NB I: mackónadrágban védett Király miatt – többet nem teszi…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.04. 07:15
null
Polekszicsnek kényelmetlen volt a mackóalsó
Vukasin Polekszics, a labdarúgó NB I-ben szereplő Békéscsaba kapusa a negyvenedik születésnapját pénteken ünneplő kollégája, Király Gábor tiszteletére szürke mackónadrágban védett a Diósgyőr elleni, gól nélküli bajnokin. Mivel kényelmetlen volt, többet nem tesz ilyet…

„Becsülöm Király Gábor teljesítményét, nyomon követtem az egész pályafutását a magyar válogatottban, a légióskodását, s persze jelenleg is figyelem, miként teljesít a Haladásban – mondta a lila-fehérek 33 esztendős, 36-szoros montenegrói válogatott kapusa. – Tudtam, hogy Király Gábor április elsején töltötte be a negyvenedik életévét, s megpróbáltam úgy tisztelegni a nagysága előtt, hogy én is felveszek egy szürke mackóalsót. Eddig mindig rövidnadrágban védtem, s bár nem kaptam gólt, és jól is ment a játék a Diósgyőr ellen hosszú nadrágban, legközelebb már nem veszem fel…”

Polekszicsnek jól ment a védés – bár a kapusnak bravúrt nem kellett bemutatnia, rendre remekül mozdult ki a kapujából, s magabiztosságot sugárzott.

„Védtem Magyarországon a Tatabányában, a Debrecenben, a Kecskemétben és a Pécsben is, de olyan kevés gólt egyik helyen sem kaptam, mint Csabán – a tavaszi nyolc bajnokin mindössze négyet. Hihetetlen statisztika! Sajnos így is az utolsó helyen állunk, de a bent maradó Vasas csak két ponttal előz meg minket, ez azért ledolgozható. Szerdán az MTK-val játszunk, idegenben is nyernünk kell – remélem, a védelmen és a nadrágomon semmi sem múlik majd.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik