nemzetisport.hu 2014.07.05 18:04 Frissítve: 2015.01.26 02:36

Felkészülés: az Újpest nem szerzett gólt a Stayen-kupán

A Belgiumban edzőtáborozó Újpest labdarúgócsapata egy döntetlennel és egy vereséggel zárta a Duchatelet család érdekeltségi körébe tartozó csapatok számára rendezett Stayen-kupa felkészülési tornát. Az egyszer 45 perces mérkőzéseken a lila-fehérek előbb döntetlent játszottak a Carl Zeiss Jenával, majd egy peches góllal kikaptak az Alcorcóntól. Utóbbi találkozón Nebojsa Vignjevics csapatában pályára lépett a Sint-Truiden egyik játékosa is.

 

A német negyedosztályú Carls Zeiss Jena elleni mérkőzésen az Újpest játszott mezőnyfölényben, de sok veszélyt nem jelentett az ellenfél kapujára. A másik oldalon Balajcza Szabolcsnak sem kellett sokkal többet játékba avatkoznia, mint kollégájának, így igazságos döntetlennel zárult a 45 perces összecsapás.

A spanyol másodosztályban szereplő Alcorcón elleni találkozón a lila-fehérek kezdeményeztek, többet zajlott a játék a sárga mezesek térfelén, de a magyar csapat elpackázta kisebb lehetőségeit. A Segunda Divisiónban érdekelt együttes győztes gólját Luis Carlos szerezte, aki 20 méterről, egy szerencsés lövéssel vette be Marko Dmitrovics kapuját.

Érdekesség, hogy az Újpest védelmének tengelyében Litauszki Róbert csapatkapitány mellett az erre a meccsre a Sint-Truidentől kölcsönkapott Solomon szerepelt.

Az új igazolások közül pályán volt Aristote Mboma és Jérémy Serwy, valamint Forró Gyula, Vadász Viktor és Nagy Gábor. Játszott a kolumbiai védő, Darwin Andrade is, aki kevés szerepet kapott tavasszal.

Több próbajátékos is lehetőséget kapott: a grúz Giorgi Kvilitaia, a szerb Ivica Jovanovics, a spanyol Ivan Bueno López és a koszovói albán Berat Ahmeti.

A lila-fehérek egy döntetlennel és egy vereséggel, 0–1-es gólkülönbséggel zárták a Stayen-kupát, amelyen 45 perces mérkőzéseket rendeztek műfüvön.

STAYEN-KUPA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA
CARL ZEISS JENA (német, IV.)–ÚJPEST 0–0
ÚJPEST:
Balajcza – Vadász, Litauszki, Heris, Forró – Koszovics (Nagy G., 36.), Vasziljevics, Balogh B. – Simon K., Jovanovics (Kvilitaia, 36.), Suljic

ALCORCÓN (spanyol, II.)–ÚJPEST 1–0
ÚJPEST:
Dmitrovics – Nagy J., Litauszki, Solomon, Darwin – Sztaniszavljevics, Nagy G. – Serwy (Mboma), Ahmeti, Ivan Bueno – Kvilitaia

AZ ÚJPEST FC NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: június 16.
Edzőtábor: Belgium (Sint-Truiden), június 30–július 6.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Július 2., Duffel: KV Mechelen (belga)–Újpest FC 1–1 (Simon K.)
Július 5., Sint-Truiden, Philips Stayen-kupa (1x45 perc): Carl Zeiss Jena (német IV.)–Újpest 0–0
Július 5., Sint-Truiden, Philips Stayen-kupa (1x45 perc): Alcorcón (spanyol II.)–Újpest 1–0
*Július 11., Szuperkupa, Puskás-stadion, 20.30: DVSC-Teva–Újpest
*tétmérkőzés

 

2019.05.23 23:39:48

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nem hallottam, hogy a szokatlanul erős kritikát bárki kikérte volna magának.

2019.05.23 21:46:41

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.05.22 22:28:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

„Király Gábort Dél-Amerikában elnevezték volna »El Locónak« és rajongtak volna érte. Jelenség volt káprázatos bravúrjaival, kockázatvállalásával és hibáival.”

2019.05.22 18:30:21

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

„Hihetetlen dolgok történtek velem Kispesten. A kupagyőzelemnél szebb búcsút nem tudok elképzelni.”

2019.05.22 21:43:16

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Eljött a pillanat, hogy a magyar játékosoknak futniuk kell a légiósok után.