Női kosárlabda: Krivacsevics Amerikában tárgyal a Seattle edzőjével

Vágólapra másolva!
2010.04.29. 08:01
Címkék
Az Egyesült Államokból SMS-ben érkezett a huszadik életévét április 8-án betöltő Krivacsevics Tijana meglepetésajándéka: az észak-amerikai női profi bajnokságban (WNBA) szereplő, 2004-es bajnok Seattle Storm kiválasztotta a magyar centert, aki hamarosan az Egyesült Államokban tárgyal a csapat edzőjével.

Az akkor még az MKB-Euroleasing Sopronnal a bajnoki elődöntőben a Győrrel küzdő játékost két nappal korábban előre értesítették: lehet, hogy draftolják. Ám így is nagy örömet szereztek neki, hiszen a válogatott kosaras nem számított a remek hírre.

„Azóta már beszéltem az edzővel, Brian Aglerrel is, valószínűleg megint találkozunk személyesen azután, hogy tavaly, az Euroliga salamancai négyes döntőjében már megnézte a játékomat – mondta a Nemzeti Sportnak Krivacsevics Tijana. Hamarosan elutazom New Yorkba meglátogatni a testvéremet, újra beszélgetünk a jövőről. Hatalmas megtiszteltetés, nagy öröm számomra, hogy fantáziát látnak bennem ilyen csapatnál, de az idén biztosan nem játszom a WNBA-ben. Egyrészt most pihennem kell, mert jön a felkészülés a válogatottal az Európa-bajnoki selejtezőre, és – megmondom őszintén – van önkritikám: még nem érzem magam elég felkészültnek ahhoz, hogy ilyen roppant erős bajnokságban esélyem legyen kellően sokat játszani."

A Los Angeles Sparks elleni május 16-i bajnoki rajtra készülő Seattle keretét jelenleg olyan játékosok alkotják, mint az amerikai Sue Bird és Le’coe Willingham, az orosz Szvetlana Abroszimova vagy az ausztrál Lauren Jackson…

A témáról bővebben is olvashat a Nemzeti Sport csütörtöki számában!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik