MK: az MLSZ részletesen ismerteti a Carrillo családot érintő incidenst

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.21. 13:32
null
Carrillo (jobbra) furcsa esetről számolt be a lefújás után (Fotó: Szabó Miklós)
Sajnálatos utóélete volt a Ferencváros győzelmével véget érő Magyar Kupa-döntőnek. Joan Carrillo, a Videoton vezetőedzője a találkozó után elmondta, szurkolók megrúgták a tizenhét éves fiát a lelátón. A Magyar Labdarúgó-szövetség az esettel kapcsolatban az alábbi közleményt adta ki, amelyet tartalmi változtatás nélkül közlünk.  

„ÜNNEPRONTÓK

Az élvezetes játékot hozó és gólokban gazdag Magyar Kupa-döntőt követő sajtótájékoztatón Joan Carrillo, a székesfehérváriak vezetőedzője azt mondta, hogy „nem tudom, mi történt a lelátón, csak azt, hogy a hozzátartozóinkhoz odakerült néhány Fradi-szurkoló, és megrúgták a tizenhét éves fiamat. Lényegtelen most a helyszín, ez sehol a világon nem történhetett volna meg, függetlenül a stadiontól, de természetes, hogy aggódtam a fiamért."

TORGHELLE IS OTT VOLT – MÁSHOGY LÁTJA, MINT AZ MLSZ
„A meccs során engem folyamatosan zrikált néhány FTC-mezes drukker – ők furcsa módon a Vidi-játékosok családtagjaival teli szektorban szurkoltak –, de megszoktam én ezt már, nem érdekelt” – mondta a 42-szeres válogatott Torghelle Sándor a Nemzeti Sportnak.

„Amikor a lefújás után észrevettem, hogy Joan Carrillo fiai és két-három ferencvárosi között dulakodás alakul ki, közéjük álltam, szétválasztottam őket, és mondtam nekik, mindenki nyugodjon le! Az egyik fradista azt felelte, engem is azonnal megver, és amikor visszakérdeztem, mégis miért tervez ilyesmit, azt mondta: mert te az idegenekkel vagy… Jöttek a biztonságiak, segítettek, hogy ne alakuljon ki balhé. Ennyi történt, nem tudom, nem láttam, ki kezdte, csak eltoltam egymástól a feleket, és kész.”

Az új Üllői úti stadion biztonsági kamerarendszerének segítségével pontosan rekonstruálható a mérkőzés végét követő lelátói incidens. A történtek után az MLSZ biztonsági felelőse a felvételek alapján azt állapította meg, hogy a mérkőzés lefújását követően a semleges szektorban (ide bárki jegyet válthatott) két – valószínűsíthetően – ferencvárosi szimpatizáns (egyikük Fradi-sálat viselt) szurkoló fényképet szeretett volna készíteni a Videoton FC vezetőedzőjének fiával, aki jelezte, nem lesz partner a közös kép elkészítésében. Ekkor közbelépett Joan Carrillo felesége is, aki féltve gyermekét, félreértve a szituációt, fia védelmére kelt. Időközben a hangos szóváltásra felfigyelve, megérkeztek a biztonságiak is.

A két Fradi-szimpatizáns elállt eredeti tervétől, és elindultak a helyük felé. Ezt követően, a felvételek tanulsága szerint, a spanyol tréner 17 éves fia próbálta ellökni – a neki közben hátat fordító – egyik ferencvárosi szurkolót. Ezt követően a meglökött szurkoló társa megkísérelte megütni az edző fiát, melynek nyomán kisebb dulakodás alakult ki. Az inzultus során mindkét fél kölcsönösen megpróbálta megrúgni a másikat. A biztonságiak gyors és szakszerű közbelépésének köszönhetően személyi sérülés nélkül sikerült helyreállítani a rendet a néhány másodpercig tartó lökdösődést követően. Egy félreértésből kiinduló, a felek felfokozott hangulatából adódó dulakodás elítélendő, de a biztonságiak szakszerű közbelépésének és az eset környékén helyet foglaló nézők felelősségteljes magatartásának köszönhetően nem történt súlyos rendbontás.

Az eset részletes kivizsgálása után, amennyiben az indokolt, az MLSZ megindítja a szükséges eljárást annak érdekében, hogy megállapítható legyen a szereplők személyazonossága, felelőssége, és jogszabályoknak megfelelő szankció kövesse a sportesemény rendjének megzavarását.

A biztonsági kamerarendszer felvételei lehetővé teszik, hogy az eset kivizsgálásakor a konfliktusban résztvevők szubjektív előadásának szerepe minimálisra csökkenjen.

A 75. Magyar Kupa döntője mindvégig jó hangulatban, a sorozat presztízséhez méltó környezetben zajlott, és a kilátogató több mint 15 ezer szurkoló a szélsőséges időjárás ellenére is jól szórakozott, az este a magyar labdarúgás igazi ünnepe volt.

A fenti ünneprontásért már csak ezért is kár...”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik