DVTK: Rakaczki Bence súlyos beteg, vérre van szüksége

Vágólapra másolva!
2012.07.02. 16:54
Súlyos betegséget diagnosztizáltak az orvosok a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK kapusánál, Rakaczki Bencénél. A fiatal kapus leukémiában szenved, állapotának szinten tartásához vérre van szüksége, ezért a család arra kéri a szurkolókat, aki tud, segítsen.

„Bajnokság közben semmi jel nem mutatott arra, hogy Bence beteg lenne, a munkáját jól végezte, és fokozott erőbedobással készült az érettségire is" – nyilatkozta a DVTK kapusedzője, Veréb György a klub hivatalos oldalának.

„Bence szerény, kötelességtudó és tisztelettudó. Nagyon szeret horgászni, de amikor kifogja a nagy pontyokat, megpuszilja és visszadobja őket a vízbe. Ilyen gyerek Bence, csak legekben tudok beszélni róla” – tette hozzá Veréb György.

A dvtk.eu tájékoztatása szerint a Semmelweis Kórháznál (Miskolc, Bottyán u. 3) található Miskolci Vérellátó Állomáson adhatnak vért a szurkolók szerdánként 9 és 18 óra között. A klub arra kéri a szurkolókat, a vérvételnél jelezzék, hogy azt – úgynevezett irányított véradás formájában – Rakaczki Bencének szánják. A vérellátó gondoskodik arról, hogy a vérkészítmény Bencéhez kerüljön. Vért 18 év fölötti egészséges emberek adhatnak, ehhez fényképes igazolvány és a véradó TAJ száma is szükséges. Bence vércsoportja 0 Rh+, de várnak minden szurkolót, mert lehet, éppen Bence valamelyik sorstársának tudnak segíteni.

A DVTK honlapja szerint Rakaczki Bence annyit kért a szurkolóktól, hogy ugyanúgy drukkoljanak a gyógyulásért, mint ahogyan tették, amikor pályára lépett a meccseken.

A TÉMÁVAL RÉSZLETESEN FOGLALKOZIK A NEMZETI SPORT HOLNAPI SZÁMA IS.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik