DVSC: Bernáth visszavonul, Dombi játékosedző lesz

Vágólapra másolva!
2014.06.17. 13:39
null
Ikonok – Bernáth és Dombi a DVSC hetedik bajnoki címét is közösen ünnepelhette néhány hete (Fotó: Korponai Tamás)
A nyári felkészülést ma délelőtt elkezdő DVSC-Teva sajtótájékoztatón adott tájékoztatást két klubikon, Bernáth Csaba és Dombi Tibor jövőjéről, illetve a keretben várható további változásokról is szó esett.

 

„Bernáth Csaba úgy döntött, hogy felhagy az aktív futballal, míg a DVSC másik legendája, Dombi Tibor pályaedző lesz a második csapatnál, de emellett játszik az NB III-ban, és az első keretnél is számításba veszik. Előfordulhat tehát, hogy Ligakupa- és Magyar Kupa-meccseken láthatjuk még” – írja a dvsc.hu.

VARGA VISSZATÉRÉSÉT HIVATALOSAN IS BEJELENTETTÉK
Varga József másfél év után visszatér a DVSC-Teva-hoz és a Ferencvárostól átigazolt Aleksandar Jovanovic is Debrecenben folytatja labdarúgó pályafutását – jelentette be hivatalosan is Szima Gábor, a klub elnöke kedden sajtótájékoztatón a Nagyerdei Stadionban. A hajdúságiak további erősítésekre is készülnek: három posztra keresnek játékost, gyors védőre, középpályásra és csatárra is szükségük lenne – tette hozzá az elnök.
Bernáth Csaba a DVSC-ben nevelkedett, és 1996. október 15-én a BVSC elleni hazai 1–4 alkalmával mutatkozott be a legjobbak között, de a mérkőzést követően sokak bánatára Garamvölgyi Lajos beadta a felmondását. Ezek után kisebb-nagyobb szerepeket kapott Dunai Antaltól, majd kettős igazolással az 1998-as esztendőt Hajdúszoboszlón töltötte. A másodosztályban végigjátszott egy év pozitívan hatott a teljesítményére. Önbizalommal feltöltődve került vissza a DVSC-hez, ahol akkor ismét „Gara" ült a padon. Ő ismerte a képességeit és egyre több lehetőséget adott az akkor húszesztendős Bernáthnak. Tavasszal több bajnokin is szerepet kapott és az első MK-győzelemben is részt vállalt, bár a döntőn nem játszott. 2003-ban fél évig volt a belga Royal Antwerp labdarúgója, majd visszatért Debrecenbe. Évekig viselte a csapatkapitányi karszalagot – idézi fel a védő pályafutásának alakulását a debreceniek honlapja.

„A napokban hoztam egy olyan döntést, hogy visszavonulok – mondta meghatódva Bernáth Csaba a mai sajtótájékoztatón. – Mi, játékosok tudjuk, hogy eljön egyszer ez az idő, mégis nagyon nehéz döntés. Úgy éreztem, most van itt az ideje. Elértem mindent a DVSC-vel, bajnok és kupagyőztes lettem, nemzetközi kupákban játszottam, az új stadionban is pályára léphettem. Nem éreztem, hogy újabb felkészüléssel, erős kerettel a bajnokcsapat meghatározó tagja tudnék lenni. Nem szakadok el a sporttól teljesen, de hogy milyen formában dolgozom majd benne, az a jövő kérdése. Azt gondolom, fogunk még találkozni."

Összesen 301 bajnoki mérkőzést játszott a DVSC színeiben, ezzel harmadik a klub szereplési örökrangsorában. Hét aranyat, egy ezüstöt és két bronzot nyert a Lokival, emellett hatszoros Magyar Kupa-győztesnek mondhatja magát.

A Lyon elleni felkészülési meccsen még pályára lép, az lesz a búcsúmérkőzése.

„Amennyiben Bernáth Csaba érez magában annyit, hogy a DVSC-n belül a labdarúgásban dolgozzon, ehhez minden segítséget megadunk" – mondta Szima Gábor, a DVSC elnöke.

Ismert állatszeretetéről, a debreceni Kutyaház Egyesület alapítója és egyben vezetője. Jelentős szerepet játszott az új, európai színvonalú állatmenhely létrehozásában.

Ami Dombi Tibort illeti, ő játékosedzőként folytatja.

„Nem készültem a visszavonulásra. Jött a lehetőség, hogy én lehetek a második csapat pályaedzője. Jólesett, hogy erre megkértek – fogalmazott Dombi Tibor. – Tudják a vezetők, a futball az életem, ezért hálás vagyok nekik, hogy megtalálták számomra a legmegfelelőbb megoldást.”
NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-TEVÁNÁL
Érkezők: Burics András (KTE – kölcsönből vissza?), Engel Alex (Vasas – kölcsönből vissza), Gál Mátyás (Vasas – kölcsönből vissza), Aleksandar Jovanovic (bosnyák, Ferencváros), Lucas Marcolini (brazil, Békéscsaba – kölcsönből vissza), Vukasin Polekszics (montenegrói, KTE – kölcsönből vissza), Pölöskey Péter (PMFC – kölcsönből vissza), Szécsi Márk (KTE – kölcsönből vissza), Szűcs István (Létavértes – kölcsönből vissza?), Varga József (Middlesbrough – Anglia, kölcsönből vissza),
Távozott/távozhat: Bernáth Csaba (visszavonult), Pölöskey Péter (KTE?), Gál Mátyás (Nyíregyháza?)
Kiszemeltek: Balázs Benjámin (Kaposvár), Bognár István (Mezőkövesd-Zsóry)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik