Nem lassít az Ajka, amely döntetlenjével Siófokon is megőrizte tavaszi veretlenségét

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 13:50
Winter jól érezte az irányt, s a hajrában magabiztosan megfogta Szarka tizenegyesét (Fotó: Németh András – archív)
Az idei kilencedik mérkőzésén sem talált legyőzőre az FC Ajka, amely a labdarúgó NB II 25. fordulójában 1–1-es döntetlent játszott a BFC Siófok otthonában. A balatoniak két vesztes meccs után szereztek újra pontot.

 

LABDARÚGÓ NB II
25. FORDULÓ
BFC SIÓFOK–FC AJKA 1–1 (1–0)
Siófok, Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Katona Balázs (Bertalan Dávid, Ring Kevin)
SIÓFOK: Winter – Varjas Z., Hegedűs J., Vékony – Major G. (Svedjuk, 67.), Gyurkits (Girsik Á., 84.), Posztobányi (Nemes, 84.), Kitl M., Debreceni Z. (Kovács B., 67.) – Németh B. (Schildkraut, 67.), Dénes. Vezetőedző: Dragan Vukmir
AJKA: Szabados I. – Tóth G. (Horváth P., 77.), Kenderes, Jagodics B., Csemer – Tajthy T. (Nagy K., 63.), Fiáth (Babos B., a szünetben) – Zsolnai R., Csizmadia Z. (Görgényi, 81.), Borsos F. (Pantovics, a szünetben) – Szarka Á. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Major G. (26.), ill. Babos B. (59.)
MESTERMÉRLEG
Dragan Vukmir: – Jól kezdtük a mérkőzést, több helyzetet is kidolgoztunk, ennek eredményeként sikerült megszereznünk a vezetést az első félidőben. A második játékrészben az egyenlítés után az Ajkának is több lehetősége adódott.
Schindler Szabolcs: – Az első huszonöt percben nagyon rosszul játszottunk, hátrányba is kerültünk. A szünetben sikerült változtatnunk a játékunkon, gyorsan egyenlítettünk, s az utolsó húsz percben volt három meccslabdánk is, amiket sajnos nem tudtunk gólra váltani.

ÖSSZEFOGLALÓ

A téli szünet után a két csapat minimális különbséggel még tabellaszomszédnak számított a hátsó régióban, ám az azóta eltelt időben Varjas Zoltánék hat mérkőzésen tíz, míg a zöld-fehérek hét találkozón tizenkilenc (!) pontot zsebeltek be, ráadásul a legutóbbi négy fellépésükön már gólt sem kaptak. A parádés tavaszi szereplés tükrében Schindler Szabolcs együttese lépéselőnybe került a bennmaradásért folyó harcban, négy ponttal eltávolodott a veszélyzónától.

Ez a távolság a balatoniakra nézve is igaz volt, ám esetükben negatív értelemben, lévén, hogy a legutóbbi két fordulóban nem jártak sikerrel, így négy pontra kerültek a még vonal felett tartózkodó BVSC-Zugló, PMFC duótól. Az egymás elleni találkozó más-más, de mégis ugyanazon célból kiemelten fontos volt mindkét csapatnál. Ehhez mérten kiegyenlített első félidőt láthattunk, az ajkaiak kis passzos játékkal operáltak, míg a siófokiak a gyors labdakihozatalokra és a hosszú indításokra koncentráltak. Utóbbinak köszönhetően a házigazdák a 26. percben előnybe kerültek, amikor szépen felépített akció végén Major Gergő a kapufa érintésével volt eredményes.

Schindler Szabolcs a szünetben két helyen is változtatott csapata összeállításán, ami a folytatásra nézve meghatározónak bizonyult. A vendégek a szünet után azonnal irányításuk alá vonták a játékot, az 59. percben a csereként pályára küldött Babos Bence átlövésével sikerült is egyenlíteniük. Az ajkaiak nem sokkal később akár a vezetést is megszerezhették volna, ám Szarka sarkazását követően Debreceni Zalán kivágta a labdát a gólvonalról.

A folytatásban is a vendégek birtokolták többet a labdát, sőt, a 79. percben ismét nagyon közel kerültek az előnyszerzéshez, Szarka Ákos tizenegyesét azonban Winter Dániel magabiztosan hárította! A véghajrában mindkét fél megnyerhette volna a találkozót, ám a balatoniak meccslabdáját Girsik Áron, míg a bakonyiakét Nikola Pantovics hibázta el, így döntetlenre zártak a felek. A látottak alapján ezzel a házigazdák lehetnek elégedettebbek, hogy ez mennyit ér, az majd kiderül a végelszámolás során. 1–1

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik