Többet támadott a Kecskemét, de egy pontra jó volt a Hali

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.23. 18:58
null
A nagy küzdelemben mindkét csapat egy ponttal gazdagodott (Fotó: Szabó Miklós)
A Kecskemét–Haladás mérkőzéssel elkezdődött a labdarúgó NB I 5. fordulója. Bár a hazaiak többet tettek a sikerért, vezetést is szereztek, egyetlen védelmi megingásuk a győzelmükbe került, így a Haladás elégedetten utazhatott haza a megszerzett egy ponttal.

A mérkőzés előtt mindkét csapatnak jó oka volt a bizakodásra. A Kecskemétnek a viszonylag jó rajtja, a Haladásnak pedig a masszív védelme miatt. A Kecskemét egyetlen veresége viszont igen nagyot szólt legutóbb, amikor hazai pályán hasaltak el a Mezőkövesd ellen. Ezt ma mindenképpen el akarta kerülni a hazai csapat.

„Rendkívüli módon sajnáltam a szurkolóinkat amiatt a meccs miatt, mert olyan támogatást adtak nekünk, amit egész játékos pályafutásom során nem tapasztaltam. Ezek most tényleg nem a kötelező tiszteletkörök, őszintén így gondolom. A kiütéses vereség ellenére is értékelték az akarati tényezőket, most rajtunk a sor, bizonyítanunk kell, hogy méltóak vagyunk szeretetükre. Az viszont teljesen természetes dolog szerintem, hogy hazai pályán mindenki ellen győzelemben kell gondolkodni" – mondta a meccs előtt Bekő Balázs, a Kecskemét edzője.

Szombathelyi oldalon is reménykedtek, mert a legutóbbi hét idegenbeli meccsükből ötöt kapott gól nélkül hoztak le, ráadásul a küzdőszellemük is példás, amit bizonyít, hogy legutóbb az utolsó pillanatban mentettek pontot a Debrecen ellen.

„Mostani ellenfelünknél jó pár játékost kicserélt a szakvezetés a nyáron, külföldi és hazai labdarúgók egyaránt érkeztek Kecskemétre. Négy mérkőzésen eddig hét pontot szereztek, ez kifejezetten jó kezdésnek mondható, egyedül a hazai pályán elszenvedett nagyarányú vereségük az, ami ront az összképen. Mindig nehéz dolgunk van a KTE otthonában, hiszen a nagyon lelkes szurkolótábor előtt a csapat is felszívja magát, így most is küzdelmes mérkőzést várok" – nyilatkozta Artner Tamás a nyugat.hu-nak.

Az első félidő úgy kezdődött, hogy több lehetőség is adódott a hazai csapat előtt. A vendégek sokszor csak keresték a labdát, kénytelenek voltak szabálytalanságokkal megállítani az előretörő kecskemétieket.

Noha bizonyos mértékű mezőnyfölényben volt a Kecskemét, igazán nagy helyzet kialakítására nem jutott fantázia, inkább távolról próbálkoztak, különösebb eredmény nélkül. A zöld-fehérek védelme gyors egymásutánban három sárga lapot is összeszedett, de ez sem akadályozta meg a Kecskemétet, hogy megszerezze a vezetést.

A 26. percben Mogyorósi jobb oldali beadása után berobbant a bal oldalon érkező Forró Gyula, és 7 méterről Rózsa kapujába fejelte a labdát. 1–0

A vendégek védelme bizony csak néző volt ennél az esetnél, és megérdemeltnek volt mondható az előny megszerzése, mert aktívabb volt a Kecskemét. A 39. percben még Rajczi is gólt szerezhetett volna, de kimaradt a lehetőség.

A második félidőt úgy indította a Haladás, hogy kettőt is cserélt, mert helyzete bizony odáig nemigen akadt. És úgy látszott, hogy Artner Tamás húzása bevált, mert lényegében az első támadásából kiegyenlített a Haladás!

A 49. percben a jobb oldalról ívelt közére Radó egy szabadrúgást, az ötösön Fehér Zoltán emelkedett a legmagasabbra, és könnyedén fejelhetett a kapuba, mert Antal Botond bizony árnyékra mozdult ennél a jelenetnél. 1–1

Megérdemelte az egyenlítést a Haladás, mert támadott, küzdött, látszott, hogy mindenképpen gólt akar szerezni a szombathelyi csapat. A gól azonban megnyugtatta a vendégeket, átadták a kezdeményezés lehetőségét a Kecskemétnek, de helyzeteket, vagy éppen gólokat, nem láthatott a közönség.

Szinte a teljes második félidőben óriási küzdelem zajlott a pályán, de csak ritkán alakult ki folyamatos játék, hiszen egymás hibáiból éltek a csapatok. Ezen még a kecskeméti cserék sem tudtak változtatni, ezért az edzőknek sok bosszankodásra adott okot a játék.

Az utolsó percekben beszorította ellenfelét a Kecskemét, de az igazi koncentráció ezúttal hiányzott a játékukból, ezért bár halványan jobbak voltak a lila-fehérek, a jól védekező Haladás megérdemelte az egy pontot, és ezúttal a gólzápor is elmaradt.

EDZŐI NYILATKOZATOK
„Az gondolom, hogy nagyon sokat tettünk ma a győzelemért, rettentő sok energiát mozgósítottunk, és úgy gondolom, hogy talán valamilyen szinten érezhető volt, hogy ezt a mérkőzést mindenképp meg akarjuk nyerni. Egy megingás, egy pici kihagyás a második félidőben gyakorlatilag a három pontunkba került. Én azt gondolom, hogy azt történt a mérkőzése, amit mi szerettünk volna. A Hali gyors embereit nagyszerűen semlegesítettük, gyakorlatilag egy vagy kétszer tudtak csak mögénk kerülni.Én nagyon sok éreztem ebben a meccsben, sajnos ma így alakult" – értékelte a mérkőzés a Kecskemét vezetőedzője, Bekő Balázs a Duna Televíziónak.
„Én úgy érzem, hogy a Kecskemét egy nagyon jó csapat, nagyon jól játszottak, agresszívak voltak, az első félidőben ránk erőltette az akaratát. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy helyzet nélkül szereztek egy szép gólt. A második félidőben kicsit átszerveztük a csapatot, működött is. A cserék jól szálltak be, lendületesek volt, és összességében szereztünk egy bravúros pontot. A legnagyobb gondunk az volt, hogy a pálya közepén gyorsabb volt az ellenfél, agresszívabbak voltak, jobban át tudott rajtunk jönni. Aztán ezért is váltottunk, hogy felvegyük velük a ritmust, és végül 1–1-nél még lehetőségeink is voltak. De innen elvinni egy pontot, mindenképpen bravúros teljesítmény" – nyilatkozta a Haladás vezetőedzője, Artner Tamás.

NB I
5. FORDULÓ
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–Haladás 1–1 (1–0)
G: Forró (26.), ill. Fehér Z. (49.)

ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS
JEGYZŐKÖNYV
TABELLA

AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 4 4 13–2 +11 12
2. DVSC-Teva 4 3 1 13–2 +11 10
3. Lombard Pápa FC 4 3 1 5–1 +4 10
4. MVM Paks 4 3 1 9–7 +2 9
5. Ferencváros 4 3 1 6–4 +2 9
6. Kecskeméti TE 5 2 2 1 9–10 –1 8
7. Haladás 5 1 3 1 5–6 –1 6
8. Újpest FC 4 1 2 1 6–6 0 5
9. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5–5 0 4
9. MTK Budapest 4 1 1 2 5–5 0 4
11. Mezőkövesd 4 1 3 6–8 –2 3
12. Győri ETO 4 3 1 5–6 –1 3
13. Diósgyőri VTK 4 3 1 4–8 –4 3
14. Pécsi MFC 4 1 3 4–10 –6 1
15. Puskás Akadémia FC 4 1 3 3–10 –7 1
16. Kaposvári Rákóczi 4 1 3 4–12 –8 1

NB I, 5. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
Időpont Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 23., péntek
19.00 KTE-Phoenix Mecano–Haladás 1–1
Szabó Zsolt
Augusztus 24., szombat
16.30 Lombard Pápa–Diósgyőri VTK 0–1
Erdős József
19.00 MTK Budapest–Pécsi MFC 0–1 Németh Ádám
19.00 Puskás Akadémia FC–Kaposvári Rákóczi 1–0
Bognár Tamás
21.00 Újpest FC–Mezőkövesd 6–1 Solymosi Péter
Augusztus 25., vasárnap
16.30 Debreceni VSC-Teva–Ferencváros (M1)
Farkas Ádám
18.30 MVM Paks–Budapest Honvéd (Sport2) Vad II István
20.30 Győri ETO FC–Videoton (Sport2) Kassai Viktor
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik