A Debrecen négy gólt szerezve verte meg a Lyont hazai pályán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.05. 19:55
null
Kulcsár és Sidiba is duplázott a Lyon ellen (Fotó: NS-archív)
A Debreceni VSC-Teva felkészülési mérkőzésen 4–2-re legyőzte az Olympique Lyont a Nagyerdei Stadionban. Ibrahima Sidibe és Kulcsár Tamás duplázott, a franciáktól Mohamed Yattara és Fares Bahlouli volt eredményes.

Bernáth Csaba búcsúmérkőzésén hatalmas kedvvel játszott, előbb remek kiugratással szolgálta ki Kulcsár Tamást, majd simán megkerülte az ellenfél védőjét, Louis Nganionit. A veterán védnek aztán a 12. percben végleg befejeződött az aktív karrierje, hatalmas taps kíséretében váltotta Lázár Pál. Az a Lázár, aki a 20. percben kiváló cselt követően tekert jobbról középre, Ibrahime Sidibe pedig négy méterről a kapuba fejelt – az már más kérdés, hogy egyetlen védő sem próbálta ebben megakadályozni. 1–0

A továbbiakban is a Debrecen játszott jobban, Selim Bouadla, Rene Mihelic és Bódi Ádám remekül szervezett a középpályán, Varga József pedig óriási stabilitást adott hátul – meglátszik rajta, hogy az angol másodosztályban sokat fejlődött. Persze ehhez az is hozzájárul, hogy a Lyon közel sem a legjobb csapatával állt fel, de ez semmit sem von le a fehér mezesek teljesítményéből.

A 40. percben kettőre növelte előnyét a magyar bajnok, Korhut Mihály és Bódi nagyszerű összjátéka után utóbbi tekert bal oldalról középre, a hosszún érkező Kulcsár pedig három méterről a bal alsó sarokba fejelt, Bakary Koné nagyon csúnyán lemaradt róla. 2–0

A fordulást követően a Lyon sort cserélt, és ez 32 másodperc múlva kifizetődött, Mohamed Yattara lőtte ki a jobb alsó sarkot (2–1). A franciák nagyon nyomtak, de egy csúnyán elveszített labda után a Debrecen kihasználta az első gólhelyzetét, Bouadla passzát Kulcsár lőtte be, Frick csak hozzáérni tudott a labdához. 3–1

Mi több, két perccel később Sidibe is duplázott, jobb oldali beadásába Sarr ért bele, így a labda védhetetlenül pörgött be a Lyon kapujába (4–1). Lázár buta szabálytalansága után a franciák visszajöttek Fares Bahlouli büntetőjével (4–2), de az eredmény ezután már nem változott.

A magyar bajnok teljesen megérdemelt sikert aratott, az első félidőben megkérdőjelezhetetlen volt a fölénye, és bár a fordulás után a Lyon nagyon összekapta magát, a Loki kis túlzással akkor szerzett gólt, amikor eljutott az ellenfél kapujáig. Önbizalom szempontjából biztosan jól jött ez a siker Kondás Elemér együttesének.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC-Teva–Olympique Lyon 4–2(2–0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 8110 néző.Vezette:Bognár Tamás (Tóth Vencel, Albert István)
DVSC:Novakovic – Bernáth (Lázár, Vadnai), Máté (Morozov), Mészáros (Brkovic), Korhut (Ferenczi) – Mihelic (Jovanovic), Varga J. (Tisza), Bouadla (Seydi), Bódi – Kulcsár T. (Volas), Sidibe (Ludánszki B.)
LYON:Gorgelin – Zeffane, Kone, Bisevac (Sarr), Malbranque (Bahlouli) – Ferir (Ferri), Tolisso, Danic (N’jie), Plea (Ghezzal) – Mvuemba (Labidi), Nganioni (Yattara)

Gólszerző:Sidibe (2), Kulcsár T. (2), ill. Yattara, Bahlouli

ÖSSZEFOGLALÓ:

A MÉRKŐZÉS

93. perc: véget ért a mérkőzés, a Debrecen 4–2-re legyőzte az Olympique Lyont!

91. perc: Bódi visszagurítása után Seydi lőtt ajtó-ablak ziccerben a kapu fölé.

86. perc: Labidi bal oldali beadását húzta le könnyedén Novakovics.

8110 a hivatalos nézőszám.

81. perc: Bahlouli emelt kapura, de Novakovics annyira nem állt kint a kapujából, hogy ez meglepje.

76. perc: Máté Péter, Korhut és Bouadla le, Igor Morozov, Vadnai Dániel és Ferenczi János be. Bejött még Dalibor Volas, Seydi és Tisza is.

75. perc: GÓL!Bahlouli magabiztosan lőtte a büntetőt a jobb alsó sarokba. 4–2

74. perc: Lázár rúgta fel Ghezzalit, tizenegyes.

69. perc: GÓÓÓLL!! Varga indítása után Sidibe adta volna be a labdát jobbról, a menteni igyekvő Sarr lábán megpattant a labda, Frick pedig visszaért ugyan, de már nem tudta kiszedni a kapuból a labdát. 4–1

68. perc: Nganioni le, Labidi be.

67. perc: GÓÓÓLL!! a Lyon végezhetett el szögletet, de csúnyán eladták a labdát, amivel Bouadla viharzott el a bal oldalon, centerezése után a középen hatalmas lendülettel érkező Kulcsár lőtt kapura, Frick ugyan beleért a labdába, de az becsorgott a bal alsó sarokba. 3–1

63. perc: Clinton N'Jie lőtt jobb külsővel kapura, szükség volt Novakocsics bravúrjára, hogy ne jöjjön össze az egyenlítés.

A hazai szurkolók elkezdték biztatni csapatukat, ami kell is, mert a Lyon sokkal jobban játszik, mint az első félidőben.

58. perc: kettős csere: Mészáros és Mihelic le, Dusan Brkovics és Aleksandar Jovanovic be .

55. perc: Bahlouli lőtt nagyon pontatlanul a jobb alsó sarok mellé.

54. perc: Ferri 25 méterről leadott nagy erejű lövését tornászta ki Novakovics a kapu bal oldalából.

50. perc: egy másik frissen beállt játékos, Fares Bahlouli is kapura lőtt, de ezt blokkolták a védők, így Novakovicsnak nem volt nehéz dolga.

46. perc: GÓL!! A szünetben beálló Mohamed Yattara lőtt ballal a jobb alsó sarokba 14 méterről. 2–1

46. perc: kezdetét vette a második félidő!

A Debrecen az első félidőben sokkal jobban futballozott nagynevű ellenfelénél, és remek gólokat szerezve teljesen megérdemelten vezet 2–0-ra a szünetben.

45+1. perc: véget ért az első félidő!

44. perc: Sidibe és Korhut bontotta meg a francia csapat bal oldalát, de a védő pontatlanul centerezett, Biszevacs simán felszabadított.

42. perc: Kulcsár cselezgetett három védő szorításában, nem is tudott végül kapura lőni.

40. perc: GÓÓÓLL!! Korhut és Bódi gyönyörű összjátéka után utóbbi tette a bal oldalról középre a labdát, a hosszún érkező Kulcsár pedig három méterről a bal alsó sarokba fejelt, Koné nagyon lemaradt a támadóról. 2–0

38. perc: Mihelic lövése Biszevacsról pattant Sidibe elé, aki hét méterről lőtt a jobb alsó sarok mellé kevéssel, ez is nagy helyzet volt!

35. perc: Mehdi Zeffane is bemelegített, 18 méteres lövése azonban semmiféle veszélyt nem tartogatott magában.

34. perc: megint Fekir kísérletezett, estében kapura tett labdája azonban nem volt veszélyes.

33. perc: Danic életerős szabadrúgását fogta úgy Novakovics, hogy még ki sem pattant róla a labda.

31. perc: Selim Bouadla tálalt Kulcsár elé, aki szorongatott helyzetben lőtt a bal felső sarok fölé 12 méterről.

29. perc: Gaël Danic cselezett jobbról befelé, majd belepüfölte a labdát Máté Péterbe.

27. perc: Selim Bouadla tekert 16 méterről kapura egy szabadrúgást, Gorgelin kiütötte oldalra a középre tartó labdát.

26. perc: Rene Mihelic (aki ma ünnepli 26. születésnapját) indította remek ütemben Kulcsárt, de Koné végül utolérte és mentett.

24. perc: bal oldali szabadrúgást végeztek el a vendégek, Sidibe mentett fejjel a berobbanó Koné elől a tizenhatoson belül.

20. perc: GÓÓÓÓL!!! Lázár tört előre a jobb oldalon, pazar cselt követően emelt középre, Sidibe pedig teljesen üresen maradt az ötösön belül, ezt pedig megbüntette, mivel négy méterről a kapuba bólintott. 1–0

19. perc: Lázár indítása nem volt jó Sidibének, de Bakary Koné ügyetlenül nyúlt a labdához, így összehozott egy bedobást a debrecenieknek.

17. perc: Bódi Ádám jobb oldali beadása volt nagyon pontatlan a társai számára.

15. perc: Fekir lőtt ballal 25-26 méterről, leginkább a kapu mögött üldögélő nézőket sikerült ezzel felráznia.

13. perc: Varga József rúgott oda keményen Nabil Fekirnek. Legalább a labdát is sikerült eltalálnia a kopasz középpályásnak.

12. perc: Bernáth jön le a pályáról, átadta a kapitányi karszalagot Mészáros Norbertnek, majd hatalmas taps kíséretében lement a pályáról, Lázár Pál váltotta.

9. perc: Steed Malbranque került kis híján lövőhelyzetbe, de Máté Péter nagyon jó ütemben szerelte a franciát.

6. perc: Kulcsár Tamás kapott nagyon jó indítást a jobb oldalon Bernáthtól, de jól jött ki a kapus. Néhány pillanattal később Sidibe becsúszását követően Kulcsár lőhetett éles szögből kapura, Mathieu Gorgelin testéről szögletre pattant a labda.

5. perc: Ibrahima Sidibe buktatta Milan Biszevacsot, aki kicsit megorrolt a csatárra, de nem lett folytatása az ügynek.

4. perc: Alassane Pléa kerülhetett volna ziccerbe, de nem tudta lekezelni a labdát a tizenhatoson belül.

Egyelőre eléggé foghíjasak a lelátók.

2. perc: éles bal oldali beadást követően Nenad Novakovics ölelte magához a labdát.

A Lyon sötétkék mezben játszik.

1. perc: a Lyon kezdte a mérkőzést!

Természetesen Bernáth viseli a Debrecennél a csapatkapitányi karszalagot, ő is vezette ki a gyepre a fehér mezben játszó Lokit.

FELVEZETÉS

A mai meccset Bognár Tamás vezeti, a két asszisztense Tóth Vencel és Albert István lesz.

Bár a lentebb olvasható nyilatkozatokból könnyen rá lehet jönni, de azért rögzítjük a tényeket: a Bajnokok Ligája 2009–2010-es kiírásában a Debrecen és a Lyon egy csoportban szerepelt, a Lokinak aztán nem termett sok babér a franciák ellen, mind a két mérkőzését 4–0-ra veszítette el.

„Jó erőfelmérő lesz, hiszen kiváló csapatot fogadunk a Nagyerdei Stadionban. Elsősorban nem az eredményre, hanem a játékra figyelünk. Eddig, amit elterveztünk az edzésprogramban, azt meg tudtuk valósítani, a srácok nagyon jól dolgoznak az edzéseken” – mondta Kondás Elemér a Debrecen hivatalos honlapjának.

„Az első összecsapásunk idején sérült voltam, ezért csak kívülről nézhettem, amint nyernek a lyoniak a Puskás Ferenc Stadionban – emlékezett vissza a két csapat 2009-es hazai BL meccsére Mészáros Norbert.– A kinti, Stade Gerland-ban lejátszott kilencven perc során azonban én is megtapasztalhattam a saját bőrömön, milyen erős volt akkoriban a francia együttes. Maxime Gonalons-val párszor találkoztam a gyepen, maradjunk annyiban, zseniális labdarúgóról van szó. Azt tudom, hogy hiába változott meg öt év alatt a játékosállománya, egy európai élcsapat lesz a vendégünk. Mindannyian nagyon kíváncsiak vagyunk, mire leszünk képesek egy ilyen kvalitású ellenféllel szemben, izgatottan várjuk a találkozót. Az a célunk, hogy az utolsó mérkőzésén pályára lépő Bernáth Csabát jó eredménnyel búcsúztassuk el aktív pályafutásától. Biztos vagyok benne, hogy jól szórakoznak majd a kilátogató drukkerek”.

„Pár nappal később kezdtem a felkészülést, mint a többiek, mondhatni akkor kapcsolódtam be teljesen, amikor a csapat Balmazújvárosba utazott edzőtáborba. Kemény munkát végeztünk ott, de ebben az időszakban ez megszokott. Most már egyre több taktikai elemet gyakorlunk és labdás feladatokat végzünk, de az erőnlétre továbbra is nagy hangsúlyt fektet a szakmai stáb. A Bajnokok Ligája csoportkörében korábban már kétszer játszottunk a lyoniak ellen, vagyis tisztában vagyunk vele, milyen játékerőt képviselnek. Bár azóta változott a keretük, de ugyanúgy az európai élcsapatok közé tartoznak. A kétezer-kilences meccseken nem játszottam, úgyhogy most tapasztalhatom meg testközelből a Lyon erejét. Franciaország maghatározó csapata ellen lépünk pályára, így jól fel tudjuk mérni, hol tartunk” – nyilatkozta Korhut Mihály a dvsc.hu-nak.

„Éppen július ötödikén lenne édesapám hetvenegyedik születésnapja. Kicsit szomorú vagyok, mert nem tudom azzal meglepni, hogy a Nagyerdei Stadionban lát futballozni. Az, hogy a pályafutásomban ennyit elértem, a családomnak, de elsősorban neki köszönhetem. Mindig büszke volt rám, és ez adott erőt, hogy sikeres labdarúgó legyek. Sajnálom, hogy már nincs közöttünk, ezt a búcsúmeccset neki ajánlom majd.”

„Őszintén mondom, hiányzik a miliő, a játékostársak, az öltözői poénok, a közösség, szóval minden. De nekünk, labdarúgóknak el kell fogadnunk, hogy eljön egyszer ez a pillanat is. Egyébként ahogy telik az idő, egyre jobban elfogadom a helyzetet, de az elején nehéz volt, hiszen azt hagytam abba, amiről az életem szólt. Annyiból szerencsésnek számítok, hogy nem nullán vagyok, nem a semmittevéssel telnek a napjaim, és alakulóban van egy olyan jellegű munka, amelyről most még nem szeretnék beszélni, de annyit elmondhatok: nem szakadok el teljesen a DVSC-től. Továbbra is azon dolgozom, hogy a klub a lehető legsikeresebb legyen.”

„Kicsit izgulok is. A Lyon ellen én is játszottam a kétezer-kilences, franciaországi BL-meccsen. Aly Cissokhóval kerültem szembe, aki most a Liverpool játékosa. Sok sztár volt abban a lyoni csapatban, és még mindig nagyon erős a gárda. Remélem, sok szurkoló kilátogat a Nagyerdei Stadionba, mert biztos vagyok benne, igazán jó meccset láthat a közönség.”

„Nagyon készülök erre a találkozóra, mert ha jól sikerül, lehet, hogy a Lyon átigazol. Úgy hallottam, éppen jobbhátvédet keresnek, és tudják, hogy én játszani fogok ellenük, emiatt hoznak megfigyelőket is – mondta nevetve Bernáth a dvsc.hu-nak. – A viccet félretéve, nem emiatt készülök természetesen a meccsre. Az NB III-as csapattal edzek minden nap. Nyilván nem vagyok olyan állapotban, hogy végigjátsszak kilencven percet, de bármennyi időt töltök a pályán, szeretnék méltóképpen búcsúzni a Loki-szurkolóktól.”

A mai találkozó lesz Bernáth Csaba búcsúmérkőzése, aki már júniusban bejelentette, hogy felhagy az aktív labdarúgással.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Debreceni VSC-Teva–Olympique Lyon felkészülési mérkőzés, a helyszín a Nagyerdei Stadion!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik