NB I: Kockázatos játék jellemző a magyar csapatokra - Rocchi

Vágólapra másolva!
2014.10.02. 18:08
Tommaso Rocchi, a labdarúgó NB I-ben szereplő Szombathelyi Haladás támadója szerint a magyar csapatok felállására az a jellemző, hogy a védők és a támadók távol játszanak egymástól, így kockázatossá válik játékuk.

„Örülök az eredménynek, de az lett volna az igazi, ha ezekhez a mutatókhoz jó eredmény is párosul – mondta Rocchi, a haladas.hu-nak arra a felvetésre, hogy az Instat játékoselemző rendszer alapján a Videoton és az FTC ellen is ő nyújtotta a legjobb teljesítményt a Haladásban. – Persze az FTC elleni döntetlen jónak mondható, ám Kispesten és a Videoton ellen sajnos kikaptunk. Ami a saját teljesítményemet illeti, egyre jobb az erőnlétem és egyre jobban összeszokom a pályán is játékostársaimmal.” Rocchi, a haladas.hu-nak arra a felvetésre, hogy az Instat játékoselemző rendszer alapján a Videoton és az FTC ellen is ő nyújtotta a legjobb teljesítményt a Haladásban. – Persze az FTC elleni döntetlen jónak mondható, ám Kispesten és a Videoton ellen sajnos kikaptunk. Ami a saját teljesítményemet illeti, egyre jobb az erőnlétem és egyre jobban összeszokom a pályán is játékostársaimmal.”

„Az olasz és a magyar bajnokságot összehasonlítva az a legszembetűnőbb különbség, hogy míg odahaza, szűkebb területen, harminc-negyven méteren belül mozog valamennyi csapatrész, Magyarországon ennél jóval nagyobb távolságra vannak egymástól a védők és a támadók. Ezáltal szerintem kockázatosabb a játék. Ez a felállás valamennyi NB I-es együttesre jellemző.”

Rocchi elmondta, ha csak teheti, hazarepül Rómában élő családjához, néhány magyar szót már megtanult: „köszönöm, viszlát, jó napot, jó estét, szia, piros, sárga, bal, jobb”, és már káromkodni is tud magyarul… Az olasz támadó a szurkolóknak is üzent.

„El kell kezdenünk a pontokat gyűjteni, nem követhetünk el több hibát, ezért kérem szurkolóinkat, minél többen jöjjenek ki vasárnap, legyenek a tizenkettedik játékosunk. Az FTC elleni döntetlennek akkor lesz igazán értéke, ha további pontokat gyűjtünk hozzá. Nagy önbizalmat adna, ha sok szurkoló előtt futballozhatnánk! Minél forróbb hangulatot teremtenek, annál többet segítenek nekünk. Egész héten nagyon koncetráltnak és egységesnek láttam a csapatot. Biztos vagyok benne, vasárnap nagyon jó meccset játszunk, remélem sikerül gólt szereznem, de a legfontosabb, hogy a Haladás nyerjen. Artner Tamás óriási elszántságot és koncentrációt közvetít a csapat felé, vasárnap mindenképpen győzni akarunk. Hajrá Haladás!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik