Igazságos döntetlen született a nyitó forduló rangadóján Győrben

Vágólapra másolva!
2009.07.26. 19:35
Gól nélküli döntetlent játszott egymással a Győri ETO és az Újpest a Soproni Liga első fordulójának záró mérkőzésén.
Völgyi Dánielék egy pontot tartottak otthon
Fotó: NS-archív
Völgyi Dánielék egy pontot tartottak otthon
Völgyi Dánielék egy pontot tartottak otthon
Fotó: NS-archív
Völgyi Dánielék egy pontot tartottak otthon
A Soproni Liga 2009–2010-es szezonnyitó fordulójának rangadóján a Győri ETO fogadta az előző bajnokság ezüstérmesét, az Újpestet. A két csapat tavaly először a 14. fordulóban találkozott egymással, és akkor 1–1-es döntetlen született a Szusza Ferenc Stadionban. Május 23-án pedig, az utolsó előtti játéknapon Győrben 4–3-ra a hazaiak nyertek, bár a szünetben még a lila-fehérek vezettek 3–2-re.

Mindkét gárdánál új szakvezető ült le a kispadra a szezon kezdete előtt – győri oldalon Pintér Attila, míg az újpestieknél a Skóciából érkező William McStay – így mindkét szakembernek ez volt első bajnoki mérkőzése új együttese élén.

A mérkőzést az Újpest kezdte aktívabban, majd a győriek fokozatosan átvették az irányítást. Előbb Mário Bicák bal oldali beadása után a középen érkező Rati Alekszidze lőtt 10 méterről kapura, de Balajcza Szabolcs kitolta a léc alá tartó labdát. Ezt követően a szlovák középpályás beadása után Józsi György próbálkozott félfordulatból, de az újpesti kapus ismét bravúrral védett.

Az első félórában a vendégek legveszélyesebb kísérlete Sándor György távoli lövése volt, amelyet Szasa Sztevanovics biztosan védett. A szünetig még Tóth Norbert 23 méteres szabadrúgása jelentett veszélyt a győriek kapujára, de a szerb kapus hatalmas bravúrral hárította a bal felső sarokba tartó labdát, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak öltözőbe a felek.

A második játékrészt is pörgősen kezdték a csapatok. A litván Linas Pilibaitis lövésére Kabát Péter helyzete volt a válasz, de a várva várt gól csak nem akart megszületni.

A 70. perctől a vendégek kezdeményeztek többet, de Sándor és Tisza Tibor lövései elkerülték a kaput. A helyzetekben gazdag találkozó nem hozott gólt, de izgalmas és jó mérkőzést láthatott az ETO-parkba kilátogató publikum.

SOPRONI LIGA


Helyszín: ETO-park
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Arany T.
Asszisztensek: Viszokai, Huszár B.

A KEZDŐCSAPATOK
GYŐRI ETO ÚJPEST
1 Sztevanoivics 1 Balajcza
19 Szabó O. 2 Dudics
28 Djordjevics 14 Lambulics
4Sztanisics 21 Korcsmár
14 Völgyi 24 Pollák
16 Kink 10 Tisza
17 Pilibaitis 5 Sándor Gy.
8 Józsi 6 Stokes
12 Bicák 17 Tóth N.
10 Alekszidze 8 Rajczi
23 Tokody 22 Kabát
Vezetőedző:Pintér Attila Vezetőedző: William McStay

Cserék: Kink h. Koltai (46.), Bicák h. Brnovics (60.), Völgyi h. Dinjar (66.), ill. Tóth h. Foxi (63.), Rajczi h. Simon (77.)
Sárga lap: Szabó O., Djordjevics, ill. Rajczi (11.), Sándor (59.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik