A Celtic happolt el védőt Mezeyék elől

Vágólapra másolva!
2010.06.30. 11:28
null
Mezey György (jobbra) szerint áttörést jelent a két játékos megszerzése (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Mezey György vezetőedző szerint áttörést jelenthet a Videoton és a magyar labdarúgás életében, hogy sikerült a fehérváriaknak megszerezni Bojan Djordjicot és Martin Kayongo-Mutumbát. A szakvezető azt is elmondta, hogy szerettek volna egy védőt is igazolni, aki azonban a Celticet választotta. Erről a vidi.hu számolt be.

„Hosszú hetekig tárgyaltunk, mire végre világos helyzet alakult ki a Svédországból érkező két új játékosunkkal kapcsolatban. Végül kiderült, a svéd klub húzta az időt, mert addig nem akarta kiadni sem Djordjicot, sem Mutumbát – mindketten futó szerződésű játékosok –, amíg nem talált helyettük másokat” – mondta a vidi.hu-nak Mezey.  

„A Videoton ezzel a kettős igazolással Európa felé vezető lépést tett, ami szerintem áttörést jelent. Ezért kíváncsian várom a folytatást. A héten újabb csatárt várunk, s továbbra is keresünk középső védőt. Utóbbival kapcsolatban szintén egyeztetünk. Három védőt szemeltünk ki magunknak, ám az első számú jelölt – teljesen érthető módon – az Aberdeenből a Celticbe igazolt, a második számú pedig Dániából Törökországba ment, és nem minket választott” – tette hozzá.

Bár biztosat nem lehet tudni, a Mezey György által említett egyik futballista nagy valószínűséggel a 24 éves Charlie Mulgrew, aki sajtóhírek szerint 48 órán belül aláír a Celtichez. A másik pedig könnyen lehet, hogy Jonas Troest, aki a dán OB után a nyáron a Konyasport választotta. A dán játékos korábban a Hannover alkalmazásában is állt.

Mezey elmondta még, hogy jelenleg csak „utolsó esélyként” választják Magyarországot a külföldi labdarúgók, s ha sikerül az említett két posztra játékost igazolni, befejezik a nyári erősítést.

PORTRÉ MARTIN MUTUMBÁRÓL
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik