Fehérvár: az ukrán középpályás és a magyar csatár is távozik – hivatalos

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.01.16. 17:33
null
Bohdan Lednev nem marad a Mol Fehérvárban (Fotó: Szabó Miklós)
A Mol Fehérvár FC labdarúgócsapatából Bohdan Lednev és Szendrei Ákos is távozik – olvasható a molfehervarfc.hu honlapján.

 

Korábban a Nemzeti Sport úgy értesült, hogy Bohdan Lednev visszatérhet Ukrajnába, a Dinamo Kijevhez. A fehérváriak 2022 elején december 31-ig szóló kölcsönszerződést kötöttek a 24 éves játékossal, azonban a kontraktus lejártával nem kívánnak élni a szerződésben foglalt opciós vételi joggal.

Lednev 23 mérkőzésen lépett pályára a Mol Fehérvár színeiben, gólt nem szerzett, négy gólpassz került a neve mellé.

Szendrei Ákos 2022 augusztusában írt alá Fehérvárra a DAC-ból, a kölcsönszerződése eredetileg 2023. június 30-ig szólt. A 19 éves csatár a Paksban mutatkozott be az NB I-ben, majd 2021 szeptemberében leigazolta a Dunaszerdahely. A Mol Fehérvárban csupán négy meccse volt.

 

 

 

 

„Távozik klubunktól a Dinamo Kijevtől kölcsönkapott Bohdan Lednev és a DAC-tól érkező Szendrei Ákos. Az ukrán középpályás az elmúlt egy évet, a fiatal magyar csatár az elmúlt fél szezont töltötte kölcsönben a Vidinél, első csapatunkban Bohdan 23, Szendrei négy találkozón lépett pályára” – olvasható a klub hivatalos közleményében.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Tobias Christensen (norvég, Valerenga – Norvégia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Szabó Levente (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Malcom Edjouma (francia-marokkói, FCSB – Románia), Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Bohdan Lednev (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna, lejár a kölcsönszerződése), Szendrei Ákos (DAC – Szlovákia) Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Budu Zivzivadze (grúz, Hapoel Beer-Seva – Izrael)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik