Az egerszegi kapus, Dombó Dávid visszavágna a DVTK-nak a kupakiesésért

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.03.30. 11:44
Dombó Dávid örül, hogy a ZTE-nél számítanak rá, és ezt stabil teljesítménnyel szeretné meghálálni (Fotó: Kovács Péter)
Két, a tavasszal eddig sikeresen szereplő csapat találkozik Zalaegerszegen: a ZTE FC vendége a DVTK lesz.

KILENC PONT – a ZTE FC abban a tudatban tölthette a válogatott felkészülési mérkőzései miatt elrendelt szünetet, hogy ekkora az előnye a már kieső helyen lévő, egyformán húszpontos Kisvárda és Mezőkövesd előtt. Az egerszegieket is az foglalkoztatja, ez elég lesz-e, de az előny annak tudatában tetemesnek mondható, hogy 2024 úgy kezdődött: a ZTE 15 pontjával, rosszabb gólkülönbségével a 11. helyen állt, egy ponttal a Kisvárda előtt, ám a kék-fehérek hat bajnokin csaknem annyi pontot gyűjtöttek (tizennégyet), mint a 17 őszi fordulóban.

„Való igaz, hogy a tavaszt azonos helyzetből kezdtük, de figyelmeztető jel, hogy épp a két, mögöttünk helyezkedő csapat ellen nem tudtunk nyerni – mondta lapunknak Dombó Dávid, a ZTE FC 31 éves kapusa. – Kisvárdán vereséget szenvedtünk, a Mezőkövesd ellen itthon döntetlent értünk el, mintha az előrébb lévő együttesek ellen jobban ment volna az idén. Rendben, a DVSC-től elszenvedett vereség nyilván nem ide tartozik, ám a papíron nehezebb meccseken helytálltunk.”
A Loki 5–1-re verte meg az egerszegieket, elcsúfítva az idei mérleget. A kapus erre azt mondta, vereséggel sosem kalkulálnak, úgy utaztak a Nagyerdőbe, hogy pontot szereznek, de az a mérkőzés nagyon nem sikerült.

„A vereség után még hosszabb az út, keresztül az országon – mondta a kapus. – Másnap edzettünk, akkor megbeszéltük a hibákat, ám Márton Gábor vezetőedző nem esett pánikba, nem volt depressziós hangulat az öltözőben. Nem éltük meg jól a találkozót, de az edzőnk azt mondta, lépjünk túl a DVSC elleni meccsen, figyeljünk az előttünk lévő nyolc bajnokira, abból hozzuk ki a maximumot.”

És máris itt a folytatás, a Paksot legyőző Diósgyőr érkezik Zalaegerszegre – vajon milyen mérkőzésre számíthatnak a nézők?

„A DVTK remek formában van – vélekedett Dombó Dávid.  – Videón elemeztük a borsodiakat, látjuk az erősségeiket, ám egész héten arra készültünk, mi lehet sikeres ellenük. A kupából kiejtettek minket, szeretnénk visszavágni. Átvettük a leckét, hogy mi okozott gondot a védekezésben és azt is, miként javulhatna a helyzetkihasználásunk.”

A meccs előtt arra is kíváncsiak voltunk, a tavaly kieső Vasasból érkező kapus miként érzi magát a ZTE FC-nél?

„Nagyon megbecsülnek – mondta Dombó Dávid. – Amikor elindult az idény, nem volt csapatom, voltak nehezebb napok, de reméltem, valahol kell egy kapus. A ZTE bízott bennem, én pedig mindent megteszek, hogy jó teljesítménnyel háláljam meg mindezt. Jól érzem magam a ZTE-nél!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik