Koltai: Egy-két ziccer dönthet; Kovács I.: Egyénileg is kell villannunk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.25. 11:33
null
Tavasszal fontos meccsen 1–1 lett Győrben a végeredmény, és az ETO nagy lépést tett a bajnoki cím felé<br />(Fotó: NS-archív, Veres Viktor)
Rangadókkal folytatódik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, hiszen a négy favorit egymás ellen meccsel, méghozzá a Videoton Győrben az ETO-nál, a Ferencváros pedig Debrecenben a DVSC-Tevánál vendégeskedik. A résztvevők természetesen készülnek, fogadkoznak, és bár a bajnokság vége még nagyon messze van, az aranyérem sorsa nem most dől el, az elsőségért folyó küzdelem akár döntő fordulatot is vehet. A találkozókat a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!

 

GYŐRI ETO–VIDEOTON

„Görcs és félsz sincs! – mondta a győriek válogatott szélsője, Koltai Tamás a Videoton elleni rangadóra hangolva. – Tisztában vagyunk azzal, hogy jó csapatot fogadunk vasárnap este, hogy a Videoton velünk ellentétben remekül kezdte a bajnokságot, de azt is tudjuk, hogy semmivel sem lettünk rosszabb csapat, mint a legutóbbi bajnokságban. Akkor pedig ugyebár, ha jól emlékszem, bajnoki címet ünnepeltünk… Nem volt az olyan régen. Mindössze annyi történt, hogy a szezon elején nagyon nem jött ki nekünk a lépés.”

KOVÁCS ISTVÁN: EGYÉNILEG IS KELL VILLANNUNK
„Együtt vittük el a balhét, együtt éltük meg a fiaskót, ezért is tudtunk a kudarcból viszonylag hamar kikászálódni, no meg azért, mert minden posztra van két-három kandidáló, márpedig a konkurencia mindenkire pozitívan hat – elemezte fehérvári oldalról a helyzetet a válogatott Kovács István. – Nekem személy szerint viszont sokat jelent Kleinheisler László feltűnése, hasonló adottságú futballista, mint én, nagyszerűen tudjuk váltogatni a helyünket, és míg eddig leginkább engem faragtak, most már ketten vagyunk, megoszlik az ellenfél figyelme, így pedig kevésbé őrlődünk fel. Ráadásul nagyszerűen megértjük egymást a pályán.”
Arra bizonyára Győrben is szükség lesz az eddigi talán legnehezebb erőpróbán.
„Mindegyik meccs nagy kihívás, most persze a bajnokhoz látogatunk, amelynek ereje a csapategység, képesek voltak egymásért meghalni a pályán az elmúlt idényben. Nekünk – amellett, hogy kiváló csapatteljesítményre lesz szükségünk – az egyéni kvalitásainkat is meg-meg kell villantanunk, és akkor remélhetőleg felülmúljuk az ETO-t.”

A válogatott szélső – aki sérülés miatt az elmúlt hetekben nem volt százszázalékos állapotban – szerint kellene nekik egy kis szerencse is, ami a Ferencváros elleni meccsen pártolt el tőlük.

„Az ellenfél két bombagóllal vitte el a három pontot, százból ha egyszer találja el egy játékos úgy a labdát, aznap este nekik kétszer is sikerült. Sajnos rossz passzban vagyunk, a koncentrációnkon mindenképpen „állítani” kell. Nem azt mondom, hogy nem akarjuk a sikert, hogy az aranyérem után hátradőltünk, ez butaság, de túlzottan sok volt mostanában a figyelmetlenség… A Videoton ellen szép feladat előtt állunk. Kiélezett kilencven perc lesz, roppant feszült hangulattal a pályán. Nem hinném, hogy helyzetek sokasága lesz a kapuk előtt, egy-két ziccer döntheti el a mérkőzést. Ha egy helyzetünk lesz, azzal az eggyel kell megnyernünk a meccset.”

Amennyiben vasárnap este győz a Videoton, úgy tizenkét pontra nő a különbség a két csapat között. Koltai Tamásnak viszont eszébe sem jut, hogy már most lemondjon a címvédésről…

„Egyfelől ki mondta, hogy nyer a Videoton, másrészt hol van még az idény vége… Egyelőre négy forduló pörgött le, merészség lenne ennyire előre jósolni. Elismerem, nem jó a tabellára pillantani, régen láttam magunkat ennyire alul, de innen szép felkapaszkodni az élre. A lényeg, hogy vasárnap akárhogy is, de győzzük le a Videotont.”

DVSC-TEVA–FERENCVÁROS

„Hogy mi lesz? Nulla három – tippelte be a végeredményt Hrutka János, az FTC egykori védője. – Főleg azért mondom ezt, mert korábbi klubtársam, Arany László a Nemzeti Sport minapi számában hazai sikert jósolt, ezt nem hagyhattam szó nélkül… De ezt a szívem mondatja velem, a komolyabb válaszom az, hogy lehetetlen jósolni, tippelni, abszolút háromesélyes a meccs. Jó formában lévő, a támadójátékban meghatározó két csapat küzd meg egymással, és mert taktikailag két erős, jól szervezett gárdáról van szó, óriási jelentősége lehet az első gólnak. A Fradi játéka meccsről meccsre jobb, felfelé ível a formája, még mindig alakul a keret, de ez a Lokinál is így van.”

„Úgy látom, a Fradi ebben az idényben beleszólhat az aranyérem sorsába – mondta a DVSC és az FTC korábbi csatára, Ferenczi István. – Legalábbis remélem, szurkolok a zöldeknek. A Loki meccseit is láttam, kiegyensúlyozott, jól szervezett csapat, bár szerintem Czvitkovics Péter távozásával sokat veszített. Nem azért mondom, mert jó barátom, hanem mert kreatív középpályás, aki képes gólhelyzetet teremteni, gólt lőni, és meglehet, ő már vasárnap hiányzik a hazaiak csapatából, ezért vendéggyőzelmet tippelek.”

NB I, 5. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 23., péntek
19.00 KTE-Phoenix Mecano–Haladás 1–1
Szabó Zsolt
Augusztus 24., szombat
16.30 Lombard Pápa–Diósgyőri VTK 0–1
Erdős József
19.00 MTK Budapest–Pécsi MFC 0–1 Németh Ádám
19.00 Puskás Akadémia FC–Kaposvári Rákóczi 1–0
Bognár Tamás
21.00 Újpest FC–Mezőkövesd 6–1 Solymosi Péter
Augusztus 25., vasárnap
16.30 Debreceni VSC-Teva–Ferencváros (M1)
Farkas Ádám
18.30 MVM Paks–Budapest Honvéd (Sport2) Vad II István
20.30 Győri ETO FC–Videoton (Sport2) Kassai Viktor
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik