A DVSC kikapott a dán AC Horsenstől

Vágólapra másolva!
2011.02.15. 15:59
Címkék
A DVSC-TEVA labdarúgócsapata a dán élvonalbeli AC Horsens ellen játszotta utolsó törökországi felkészülési mérkőzését. A hajdúságiak már az 5. percben megszerezték a vezetést Farkas Balázs révén, de a dánok a szünetig egyenlíteni tudtak, a második félidőben pedig kihasználták helyzeteiket, így 3–1-re győztek. A Ferencváros Medulinban ikszelt a bosnyák Sloboda Tuzlával. Itthon az élvonalbeli Szolnok 2–1-re nyert az NB II Keleti csoportjának listavezetője, a Nyíregyháza ellen, míg az MTK kiütötte a szlovák másodosztályú Bodva Moldavát. 

DVSC-TEVA–AC HORSENS (dán) 1–3
DVSC-TEVA–AC HORSENS (dán) 1–3

Farkas szerezte a Loki gólját (Fotó: Mirkó István, archív)
Farkas szerezte a Loki gólját (Fotó: Mirkó István, archív)

A DVSC-TEVA labdarúgócsapata a dán élvonalban 5. helyen álló AC Horsens ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a törökországi edzőtáborban. A magyar bajnok lendületesen kezdett, a 4. percben a tíz napja szerződtetett Eugene Salami lőtt 17 méterről a kapu fölé, majd a következő támadásból Farkas Balázs révén megszerezte a vezetést.

A sokáig sérüléssel bajlódó támadó 15 méterről bombázott a dán kapu jobb oldalába.

A folytatásban fokozatosan kezdte átvenni a játék irányítását a Horsens, és a 24. percben egyenlített: Nenad Novakovics egy bal oldali beadásnál öklözve mentett, de a labda Anders Nöhr elé pattant, aki közelről egyenlített.

A szünetben Zdenek Scasny négyet is cserélt, de az újonnan beállók közül Czvitkovics Péter és Adamo Coulibaly sem tudta lendületesebbé tenni a DVSC támadójátékát.

Sok helyzete a dánoknak sem volt, de jól sáfárkodtak a lehetőségeikkel: az 51. percben az elalvó védők között kilépő Martin Spelman talált a Loki kapujába, majd a 72. percben Issey-Nakijama Farran beállította a 3–1-es végeredményt.

A DVSC szerdán reggel utazik haza Törökországból.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC-TEVA–AC HORSENS (dán) 1–3
Belek
DVSC-TEVA: Novakovics – Dombi (Czvitkovics, 46.), Komlósi, Simac (Mijadinoszki, 46.), Nikolov – Bódi, Varga J., Illés Gy. (Fodor M., 46.), Balajti (Coulibaly, 46.) – Farkas B., Salami (Ramos, 46.)
G: Farkas B., ill. Nöhr, Spelman, Farran


FERENCVÁROS–SLOBODA TUZLA (bosnyák) 0–0

A Horvátországban edzőtáborozó Ferencváros Medulinban a bosnyák élvonalban 7. helyen álló Sloboda Tuzla ellen lépett pályára.

Az első félidőben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, helyzetek nélkül. Az üllői129 szurkolói portál tudósítása szerint a második félidőben is inkább csak a szél és nem a csapatok támadójátéka erősödött fel. A találkozó végül 0–0-s döntetlennel zárult.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Sloboda Tuzla (bosnyák) 0–0


MTK BUDAPESTFK BODVA MOLDAVA (szlovákiai) 8–1

Az MTK labdarúgócsapata a múlt héten befejezte törökországi túráját, és ma már itthon lépett pályára felkészülési mérkőzésen a szlovák másodosztály élcsoportjába tartozó FK Bodva Moldava ellen.

A kék-fehérek a kétgólos Tischler Patrik vezetésével kiütéses, 8–1-es sikert arattak.

„Nagyon fontos volt számunkra, hogy rá tudtunk menni a stadion gyepére játszani, mely nagyon csúszós volt, de tudtuk tesztelni, hogy miként alkalmazkodunk a körülményekhez – nyilatkozta a meccs után az MTK honlapjának Garami József szakmai igazgató.

„Megállapítható, hogy ez igencsak jól sikerült, mivel az első harminc percben nagyon jól játszottunk, és ebben az időszakban négy gólt szereztünk, ez pedig meghatározta a meccs folytatását is. A második félidőben is a miénk volt a parti, még több gólt is rúghattunk volna, többet birtokoltuk a labdát, szép támadásokat vezettünk" – tette hozzá a kék-fehérek szakvezetője.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK BUDAPESTFK BODVA MOLDAVA (szlovákiai) 8–1 (4–0)
Hidegkuti-stadion, 50 néző. V: Kömpf Gy.
MTK: Szatmári – Vukadinovics, Szekeres A. (Zámbó B.), Sütő, Ladányi – Vukmir – Pál A., Kanta J. (Nikházi), Pátkai, Frank R. – Tischler (Eppel)
G: Tischler (2), Eppel (2), Vukmir, Nikházi, Pátkai, Lavko (öngól), ill. Nemeck

A delmagyar.hu tájékoztatása szerint a KTE-Ereco labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 9–0-s győzelmet aratott a megyei első osztályban szereplő Sándorfalva otthonában. A mérkőzésen a válogatott támadó, Tököli Attila, valamint Foxi is duplázott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SÁNDORFALVA–KTE-ERECO 0–9 (0–6)
Sándorfalva
KTE: Akovics – Preklet, Gyagya, Balogh B., Mohl – Bori, Alempijevics, Szavics, Bertus – Tököli, Foxi. Cserék: Tóth Z., Koszó, Urbán, Farkas I., Farkas A., Csukics, Ebala, Tölgyesi, Litsingi, Patvaros. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Tököli (2), Foxi (2), Farkas A., Tölgyesi, Litsingi, Bori, Szavics

 

SZOLNOK–NYÍREGYHÁZA 2–1

A hazai pályán szereplő NB I-es Szolnoki MÁV FC 2–1-re legyőzte a másodosztályú Nyíregyháza Spartacust a délután rendezett mérkőzésen. A találkozót eredetileg múlt szombaton játszották volna, ám az influenza miatt elhalasztották.

A hazaiaknál a csereként beszálló Remili Mohamed duplázott, a vendégek gólját a szerződését a klubhoz a napokban aláíró, Pápáról érkező Germán Tamás szerezte.

A szolnokiaknál két próbajátékos is pályára lépett a kezdőcsapatban: a lett kapus, Vitalij Melnicenko, illetve a korábbi utánpótlás-válogatott támadó, Szabó László.

A Szpariban csereként bemutatkozott Tóth Péter; a 19 éves labdarúgó mátészalkai, onnan került a Puskás Akadémiára, most pedig a Szparinál folytathatja pályafutását.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SZOLNOKI MÁV FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 2–1 (0–0)
Szolnok, Tiszaliget műfű
SZOLNOK, kezdőcsapat: Melnicenko – Búrány, Milicsics, Djurovics, Vukomanovics, Némedi, Jokics, Fitos (Remili), Lengyel B., Szabó L., Ngalle
NYÍREGYHÁZA, kezdőcsapat: Vojinovics – Miskolczi, Nánási, Goia, Perényi – Pákolicz, Boukar, Minczér, Abdelali – Andorka, Germán
G: Remili (60., 83.), ill. Germán (47.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik