Pécs: a szezonnyitóra új és modernebb körülmények

Vágólapra másolva!
2008.01.22. 10:45
Csaknem öt esztendeje húzódik Pécsett a stadionrekonstrukciós program. A korábban felújításra megszavazott összegből csupán a pálya villanyvilágítása készült el, ám hétfő délelőtt végre megkezdődött a pécsi stadion részleges felújítása is.
Az elmúlt évben a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) - Horvátországgal közösen - pályázott a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságra, amelyben Pécs tartalék helyszínként szerepelt, és ennek kapcsán a klub újabb ígéretet kapott a stadion modernizálására.

Noha az Eb-rendezést nem hazánk nyerte meg, a területfejlesztési minisztérium 25 millió forinttal támogatja a munkálatokat, illetve a pécsi önkormányzat további 31 millió forintot különített el a város költségvetéséből.

„A felújítás során megújul az eredményjelző tábla és a stadion hangosítása - mondta Czett Szabolcs, a Pécsi MFC klubmenedzsere. - A pálya északi lelátóján a fapadok helyett háromezer műanyag széket szerelnek fel, s az öltözőket is modernizáljuk. Amennyiben a munkálatokban nem lesznek fennakadások, március nyolcadikára, első tavaszi hazai meccsünkön új és modernebb körülmények között fogadhatjuk szurkolóinkat.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik