Duchatelet: Nem a mi hibánk, hogy kieső helyen áll a Mezőkövesd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.28. 10:43
null
Roderick Duchatelet már a jövő tervezi Újpesten (Fotó: Czerkl Gábor, archív)
Az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet a Nemzeti Sportnak adott interjúban értékelte klubja hányattatott, de kupagyőzelemmel záruló szezonját, és kitért a Mezőkövesd óvására is.

 

Azért küzdött Újpesten, hogy megélje ezt a napot?
Ami volt, elmúlt, nem kötném össze a múltbeli történéseket a vasárnapi sikerrel – mondta a Nemzeti Sportnak Roderick Duchatelet, a Magyar Kupa-győztes Újpest belga tulajdonosa.

– Ez csak egyfajta engesztelés a viszontagságos időszak után?

Most már csupán előre szeretnék nézni. Annak természetesen nagyon örülök, hogy az Újpest ennyi idő után trófeával gazdagodott, ám ez csak a kezdet.

Ezek szerint nagyszabású tervei vannak.
A jelenlegi tizenkettedik helyünkkel nem lehetünk elégedettek... Természetes, hogy vannak céljaink. A kupadöntőre visszatérve: a győzelem mellett azt tartom a legfontosabbnak, hogy valamit vissza tudtunk adni a szurkolóinknak, akik elképesztő atmoszférát teremtettek, persze az ugyancsak remek diósgyőri drukkerekkel együtt. Jó érzés volt ott lenni a Puskás-stadionban ennyi néző között, ilyen hangulatban.

A tizenegyesrúgások előtt, illetve közben aligha érezte magát olyan kicsattanóan jól.
Akkor már teljesen biztos voltam a győzelmünkben. Méghozzá Balajcza Szabolcs miatt. A diósgyőri egyenlítés pillanatában féltem, hogy kikapunk, már csak azért is, mert nagyon visszaálltunk a végén, azt viszont tudtam, hogy Szabival nem veszítünk tizenegyespárbajt. Kiváló kapus: ha odaállsz elé, nagyon erősen, remekül helyezve kell megrúgnod a labdát, különben megfogja, márpedig ezt a miskolciak is tudhatták, ezért hibáztak kétszer is.

Szép, szép, hogy dicséri a kapusát, csak megtartani nem nagyon akarja.
Már miért ne akarnám?! Hároméves szerződést kínáltam neki, szerintem elég jó az ajánlat, rajta múlik, hogy elfogadja-e, és mielőtt kérdezné, Kabát Péter is döntési helyzetben van.

Mi a cél a következő szezonban?
Az első négy hely valamelyike.

Hogy azért az újpesti licencügy is végtelen legyen, arról a Mezőkövesd gondoskodik, amely a klubot és az MLSZ-t is megtámadta, mondván, jogosulatlanul szerepelt hat játékosuk az indulási jog átruházása után.
Pedig nem a mi hibánk, hogy kieső helyen áll, és nem hiszem, hogy minket vagy a szövetséget kellene emiatt kárhoztatnia. A Mezőkövesd is beleegyezett abba, hogy az indulási jogot átruházzuk, most próbál mindent megtenni azért, hogy mégis első osztályú maradjon, de nem hiszem, hogy korrekt az eljárás. Olyan ez, mint ha egy piros lap után, amit mi jogtalannak vélünk, elkezdenénk hadakozni az MLSZ-szel. Szerintem az a helyes, ha az ember előbb saját magában keresi a hibát, mi sem okolunk senkit azért, mert tizenkettedikek vagyunk, csak magunkat.

Csakhogy a Mezőkövesd a szabályokra hivatkozik, hogy egy játékos egy idényben legfeljebb két sportszervezetben játszhat, és hogy az Újpest 1885 Futball Kft. nem jogutódja az Újpest FC Kft.-nek.
Márpedig egy Újpest van. Ugyanaz a csapat fejezi be a bajnokságot, mint amelyik elkezdte.

A mezőkövesdiek Szélesi Zoltán példáját is előveszik, mondván, ő nem maradt újpesti labdarúgó, jóllehet ha jogutódról beszélünk, így kellett volna történnie.
Minden játékosnak megvolt a joga, hogy aláírjon, Szélesi Zoltánnak is, nem élt vele, de nem szeretnék már ezzel az üggyel foglalkozni, inkább a jövőre fókuszálok.

RODERICK DUCHATELET RÉSZLETESEN IS BESZÉL A KUPASIKERT KÖVETŐ ÜNNEPLÉSRŐL ÉS A CSAPAT MEGERŐSÍTÉSÉRŐL FOLYTATOTT TÁRGYALÁSOKRÓL A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN!

LABDARÚGÓ NB I, 30. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (tv)Játékvezetők
Május 30., péntek
19.00
Pécsi MFC–Haladás (Tv: Sport1)Becséri Dániel
Május 31., szombat
16.00
Lombard Pápa–Újpest (Tv: Sport1)Szabó Zsolt
18.00Kecskeméti TE–Puskás AkadémiaFarkas Ádám
18.00
MTK–Kaposvár (Tv: Sport1)Pintér Csaba
20.00Győri ETO–Mezőkövesd (Tv: Sport1) Erdős József
20.00DVSC-Teva–Bp. Honvéd (Tv: Duna) Andó-Szabó Sándor
Június 1., vasárnap
16.30Videoton–DVTK (Tv: Duna)Bognár Tamás
16.30
Ferencváros–Paks (Tv: Sport2)Iványi Zoltán
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik