Tornyi Barnabással megszerezték első hazai győzelmüket a Balaton-partiak

Vágólapra másolva!
2007.10.20. 20:30
Kanta Szabolcs 79. percben lőtt góljával megszerezte a 2007-2008-as idény első hazai győzelmét a Siófok. Az eddigi gyenge eredmények miatt Botos Antalt a hét eléjén a magyar válogatott szaktanácsadója, Tornyi Barnabás váltotta, akit a Balaton-partiak szakmai igazgatónak neveztek ki. A rengeteg csatát megélt mester a REAC ellen győzelemmel debütált, a siófoki szurkolók pedig bizakodhatnak, hogy a csapat most már megindul felfelé a tabellán.

A Siófok kispadján, a héten kinevezett szakmai igazgató, Tornyi Barnabás debütált. A sokat látott szakember a REAC ellen első hazai győzelméhez szerette volna hozzásegíteni a Balaton-parti együttest és az esetleges három ponttal megindítani a felzárkózást a tabellán. A hazai gárda a szombati találkozót a kieső, 15.-ik helyről várta, az újonc csapat vezetőinél pedig elfogyott a türelem az addigi vezetőedző, Botos Antallal szemben, ezért került sor személycserére a kispadon.

De, hogy a bennmaradás kiharcolása mennyire nem lesz könnyű feladat azt most már a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Várhidi Pétert szakmai tanácsokkal ellátó Tornyi Barnabás is átérezhette. A kék-sárgák ugyanis erőtlen produkciót nyújtottak az első félidőben. Igaz, a rákospalotaiak sem muzsikáltak valami fényesen. Az első tizenöt perc ismerkedéssel telt, említésre méltó esemény nélkül.

A félidő közepétől hullámzóvá vált a játék, kezdetben a hazaiak, majd a REAC is egyre veszélyesebb lett. Sőt, a vendégeknek a játékrész utolsó perceiben több gólhelyzete is akadt, ennek ellenére azonban túlzás lenne azt állítani, hogy élvezetes futballt láthatott volna a közönség. Egyszerűen annyit hoztak csak ki magukból a futballisták, hogy ne fulladjon teljes unalomba a mérkőzés.

A második félidőben sem történt sok változás. Továbbra is gyűrték egymást a csapatok, a kapuk viszont kevés alkalommal kerültek veszélybe. Aztán egy órányi játék után a Siófok próbálta meg felpörgetni a játékot, s dűlőre vinni az összecsapást. Gólhelyzetbe azonban csak úgy tudtak kerülni a hazaiak, ha hagyták kitámadni a rákospalotaiakat. A vendégek szintén kontrára apelláltak, s érezni lehetett, aki gól szerez, megnyerheti a mérkőzést.

Nos, ha ez némi szerencsével is, de Kanta Szabolcs révén a siófokiaknak sikerült, akik a középpályás 79. percben szerzett góljával begyűjtötték a számukra létfontosságú három pontot, és megszerezték első hazai győzelmüket a bajnokságban.

LABDARÚGÓ SOPRONI LIGA (NB I)

12. FORDULÓ:
SIÓFOK–REAC 1–0 (0–0)
Helyszín: Siófok
Nézőszám: 1200
Játékvezető: Sulyok
Asszisztensek: Kovács P., Nagy I. A.
A KEZDŐCSAPATOK:
SIÓFOK REAC
1 Hegedűs L. 12 Szántai
2 Ambrus 2 Dinka
7 Kuttor 17 Horváth G.
4 Forgács 7 Cseri
3 László A. 5 Sallai
9 Homonyik 6 Kőhalmi
23 Eugene 20 Erős K.
13 Nagy L. 22 Polonkai
11 Kanta Sz. 4 Nagy T.
10 Gajda 10 Torma
18 Kozmor 11 Nyerges
Vezetőedző: Vezetőedző:
Tornyi Barnabás Aczél Zoltán
Gólszerző(k): Kanta Sz. (79.)
Csere: Kozmor helyett Tusori (86.), Homonyik helyett Csopaki (90.), ill. Nyerges helyett Rása (41.), Nagy T. helyett Virág A. (70.), Sallai helyett Matondo (83.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik