd–Paksi FC 1–0
Budapest, Bozsik József StadionBerke Balázs
Balmazújváros–Mezőkövesd 0–0
Balmazújváros, Városi StadionAndó-Szabó Sándor
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik