NB I: 1.5 milliárdért a Felvidéken létesít akadémiát a DVTK

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.08. 19:34
null
Óriási lehetőséget kap a rimaszombati futball (Fotó: ujszo.com)
Az ujszo.com beszámolt arról, hogy a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK akadémiát létesít Rimaszombatban. A bejelentést másfél éves egyeztetés előzte meg.



Minden bizonnyal jót tesz a környék futballjának a rimaszombati terv, mivel a környéken nincs a mostani beruházásoknak megfelelő központ. A megvalósításra az ujszo.com szerint a magyar kormány 1.5 milliárd forintot különített el.

A lap megemlíti, hogy a DVTK sportfejlesztési terve egy tavaly júliusi kormányhatározat értelmében csaknem 10 milliárd forint állami támogatásban részesül.

„Már nagyjából fél éve egyeztetünk, városunk polgármestere is találkozott a diósgyőriekkel. Az egész környék futballjának jót tehetne az akadémia, hiszen a legközelebbi hasonló intézmény Zólyombrézón, azaz Podbrezován van, Nagykürtöstől Kassáig nincs futballakadémia. Egyelőre előzetes megállapodást kötöttünk a diósgyőriekkel, ennek értelmében közös klubot hoznánk létre, amelybe bizonyos pénzforrásokat a DVTK, másokat – ahogy eddig is – Rimaszombat városa biztosítana. Az akadémia célja a fiatal játékosok kinevelése, a felnőttcsapat ugyanúgy fog működni, ahogy eddig, a város biztosítja a költségvetését. Bízunk benne, hogy idővel az ifik feljutnak a legfelsőbb osztályba, és a felnőttek is kiharcolják a feljutást, legalább a második, de akár az első ligát is szeretnénk megcélozni” – mondta Miroslav Bitala, a rimaszombati városi labdarúgóklub ügyvezetője.

A teljes cikket ide kattintva érheti el!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik