Az angyalföldiek győzelemmel kívántak jobbulást Illovszky Rudolfnak

Vágólapra másolva!
2007.03.22. 22:47
Kétgólos győzelmet aratott a Vasas a Ferencváros ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az Üllői úton. A vendégek két gólját Németh Norbert és Kenesei Krisztián szerezte, az FTC Lipcsei Péter révén még egy büntetőt is elrontott. A zöld-fehérek 299 nap után szenvedtek újra vereséget tétmérkőzésen.
Németh Norbert fejese után kötött ki a Ferencváros hálójában a labda
M. Németh Péter
Németh Norbert fejese után kötött ki a Ferencváros hálójában a labda
Németh Norbert fejese után kötött ki a Ferencváros hálójában a labda
M. Németh Péter
Németh Norbert fejese után kötött ki a Ferencváros hálójában a labda

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

FERENCVÁROS-VASAS 0-2 (0-1)


Helyszín: Üllői út
Nézőszám: 8000
Játékvezető: Kassai Viktor
Asszisztensek: Erős Gábor, Vámos Tibor
FERENCVÁROS VASAS
12 Kemenes 33 Németh G.
79 Bognár Zs. 23 Kincses
32 Ferencz 5 Pandur
6 Lipcsei 25 Kovács G.
18 Balog Z. 32 Piller
8 Lazics 11 Lázok
23 Deme 6 Pintér Z.
7 Horváth D. 17 Odrobéna
27 Csepregi 7 Kiss K.
18 Laczkó 18 Németh N.
42 Jovánczai 29 Bali
Vezetőedző: Vezetőedző:
Gellei Imre Mészöly Géza
Gólszerző(k): Németh N. (26.), Kenesei (79.)
Cseré(k): Horváth h. Fitos (35.), Piller h. Kenesei (60.), Csepregi h. Bartha (63.), Bali h. Fehér Z. (66.), Deme h. Fülöp (74.), Kiss K. h. Ködöböcz (90+2.)
Sárga lap: Bali (12.), Pintér Z. (20.), Lipcsei (30.), Odrobéna (32.), Lázok (88.)

Mindkét edző változtatott az előre megadott összeállításon: a ferencvárosiaknál Buz helyett Csepregi Richárd kezdett, így Gellei Imre változtatott az alapfelláláson is, Lipcsei hátrament a védelem tengelyébe. A Vasasnál Kenesei Krisztián végül nem került be a kezdőbe, helyette az MTK ellen egyenlítő gólt szerző Bali Péter kezdett. A találkozón nem lehetett ott Illovszky Rudolf, akit epehólyag-gyulladással kórházban ápolnak.

Hazai lehetőséggel indult a mérkőzés, de Németh Gábor a helyén volt. Ilyen kezdés után nem gondolták a szurkolók, hogy sokáig ez lesz az egyetlen említésre méltó helyzet. A félidő első felében főleg szabálytalanságokat lehetett feljegyezni.

A 26. percben egy pontrúgás után előnyhöz jutott a vendégcsapat: Lázok ívelt középre szabadrúgásból, Németh Norbert megcsúsztatta a labdát, amely a kissé kint álló Kemenes felett a kapu bal oldalában kötött ki.

A félidő lefújása előtt Jovánczai előtt egyenlítési lehetőség adódott, de Németh Gábor ezúttal is jól hárított.

A második játékrész elején próbált támadni a Ferencváros, de vigyáznia kellett, mivel a Vasas biztos védekezésből gyors kontrákkal veszélyeztetett.

A 60. percben Mészöly Géza behozta a sérüléséből felépülő Kenesei Krisztiánt, de érdekes módon nem csatárt vett le a pályáról, hanem az inkább védekező feladatokat ellátó Pillert (néhány perccel később azért behozta Fehér Zoltánt is Bali Péter helyére).

A télen igazolt támadó gyorsan helyzetbe is került, de szorongatott helyzetből leadott lövését védeni tudta Kemenes. A másik oldalon Laczkó veszélyeztetett, az ötösről leadott fejese kevéssel kerülte el a kaput.

A 74. percben újoncot avatott Gellei Imre, Fülöp Noel első ferencvárosi tétmérkőzésén lépett pályára az első csapatban. Öt perccel később azonban végképp eldőlt a meccs, egy középre passzolt labda után Kenesei ellépett védőjétől, és közelről Kemenes hálójába helyezett.

A 89. percben szépítési lehetőséget szalasztott el az FTC: Lázok kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, Kassai Viktor büntetőt ítélt. A labda mögé Lipcsei Péter állt, de Németh Gábor jól vetődött, és kivédte a lövést.

A Vasas végül 2-0-ra nyerte meg a negyeddöntő első felvonását, így nagyon jó helyzetből várja a visszavágót. A ferencvárosiak 299 nap után szenvedtek újra vereséget tétmérkőzésen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik