Női kosárlabda Eb: a francia kapitány szerint a mieink megérdemlik a bronzmeccset

Vágólapra másolva!
2023.06.25. 11:20
null
A franciák nagy harcra számítanak (Fotó: AFP)
A francia válogatott szövetségi kapitánya szerint a magyarok megérdemlik, hogy bronzmérkőzést vívjanak vasárnap Ljubljanában a női kosárlabda Európa-bajnokságon.

Jean-Aime Toupane az MTI érdeklődésére elmondta, hogy ezen a szinten már nincs gyenge ellenfél.

ELLENFÉLNÉZŐ: FRANCIAORSZÁG
Lassan melegedett be a francia válogatott motorja, de a negyeddöntőben Mon­tenegró ellen már a legszebb arcát mutatta a csapat, amely többek között a sérüléséből lábadozó Gabby Williamst és a WNBA-ben pattogtató Marine Johannest is nélkülözi. Így is tele van klasszissal, elég csak Sandrine Grudára, Mamignan Touréra vagy Valériane Vukoszavljevicsre gondolnunk, nagyon kreatív és sokoldalú támadójátékkal tud kirukkolni, mindezt magas sebességgel. Nem kellemes ellenfél, de ezen a szinten ilyenben nem is reménykedhetünk. A jövő évi olimpia házigazdája sorozatban nyolcadik alkalommal jutott négy közé az Európa-bajnokságon (az ötkarikás játékokon hármas sorozatot épített ki), ez is mutatja, hogy a kontinens legmeghatározóbb hatalma női kosárlabdában. Legyőzéséhez a mieink minden tudása mellett egy kis szerencse sem ártana. Gy. F.

„Természetesen nagy csatára számítok, mert a négy között nem is várhatok mást, itt már csak jó csapatok vannak. A magyarok teljesen megérdemelten játszhatnak bronzmeccset, mint ahogy mi is. Az én csapatomban mindig erős a versenyszellem, éremért jöttünk ide, és győztes meccsel akarunk hazautazni” – erősítette meg a 65 éves szakvezető, akit az előző, számukra ezüstéremmel zárult Eb után neveztek ki 2021-ben.

A 2009-ben az év európai játékosává választott és hetedik Eb-jén szereplő Sandrine Gruda is kiélezett mérkőzésre számít Székely Norbert együttese ellen.

„A kisdöntő abban különbözik a finálétól, hogy itt egy éremért megy majd a küzdelem, úgyhogy biztosan nagy harc lesz. Nem láttam a magyarok egyetlen meccsét sem, úgyhogy nem sokat tudok róluk, de ez lesz az utolsó mérkőzésünk az Eb-n, és oda fogjuk tenni magunkat” – fejtette ki a 35 éves, Európa- és WNBA-bajnok játékos.

A Magyarország–Franciaország bronzmérkőzés 17 órakor kezdődik a Stozice Arenában, a találkozóról online tudósítást olvashatnak az NSO-n.

NŐI KOSÁRLABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ 5. HELYÉRT
14.15:
Németország–Szerbia
A 3. HELYÉRT
17.00:
Magyarország–Franciaország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
DÖNTŐ
20.00:
Spanyolország–Belgium (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik