DVTK: 100 millió forint is érkezhet Kádár után; marad a csapat Kövesden

Vágólapra másolva!
2017.02.10. 14:20
null
A DVTK is jól járna Kádár Tamás klubváltásával (Fotó: NS-archív)
A DVTK ügyvezetője, Szabó Tamás ma tartotta szokásos, havi értékelő sajtótájékoztatóját, amelyen a labdarúgócsapat kapcsán szóba került a klubtól két éve Poznanba szerződő Kádár Tamás átigazolási ügye és a stadionhasználat kérdése is.

Szabó Tamás ügyvezető a DVTK mai sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva megerősítette azokat a sajtóhíreket, melyek szerint a labdarúgócsapat két éve úgy adta el Kádár Tamás játékjogát a lengyel Lech Poznannak, hogy továbbértékesítés esetén részesedést kap az eladásból.

ZAJLIK AZ ÉLET DIÓSGYŐRBEN
Pénteken már több hírünk is volt a DVTK-ról. Volt szó szponzori együttműködésről, lehetséges átigazolásról és bemutattuk a csapat erdélyi támadóját is. Tekintse át a korábbi cikkeinket!
Autó is kellett a karakteres játékosok megszerzéséhez
Továbbra sem számolnak a csatárral, kérdéses a sorsa
„Magyarország nagyon más, mint Románia" – az erdélyi csatár vallomása

A sportvezető kifejtette, hogy a vételár egy bizonyos százaléka illeti meg a Diósgyőrt, de a százalék után járó összegből még le kell vonni Kádár játékjogának két évvel ezelőtti eladási árát – ez a transfermarkt.de szerint 450 ezer euró volt (138 millió forint) –, és az így megmaradt pénzt kell átutalnia a Lechnek a DVTK számlájára.

A csakfoci.hu híre szerint a feltételezett 2.5 millió eurós eladási ár esetén 100 millió forintot is kaphat a DVTK. Szabó ezt nem cáfolta, ugyanakkor hangsúlyozta, azt pontosan most még nem lehet megmondani, hogy mekkora lesz az összeg, mert semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptak ezzel kapcsolatban, és a Lech még be sem jelentette, hogy Kádár átigazolt, csak azt erősítette meg a lengyel klub, hogy a védő orvosi vizsgálatra utazott a Dinamo Kijevhez. (Sőt, mint arról a Nemzeti Sport beszámolt, még az is előfordulhat, hogy végül nem is Ukrajnában folytatja, mert van egy másik lehetősége is.)

A mai sajtótájékoztatón a stadionhasználat kérdése is terítékre került.

Mint ismeretes, a DVTK arénáját újjáépítik, a tervek szerint 2018 márciusában adhatják át az új létesítményt. Ezért tavasszal Mezőkövesden játssza a hazai bajnoki mérkőzéseit az NB I-es labdarúgócsapat. Szóba került azonban korábban, hogy nem egész tavasszal játszana a megyei rivális otthonában Horváth Ferenc együttese, hanem visszatér Miskolc másik stadionjába, az MVSC-stadionba.

Ehhez azonban abban a létesítményben bizonyos fejlesztésekre lett volna szükség, de mivel ezek nem történtek meg – a munkálatok még el sem kezdődtek –, tavaszra biztosan marad a mezőkövesdi albérlet. Leghamarabb ősszel lehet szó arról, hogy a DVTK visszatérjen Miskolcra, ha tavasszal elkezdik a szükséges átalakításokat az MVSC-stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik