NS-jótékonyság: 1500 veszélyeztetett fiatal vett részt az Ágota Kárpát-medencei labdarúgótornán

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.13. 09:21
1500-an vettek részt az első Ágota Kárpát-medencei labdarúgótornán Zánkán (Fotó: Ágota Közösség)
Az idén először rendezte meg Zánkán a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója és a családokból kiemelt és veszélyeztetett fiatalok ügyével foglalkozó Ágota Alapítvány a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek és fiatalok számára az Ágota Kárpát-medencei labdarúgótornát, melyen a résztvevő 1500 fiatal 16 pályán 300 mérkőzést játszott – tudtuk meg a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárságának sajtóosztályától.

Az Ágota Alapítvány a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal és az Erzsébet Alapítvánnyal együttműködve hozta létre a rendezvényt, melyre 1500 olyan, a vér szerinti családját nélkülöző fiatal érkezett, akik magyarországi és határon túli nevelőszülői családokban és lakásotthonokban élnek.

A labdarúgótorna célja, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő fiatalok megismerjék sorstársaikat és a sport közvetítésével erőt adjanak egymásnak.

Fülöp Attila volt a zánkai torna fővédnöke (Fotó: Ágota Közösség)

A 16 pályán több mint 300 mérkőzést rendeztek, de a fiatalok a mérkőzések mellett számtalan kísérőprogramon is részt vehettek, mint például lézerharc, ninja warrior pálya vagy éppen mászófal.

Fotó: Ágota Közösség

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a labdarúgótorna védnökeként köszöntötte azt a 71 csapatot, amelyek gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályokban mérték össze erejüket a többnapos labdarúgótornán. „A labdarúgás a legismertebb, legszeretettebb és legtöbbek által beszélt közös nyelv. A foci megtanít mindenre, ami az élet: küzdésre, kitartásra, örömre, néha szomorúságra. Legyetek kitartók, hogy ti legyetek a nap végén a győztesek” – mondta Fülöp Attila.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik