Pintér nem beszél a gondokról, a DVTK-t megviselték a sikerek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.06. 09:21
A labdarúgó NB I 10. fordulójában a Lombard Pápát 4–1-re legyőző Győri ETO vezetőedzője, Pintér Attila a lefújást követően arról beszélt, vannak gondjaik, de ezek nem tartoznak a nyilvánosságra. A DVTK-t irányító Tomiszlav Szivics szerint csapatát megviselte a sorozatban elért öt győzelem, ez látszott meg a Mezőkövesd elleni, végül 5–0-ra megnyert meccs elején, a vendégek szakvezetője, Véber György a játékvezetők ténykedésére tett utalást  A sereghajtó Kaposvár vezetőedzője, Prukner László az újabb, szombathelyi fiaskó után azt fejtegette, nem csak szakmai gondjaik vannak... Edzői értékelések a szombati mérkőzések után! 



Pintér Attila elégedett lehetett csapatával a Lombard elleni meccsen (Fotó: Szabó Miklós)
Pintér Attila elégedett lehetett csapatával a Lombard elleni meccsen (Fotó: Szabó Miklós)


GYŐRI ETO–LOMBARD PÁPA 4–1


PINTÉR ATTILA, a Győri ETO vezetőedzője: – Tudtuk, hogy nagyon fegyelmezett, jó játékosokat felvonultató együttessel találkozunk, erejét az is bizonyítja, hogy a Fradi és a Videoton is nehezen nyert ellene. Mi sem vártuk, hogy sétagalopp lesz, nem is hittem volna, hogy négy gólt rúgunk. Becsülettel felkészültünk a Lombardból, és amikor kellett, megtaláltuk a gyenge pontjait. Vannak gondjaink, de nem szokásunk a nyilvánosság elé tárni őket. Az tény, hogy sérülések és eltiltások nehezítik a dolgunkat, ám egyszer majd csak kiegyenesedünk.

TÓTH BÁLINT, a Lombard Pápa vezetőedzője: – Gratulálok a Győrnek, megérdemelten nyert! Igaz, az első félidőben nem volt benne, hogy ez lesz a vége. Sokáig jól játszottunk, de a kapuig nem jutottunk el úgy, ahogy szerettünk volna. Az ETO pedig talált egy gólt. A szünet után fogalmam sincs, mi történt. Mire magunkhoz tértünk, már négy nulla volt oda. Hozzáteszem, minden tiszteletem és elismerésem a csapatomé, mert négygólos hátrányban sem esett össze. A végén persze így is fejet hajtottunk a Győr előtt – elsősorban azért, mert olyan hibákat követtünk el, amilyeneket ezen a szinten nem lenne szabad.

DIÓSGYŐRI VTK–MEZŐKÖVESD 5–0

TOMISZLAV SZIVICS, a Diósgyőr vezetőedzője: – Öt nulla után nem nagyon kell mit mondani, az eredmény önmagáért beszél, de valóban nem kezdtük jól a meccset. Úgy látszik, megviselt bennünket az öt győzelem. Azt gondoltuk, ha csak kimegyünk a pályára, az önmagában elég. Huszonöt perc után át is alakítottam a csapatot, négy–kettő–három–egyes formációra váltottunk, és ennek meglett az eredménye. A piros lap után persze más lett a meccs. Létszámfölényben gyorsak voltunk támadásban, és nincs mese, kiderült, Bacsa Patriknak ott a helye a kezdőcsapatban. Ha valaki, ő kiérdemelte, kiharcolta, hogy a kezdő tizenegyben szerepeljen legközelebb. Ugyanakkor továbbra is a csapatmunkában hiszek. Most azonban már egyben vagyunk.

VÉBER GYÖRGY, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Csúnya lett a vége, pedig az első huszonöt percben nem úgy nézett ki, hogy itt ma ötöt kapunk. Hellyel-közzel megvalósítottuk az elképzeléseinket, de nem tudtunk előnybe kerülni, pedig a négy-öt lehetőségünkből egyet legalább gólra válthattunk volna. Aztán egy mozdulat megváltoztatta a játék képét, mégpedig Futács Márkó nagy helyzete, és akkor a DVTK átvette az irányítást. Az én szakmai értékelésem a szünettel be is fejeződött, a második félidő másról szólt. Ugyanakkor az emberhátrányos helyzetet is jobban meg kellene oldanunk, de fel kell készülnünk arra, hogy háromszoros túlerővel is meg kell küzdenünk. Sokan tettek azért, hogy ez legyen a vége.

PÉCSI MFC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 1–2

LŐRINCZ EMIL, a PMFC vezetőedzője: – A Puskás Akadémia kétszer jött át a felezővonalon, s két gólt rúgott… Jó néhány helyzetet kidolgoztunk, de sajnos, még pontot sem szereztünk. Amíg a ziccereket kihagyjuk, nem léphetünk előre. Lehet, hatékonyabban kellett volna segíteni Pölöskey Pétert és Miroszlav Grumicsot a középpályáról, de az is előfordulhat, hogy nem szerencsés őket egy időben játszatni. A hétfői elemzés során ezt is ki kell elemeznünk. A hátvédeink hibáztak, senki sem kérte tőlük, hogy egy az egyben védekezzünk a két gólig jutó Lencse László ellen.

BENCZÉS MIKLÓS, a Puskás Akadémia FC vezetőedzője: – Bár a vége nehézkes volt, a lényeg, hogy nyertünk… Rengeteget dolgoztak a srácok, hogy megszülessen ez a győzelem, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak. Bíztunk a kontrajátékunkban, s ez be is vált. A második félidő második felében már nagy nyomás nehezedett az együttesre, s ekkor szépítettek is a pécsiek. Nem könnyítette meg a dolgunkat, hogy két játékosunk is kiesett a sorból… Papucsek Barna térde sérült meg, egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a baj, Tóth Balázs a vádliját fájlalta.

MTK BUDAPEST–KECSKEMÉTI TE 2–2

GARAMI JÓZSEF, az MTK szakmai igazgatója: – Sok gondunk volt már a találkozó megkezdése előtt is, ehhez jött az eredetileg a kezdőcsapatba jelölt Varga Szabolcs bokasérülése, ezért nem játszhatott. Egyébként ő a hetedik csatárunk, akire ilyen ok miatt nem számíthatok. Egészen hihetetlen, de négy sérültünk mellett van három mumpszosunk is. Mintha üldözne minket a balsors. Nyerni szerettünk volna, de a második félidőben fölénk kerekedett a Kecskemét. Az utolsó tíz percben már csak az egy pontért hajtottunk, végül sikerült megszereznünk. Most mondjam azt, hogy ennek is örülnünk kell?

BEKŐ BALÁZS, a KTE-Phoenix Mecano vezetőedzője: – Győzelmi esélyt szalasztottunk el. Ez még akkor is igaz, ha az első harminc percet gyakorlatilag átaludtuk, ekkor rengeteg hibát követtünk el, a játékunk ad hoc jellegű volt. Ezután szerkezeti váltást hajtottunk végre. A szünet után már egyértelműen mi irányítottuk a játékot. Úgy tűnik azonban, meg kell elégednünk azzal, hogy csak apró lépésekkel haladunk előre.

HALADÁS–KAPOSVÁR 4–1

ARTNER TAMÁS, a Haladás vezetőedzője: – Jól kezdtük a mérkőzést, mindjárt az elején megszereztük a vezetést. Ezután kaptunk egy buta gólt, ez azonban szerencsére nem törte le a társaságot. A szünet után megint sikerült hamar gólt rúgnunk, majd a cserékkel áttértünk a kétcsatáros játékra, amely bevált, így a folytatásban még eredményesebbek tudtunk lenni.

PRUKNER LÁSZLÓ, a Kaposvár vezetőedzője: – Sajnos nem az első összecsapásunk, amikor már az első percekben gólt kapunk, ha jól számolom, ez volt a hatodik ilyen mérkőzésünk. Azt kell mondanom, kénytelen vagyok megkérdőjelezni egy-két labdarúgóm játékhoz való hozzáállását, a szezonbeli vesszőfutásunk ugyanis nem pusztán szakmai hibákra vezethető vissza.


NB I, 10. FORDULÓ – PROGRAM
Időpont Mérkőzés (Tv)
Október 4., péntek
19.00 Debreceni VSC-Teva–MVM Paks 2–2 Farkas Ádám
Október 5., szombat
14.00 Győri ETO–Lombard Pápa 4–1 Becséri Dániel
16.00 Pécsi MFC–Puskás Akadémia 1–2
Erdős József
16.00 Diósgyőri VTK–Mezőkövesd 5–0 Bognár Tamás
18.00
MTK–Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 2–2 Szabó Zsolt

20.00

Szombathelyi Haladás–Kaposvári Rákóczi 4–1Németh Ádám
Október 6., vasárnap
16.30

Ferencváros–Budapest Honvéd (Tv: M1)

Andó-Szabó Sándor
18.30
Videoton–Újpest (Tv: Sport2)Kassai Viktor
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 9 7 1 1 20– 6 +14 22
2. Diósgyőri VTK 10 6 3 1 18– 8 +10 21
3. Debreceni VSC-Teva 10 6 2 2 23–11 +12 20
4. Ferencváros 9 6 3 14–12 +2 18
5. Győri ETO FC
10 4 4 2 17–10 +7 16
6. Haladás 10 4 4 2 16–13 +3 16
7. MVM Paks 10 4 3 3 15–15 0 15
8. Lombard Pápa FC 10 4 1 5 12–14 –2 13
9. Kecskeméti TE 10 3 3 4 14–19 –5 12
10. Budapest Honvéd 9 3 2 4 12–11 +1 11
11. Pécsi MFC 10 3 2 5 15–19 –4 11
12. Puskás Akadémia FC 10 3 1 6 11–19 –8 10
13. Mezőkövesd 10 3 1 6 14–24 –10 10
14. Újpest FC 9 2 4 3 15–14 +1 10
15. MTK Budapest 10 2 2 6 10–13 –3 8
16. Kaposvári Rákóczi 10 1 1 8 8–26 –18 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik