„Nem hagyom, ha bántanak” – harmadszor kapott felfüggesztett börtönt a gólvágó

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2017.03.17. 14:53
null
Farkas Jánost nem könnyű megállítani – már a Jászberény játékosaként is meggyűlt vele a védők baja <br />(Fotó: Pesti József, archív)
A Nemzeti Sport Online megtudta, hogy a labdarúgó NB III-ban szereplő Kazincbarcika rutinos gólvágóját, Farkas Jánost egy 2014-ben történt verekedés miatt a Jászberényi Járásbíróság garázdaság és súlyos testi sértés bűntettében 9 hónap – végrehajtásban 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A szezonban már 20 gólt szerző támadó az NSO-nak elmondta, a történtek során csak megvédte magát, de korábban is volt már bírósági ügye, ezért sem tulajdonít nagy jelentőséget az ügynek. Pályafutását véleménye szerint nem befolyásolja az eset, és a gólszerzésre koncentrál a továbbiakban.

 

Farkas János 2014-es ügyében idén február 10-én született ítélet, ennek értelmében a csatár 9 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Erről írásos megkeresésünkre a régióban illetékes szolnoki törvényszéktől kaptunk tájékoztatást.

Farkas itt már a Barcika szerelésében (Fotó: kbsc.hu)
Farkas itt már a Barcika szerelésében (Fotó: kbsc.hu)

A Jászberényi Járásbíróság 2017. február 10-én meghozott, aznap jogerős ítéletével F. J. I. r. vádlottat társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében és súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 9 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az I. r. vádlottat, azért ítélte el a bíróság, mert 2014. augusztus 24-én éjjel 3 óra 40 perc körüli időben, egy jászberényi szórakozóhelyen szóváltásba keveredett, majd összeverekedett egy másik férfival, U. I. III. r. vádlottal, akinek eltörte az orrcsontját. A verekedésbe később egy harmadik férfi, P. T. II. r. vádlott is becsatlakozott.

A II. és III. r. vádlottat társtettesként csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek jogerős ítéletében a bíróság, és 6-6 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őket.”

A 33 éves Farkas János a Nemzeti Sport Online-nak felidézte a történteket, és azt is elmondta, hogy ma már kerüli azokat a helyeket, ahol „bajba kerülhet”.

FURCSA DOPPINGELLENŐRZÉS

A 2017. február 19-én lejátszott BKV Előre–Kazincbarcika (0–1) NB III-as bajnoki után a Magyar Antidoppingcsoport szakemberei – a harmadosztályban szokatlan módon – doppingellenőrzést végeztek. Úgy tudjuk, hogy nem sorsoltak, hanem célirányosan megmondták, mely labdarúgókat akarják ellenőrizni – mindkét együttesből 5-5 játékosnak kellett mintát adnia.

A Magyar Antidoppingcsoport szóvivője, Szabó Gergely az NSO érdeklődésére elmondta, hogy 3-4 hét a vizsgálati idő, és ha negatívak az eredmények, akkor arról nem adnak ki értesítést. Mivel a négy hét letelt, és sem játékos, sem a klubok nem kaptak visszajelzést, vélelmezhető, hogy negatív lett a vizsgálat eredménye, ami azt jelenti, hogy minden rendben. Az egyik ellenőrzött futballista egyébként éppen Farkas János volt, aki furcsállta az ellenőrzést.

„Nem értettük, hogy miért nem sorsoltak az ellenőrök, ráadásul ismeretlen eredetű volt a víz, amelyet meg kellett innunk mintaadás előtt, ezért úgy tudom, hogy klubom megóvta a vizsgálatot. Nem tartunk semmiféle negatív következménytől.”

„Akkoriban még Jászberényben futballoztam, az augusztus 24-i estén pedig a klub edzői „tejfakasztót” tartottak, és megkértek, hogy vigyázzak az ifista korú játékosokra – emlékezett a gólerős csatár. – Miközben kimentem a mellékhelyiségbe, egy sörösüveggel fejbe vágtak, én pedig védekeztem – aki ismer, tudja, hogy nem hagyom, ha bántanak, megvédem magam. Korábban, két alkalommal is kaptam már felfüggesztettet hasonló eset miatt, ezért sem tulajdonítok nagy jelentőséget a dolognak. Klubom vezetői tudnak az esetről, sportolói pályafutásomat nem befolyásolja mindez, persze ma már – gyerekes apaként – kerülöm az ehhez hasonló helyeket és szituációkat, csakis a gólszerzésre koncentrálok.”

Bajban is lenne az NB III Keleti csoportját vezető Kazincbarcika, ha mellőznie kellene a 2011 júliusában a Siófok színeiben az élvonalban is bemutatkozó csatárt (három meccsen játszott az NB I-ben, gólt nem szerzett). Farkas a jelenlegi szezonban már 20 gólt szerzett (2. helyen áll a Keleti csoport góllövőlistáján), és az előző években is igencsak „termékeny” volt: a legutóbbi idényben 21, előtte a Jászberényben 18 találatot ért el a harmadosztályban, míg a 2010–2011-es kiírásban 15 gólig jutott az NB II-es Tatabányában.

„Nem az én egyéni sikerem a legfontosabb, hanem a csapaté, a Barcika feljutása mindenekelőtt van – fogalmazott Farkas. – A gólszerzés mellett szeretem kiszolgálni a csapattársakat is, és nagyon bízom benne, hogy tavasszal sikerül az osztályváltás. Egyébként még fiatalnak, huszonnyolc évesnek érzem magam, ezért remélem, hogy még sokáig tudok bizonyítani – a pályán.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik