A Nemzeti Sportnál Juhász Roland az ősz királya

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.27. 14:01
null
Juhász Roland nem csak oszlopa volt a Vidi védelmének, az ellenfél kapuja előtt is jeleskedett (Fotó: Korponai Tamás)
Habár a naptári évet tekintve az NB I az idén még nem ért véget (két tavaszról előre hozott forduló hátravan), a 2014–2015-ös szezon őszi fele a múlt hétvégén lezárult. Lapunk, a Nemzeti Sport ebből az alkalomból összesítette a játékosok teljesítményét, és elkészítette az NB I futballistáinak rangsorát. Az „ősz legjobbja” cím ezúttal Juhász Rolandot illeti, aki amellett, hogy mind a tizenöt bajnoki találkozót végigjátszotta, négy gólt is jegyzett.

 

„Ötnél járnék, ha Nikó nem vesz el tőlem egyet. Az MTK ellen a gólvonalon nyúlt bele a fejesembe” – jegyezte meg jó kedélyűen a Videoton 31 éves védője Nikolics Nemanjára utalva, amikor szembesítettük a végeredménnyel.

Öt gól. Milyen érdekes az élet, ami a bajnokjelölt esetében a középhátvéddel kapcsolatban kerül szóba, a Haladásnál a teljes félév termését jelenti. Juhász Roland azonban sokkal büszkébb az általa irányított védelem hatékonyságára, amely tizenkét alkalommal kapott gól nélkül vonult le a mérkőzés után.

„A tavasszal finoman fogalmazva sem voltunk jó formában, most viszont a csapat nagyobbik része a legjobbját hozza” – világított rá a Vidi sikereinek okára a válogatott védő. Véleményét igazolja, hogy a második Nikolics Nemanja lett, míg a harmadik helyre holtversenyben Kovács István ért oda.

„Rajtuk kívül többeket ki lehetne emelni, ebben a menetelésben mindenkinek nagy szerepe van. Úgy érzem, ha kiegyensúlyozott marad a teljesítményünk, és változatlan hozzáállással megyünk neki a mérkőzéseknek, a bajnokság tavaszi felében is hasonlóan eredményesek lehetünk.”

Vukasin Polekszics, a Pécsi MFC 32 esztendős légiósa végzett az élen a kapusok rangsorában, s igencsak meglepődött, amikor megtudta, félidőben ő vezet.

„Mindig megnézem az újságban, miként értékeltek az újságírók – mondta a 27-szeres montenegrói válogatott. – Ez az első hely is bizonyíték arra, jó döntés volt a nyáron váltanom – elhagytam a Debrecent, s Pécsre szerződtem. Természetesen a PMFC-nél több dolgom van, így több a lehetőségem is a védésre. Nem tagadom, én is úgy éreztem, jól ment a játék.”

Többekben felvetődhetett a kérdés, miért nem Dibusz Dénes végzett az élen a kapusok között – azért, mert igazából el sem indult a versenyben… Arról van szó, hogy az őszi rangsorba csak az kerülhet be, aki legalább nyolc mérkőzésen értékelhető osztályzatot kapott. A Ferencváros játékosa hét összecsapáson szerzett érdemjegyet, nyolc meccsen viszont nullást „érdemelt”, ami azt jelenti, hogy nem akadt különösebb dolga a találkozón.

AZ ŐSZI RANGSOR ÉLMEZŐNYE AZ NS OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
KAPUSOK
1. Vukasin Polekszics (Pécsi MFC; DVSC-Teva) 3.889 (9)
2. Tomás Tujvel (Kecskemét) 3.857 (14)
3. Molnár Péter (MVM-Paks) 3.778 (9)
MEZŐNYJÁTÉKOSOK
1. Juhász Roland (Videoton) 4.400 (15)
2. Nikolics Nemanja (Videoton) 4.077 (13)
3. Varga József (DVSC-Teva) 3.923 (13)
Gera Zoltán (Ferencváros) 3.923 (13)
Kovács István (Videoton) 3.923 (13)
6. Simon Krisztián (Újpest) 3.800 (15)
7. Kádár Tamás (Diósgyőr) 3.786 (14)
Böde Dániel (Ferencváros) 3.786 (14)
9. Elek Ákos (Diósgyőr) 3.769 (13)
10. Haraszti Zsolt (MVM-Paks) 3.750 (8)
Magyarázat: A helyezés után a játékosok neve, csapata, illetve az osztályzatok átlaga szerepel, míg zárójelben az értékelhető pályára lépéseket tüntettük fel. Vastaggal szedve a különböző felnőttválogatottakban valaha szereplő játékosokat jelöltük.

VÉGIGBÖNGÉSZNÉ A TELJES LISTÁT? MEGNÉZNÉ, HOGY ÁLLNAK KEDVENC CSAPATA JÁTÉKOSAI? KÍVÁNCSI RÁ, HOL TALÁLHATÓ AZ ELŐZŐ SZEZON HÁROM DOBOGÓSA, SZAKÁLY PÉTER, RADÓ ANDRÁS ÉS TISZA TIBOR? A TELJES LISTA ÉS TOVÁBBI RÉSZLETEK A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik