Megragadta az utolsó szalmaszálak egyikét, megnyerte a BVSC elleni kiesési helyosztót a Siófok

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2024.04.21. 16:50
Győzelemmel mutatkozott be a BFC Siófok kispadján Jeney Gyula: a balatoniak a labdarúgó NB II 29. fordulójában Kitl Miklós tizenegyesgóljával 1–0-s sikert arattak a BVSC-Zugló felett, így négy pontra csökkentették a hátrányukat a 14., még bennmaradó helyen álló PMFC-vel szemben.
Vége a negatív szériának: a kék mezes balatoniak 56 nap után ismét győzelemnek örülhettek (Fotó: Szűcs Attila | BVSC-Zugló)

LABDARÚGÓ NB II
29. FORDULÓ
BFC SIÓFOK–BVSC-ZUGLÓ 1–0 (0–0)
Siófok, Városi Stadion, 250 néző. Vezette: Szigetvári Márk (ifj. Varga Gábor, Mohos Milán)
SIÓFOK: Hutvágner – Major G., Hegedűs J., Posztobányi (Csató M., 90+3.), Varga B. – Varjas Z., Kitl M. – Dénes, Gyurkits, Szedlár (László D., 63.) – Németh B. (Balogh B., 80.). Vezetőedző: Jeney Gyula
BVSC-ZUGLÓ: Csenterics – Benkő-Bíró, Vinícius, Hesz, Király Á. – Tóth K. (Csősz R., 84.), Hidi P. – Mucsányi (Nwachukwu, 63.), Mitrovics, Kelemen P. – Bacsa P. (Tóth L., 84.). Vezetőedző: Szekeres Tamás
Gólszerző: Kitl M. (62. – 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Jeney Gyula: – Ma egy tipikus NB II-es mérkőzést játszott egymással két azonos képességű csapat. Biztos voltam benne, hogy a küzdenitudás mozdíthatja ki a játékosaimat a rossz szériából. Nekünk a legfontosabb az volt, hogy bármi áron megszerezzük a három pontot, s ez sikerült is.
Szekeres Tamás: – Számunkra ez egy újabb olyan mérkőzés volt, amelyen csak az apró dolgokon múlt, hogy nem mi szereztük meg a győzelmet. Tervezett dolog volt, hogy a második félidőt nyomjuk meg igazán, ennek elején meg is voltak a lehetőségeink, de sajnos most sem tudtunk élni velük.

ÖSSZEFOGLALÓ

„Nincs más hátra, vasárnap beleállunk izomból a meccsbe, és természetesen megpróbáljuk megnyerni" – jelentette ki a klub közösségi oldalának adott interjújában a hétfőn kinevezett vezetőedző, Jeney Gyula. Mint ismert, Siófokon a hét elején köszönték meg Dragan Vukmir munkáját: a szerb tréner 46 bajnokin 15 győzelem és 12 döntetlen mellett 19 vereséget szenvedett a tópartiakkal – ebben az idényben 6–6-16-os mérleget felmutatva.

Hogy a váltás még idejében vagy már későn érkezett, arra majd a következő hetek adják meg a választ, ám az biztos volt, hogy a BVSC-Zugló elleni kiesési helyosztón az utolsó szalmaszálat próbálták megragadni a balatoniak. Az már rögtön az elején világossá vált, hogy Siófokon nem a levegőbe beszéltek, hiszen Dénesék az első pillanattól kezdve próbáltak dominálni, ám az első lehetőségre a 20. percig várni kellett, amikor Németh Barnabás lövése Hesz lábán felpattant, a labda így könnyű csemege lett Csentericsnek. A folytatásban a zuglóiak is életjelet adtak, nem is akármilyet, hiszen a 28. percben Nikola Mitrovics jobb alsó sarokra tartó lövését Hegedűs János a gólvonal előtt sarokkal mentette. A sárga-kék alsóházi derbi első félideje több említésre méltó eseményt nem hozott, ellenben a második játékrész elején rövid idő alatt Hidi Patrik két távoli lövéssel is riogatta Hutvágner kapust.

Kitl (kékben) higgadtan értékesített egy a büntetőt, fontos három ponthoz segítve ezzel a Siófokot (Fotó: Szűcs Attila | BVSC-Zugló)

Ezt követően ismét a balatoniak kerültek főszerepbe, akiknek erőfeszítései a félidő derekán góllá is érettek: a 60. percben Varga nagyszerű bal oldali beadását követően a tizenhatoson belül Hesz csak szabálytalanul tudta megállítani Némethet, s a jogosan megítélt tizenegyest két perccel később Kitl Miklós magabiztosan értékesítette (1–0). Nem volt érdemtelen a siófokiak vezetése, sőt, a véghajrában könnyedén növelhették volna előnyüket, de Kitl léc alá tartó löketét Csenterics bravúrral szögletre tolta.

Még javában bosszankodtak a hazaiak szurkolói, akiknek ereiben közben a vér is meghűlt, mert egy perccel később Nwachukwu lábában, majd Hidi fejében volt a vendégek gólja, ám elmaradt a zuglói egyenlítés. A végeredmény egyben azt jelentette, hogy a Balaton-partiak megszakították hatmeccses nyeretlenségüket, míg a zuglóiak sorozatban negyedik bajnokijukon maradtak pont nélkül. Öt fordulóval a vége előtt előbbiek négy, utóbbiak pedig egy egységre vannak a még bennmaradást érő 14. pozíciótól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik