nemzetisport.hu 2017.02.09 11:09 Frissítve: 2017.02.10 23:48

Légiósok: Kádár vált, a Dinamo megegyezett a Poznannal

Krzysztof Srogosz lengyel sportújságíró információja szerint a hosszas tárgyalások eredményre vezettek, és megegyezett egymással a Dinamo Kijev, valamint a Lech Poznan Kádár Tamás átigazolásáról. A hírt a Lech Poznan még a délelőtt folyamán megerősítette.

Kádár Tamás két évet húzott le Poznanban (Fotó: sport.interia.pl)

A 26 éves válogatott védő engedélyt kapott a lengyel klub vezetőitől, hogy orvosi vizsgálatra utazzon a Dinamo Kijevhez.

A korábbi sajtóhírek szerint az ukrán klub ajánlatára Kádár már rábólintott, a váltás a két érintett egyesület megállapodásán múlt. Eddig.A hírt a Lech honlapja is megerősítette

A magyar légiós 74 alkalommal lépett pályára a Lech színeiben, Lengyelországban bajnoki címet és Szuperkupát is nyert.

A kijeviek 18 fordulót követően a második helyen állnak az ukrán élvonalban, 13 ponttal elmaradva az éllovas Sahtar mögött, és hárommal megelőzve a harmadik helyen álló Zorját. A nemzetközi kupaporondon tavasszal már nem lesz kötelezettsége a Dinamónak, miután BL-csoportjában a Napoli (11 pont), a Benfica (8) és a Besiktas (7) mögött egy győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel a negyedik helyen végzett.

Az együttes vezetőedzője a klub korábbi ikonja, a 42 éves Szerhij Rebrov. A Dinamo keretében jelenleg nyolc védőt találunk: öten belső védők, ketten a jobb oldalon bevethetők, a bal oldalon viszont alapesetben egyedül Vitorino Antunesre számíthatnak. A 29 éves portugál légiós biztos kezdőnek számított a szezon elején, aztán kiszorult a csapatból. Szeptember óta csak három meccsen játszott, igaz, azokon végig pályán volt.

Kádár Tamás a Nemzeti Sportnak korábban elmondta: „Úgy tudom, más érdeklődő is van, konkrét ajánlattal azonban csak a Kijev jelentkezett, nem tehetek mást, bízom benne, hogy megegyezik egymással a két fél.” Kádár és a Dinamo között egyelőre csak sajtóhírek szerint történt meg a megállapodás – az ukránoknál jobb anyagi feltételek mellett tudna játszani, mint a lengyeleknél –, élő szerződéssel bíró futballistaként nem is lehetne másként.

Korábban az ukránok által kínált és a lengyelek által kért (helyi sajtóhírek szerint 2-2.5 millió euró körüli) összeg között nagy volt a különbség, de a tárgyalások végül eredményre vezettek. Arról is lehetett olvasni később, hogy elsősorban nem a kialkudott vételárral volt baja a lengyeleknek, hanem a kifizetés ütemezésével, továbbá a garanciáival. A poznaniak nem titkolták: aggasztják őket a kijevi klub pénzügyi nehézségeiről érkező hírek.

Kádár téli távozására ősztől folyamatosan utaltak a poznani vezetők, a felkészülési időszak mérkőzésein nem lépett pályára, elkerülendő a sérülést, ami akadálya lehetett volna az eladásnak.

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.